Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj lidi … bude me mit prvi miminko a ja jsem z toho uplne mimo, strasne se tesim, mozna vic nez zena … ty veci , ze je dulezite, aby bylo zdrave a tak … to je jasne, denne cerstve ovoce zene, to je taky jasne, ale zena to chce nasim rodicum, tedy prarodicum a prararodicum, ohlasit az nekdy nevim kdy a ja uz bych to ted kricel a kricel s obrovskou radosti … je nejaka doba kdy se to ma oznamovat nebo naopak je lepsi to blizke rodine oznamit hned (blizka rodina je budouci orarodice a busouci tetky a strejcove?), diky, Petr
P.S.
ja s tim bojuju, zena ma prdstavu o nejake dobe, ale ja uz se „tetelim“, takze potrebuju argument, diky moc
Petr
Se říká, že tak po ukončených třech měsících. A gratuluji:-)
Ahoj,ja chapu,že maš obrovskou radost,ale chápu i tvoji ženu,že se bojí něco zakřiknout!První tři měsíce jsou nejrizikovější,stát se muže cokoliv!Ale přeji samozdřejmě,aby bylo vše v pořadku a narodilo se Vam zdravé miminko ![]()
gratuluju!!
jsou taková období:
(jak kdo se cítí to oznámit a jak komu to chce oznámit..moje a manželovi rodiče a mojí ségru jsme informovali dřív, než moje prarodiče a tety a ostatní příbuzné..)
Já bych to neoznamovala.Při prvním těhu jsem to hned dala všem vědět.Pak jsem ve 13 týdnu potratila a nejen že jsem byla zdeptaná já,ale pak i celá moje rodina.Příště už jsem je ušetřila a řekla jsem to jen mamince a až po tom tragickem 13 týdnu jsem to řekla všem ![]()
Jistotu že to dopadne dobře ale nemáš nikdy.
Gratuluji a přeji krásné těhotenství a je fajn že to tak prožíváš ![]()
A já přidám jeden pohled z druhé strany… Svoje druhé těhotenství jsem nechtěla oznamovat před koncem dvanáctého týdne… Když jsem byla v jedenáctém, moje maminka ze dne na den, ve spánku, zemřela… o vysněném vnoučkovi se o tři dny nedozvěděla…
Pokud bychom se snad někdy v budoucnu rozhodli pro třetí, můj tatínek, moje sestra a rodiče mého manžela o tom budou vědět ve stejný den, kdy uvidím na testu dvě čárky…
Kamča.dalmatinka píše:
Já bych to neoznamovala.Při prvním těhu jsem to hned dala všem vědět.Pak jsem ve 13 týdnu potratila a nejen že jsem byla zdeptaná já,ale pak i celá moje rodina.Příště už jsem je ušetřila a řekla jsem to jen mamince a až po tom tragickem 13 týdnu jsem to řekla všem
Jistotu že to dopadne dobře ale nemáš nikdy.Gratuluji a přeji krásné těhotenství a je fajn že to tak prožíváš
U me to bylo naprosto stejne.
Take bych zrejme pockala.
Taky hlasuju pro ten ukončený třetí měsíc. Míra těch všelijakých konců tam není právě nízká.
Je mi jasné, že to jsi asi nechtěl slyšet, ale říkat potom všem, že to špatně dopadlo, bylo jenom neustálé šťourání hřebíku v ráně. ![]()
My jsme to s manželem oznámili hned jak nám to potvrdil gynekolog ultrazvukem, takže tak kolem 8 týdne, vše dobře dopadlo a nyní jsem ve 37 týdnu a příští těhu to oznámím stejně, chtěli jsme tu radostnou zprávu sdílet s celou rodinou a kdyby se náhodou něco pokazilo, tak by mě byli oporou, od toho rodina je, ale každý to dělá po svém. Jinak moc gratuluji a přeji at se vše vydaří ![]()
Já bych taky počkala. My jsme s manželem taky nevydrželi a oznámili rodině hned, ale pak jsme právě měli strach, aby bylo vše v pořádku.
U druhého fakt počkáme do toho ukončeného třetího měsíce. Pokud mi bude blbě, rodičům to řekneme, aby neměli starost, co se mnou je.
Na dobré zprávy není nikdy moc brzo! Řekla jsem to někdy ve druhém měsíci.
Já bych nebližší rodině klidně hned,ale okolí až po tom 12tt.Všechny těhu jsem chtěla po 12tt,ale bohužel.Při prvnim měli podezření na mimoděložní a jako težko se vysvětlovalo proč jsem v nemocnici a né v práci.Při druhem jsem čekala,ale v 7tt bylo jasné,že je to zamlklé a musela do nemocnice.To jsem to vysvětlovala z brekem po telefonu,dost nevhodný,zase vysvětlit,proč jsme v nemocnici.A stejně tu bolest prožívaj s tebou,málo kdo se dokáže před nejbližšíma tvářit,že nic.Třetí těhu jsem si chtěla užít,ale zase to vypadalo na zamlklý,takže mě podporovali a dopadlo to dobře.
Pokud je tvoje rodina v pořádku,řekněte to hned at to dopadne jakkoli,ale at to neříkají dál.
My to volali budoucím babičkám už ve chvíli, kdy se objevily na testu dvě čárky a ještě slabounké
Řekli jsme „ASI jsme v tom“
Ostatním jsme to řekli hned po potvrzení u Dr. Ale je fakt, že potom, když jsem prožívala ty 3 měsíce strachu, jestli nepotratíme, jsem toho litovala, říkala jsem si - co když se malýmu něco stane, jak já to všem řeknu ???
U nás se to oznámilo hned te ned co se na testu ukázali //
Já byla štěstím bez sebe a neudržela jsem se v klidu,protože to vyšlo po 13letech snažení.A manžel ten to okamžitě volal taky rodičům
Bylo to asi v 7tt