Kdy to bude lepší? :(

Anonymní
12.12.15 21:47

Kdy to bude lepší :( ???

Ráda bych zůstala anonymní…

Zkusím to zkrátit. Mám dvě děti (3 a 1/4 roku a 6 měsíců)

Jsou relativně pohodové a vím, že můj problém oproti ostatním věcem co se v životě mohou stát je až směšný ale přesto… Když jsem měla jen první bylo to v celku pohodové ale od narození druhého prostě jen lítám. Starší je stále na hromadě a vždycky přitáhne ze školky něco co chytne i mladší, jsme stále doma. Vypravit se s nimi někam je taky nářez. myslím že si umím věci rozplánovat ale někdy už fakt nemuzu. babičky máme daleko, partner se vrací z práce až pozdeji večer. jinak to nejde. pomáhá rád, nemá s tím problém ale v rámci možností.

A když to shrnu a podtrhnu, tak ted mě to fakt strašně ubíjí. Cítím se izolovaná, unuděná a štve mě to. Nejsem ráda doma, protože tam být musím, děti protivné, dokonce se vzteká nově i to mladší :roll: já nevím co s tím…bude to lepší? znáte to taky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
12.12.15 22:13

Vztekají se protože to z tebe cítí že ty nejsi v pohodě, zkus se s partnerem domluvit na nějakém dnu v týdnu kdy si od všeho aspoň na hodinku dvě oddechneš, je to všechno o psychice, já teď byla nachcípaná, sotva jsem lezla, muž chodil pozdě z práce, neměla jsem ani chvilku oddech s dvouleťačkou za zadkem a byla jsem protivná a nevrlá, tím pádem i ona. Dneska jsme vyrazili na dvě pidi prochajdy, malá naprosto pohodová, protože i mě to nakoplo a já byla v pohodě. Jinak co třeba nechat starší třeba 14 dní doma aby měla šanci se vyléčit, nasadit něco pořádného na imunitu aby toho tolik domů netahala.
Svěř se manželovi a uvidíš že najdete nějaké řešení. Ten můj ví že jak se narodí druhé budou nějakou dobu určité věci tabu a vrátím se opět brzy do práce alespoň na jeden den v týdnu abych vypadla mezi lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
12.12.15 22:16

Zaujal mě nadpis a tak jsem si to rozklikla, a po přečtení chvilku váhala, jestli vůbec reagovat, protože radu nemám, ale reakci ano.
Děti nemám a myslím, že jediné, co ti lze poradit je vydržet, ono to věčně takhle nebude…
Možná ti tohle nepomůže, ale možná ano - jsou lidé, jako třeba já, kteří se dlouhé roky snaží o děti, podstupují možné i nemožné, aby je měli, nemohou otěhotnět, když už otěhotní tak potratí… Uvědom si, jakého požehnání (nejsem věřící, ale nemám lepší výraz) se ti dostalo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.12.15 22:22

No to si pis, ze to znam. Mam skoro stejny vekovy rozdil, kdyz se narodila mladsi byly starsimu bez sesti tydnu 3 roky. Ty prvni mesice byly masakralni, nevedela jsem, kam driv skocit, starsi nechodil do skolky, mala skoro nespala, no byl to zahul. Ted ma starsi 4 roky a mladsi 15 mesicu a uz je to pohoda. Sice se tahaji o hracky a mlati se, takze je u nas vecne rev, ale dokazou se spolu zabavit, starsi je celkem samostatny, oblece se, naji (teda kdyz chce) a uz je to fajn. Rekla bych, ze ten zlom prisel asi v 11ti mesicich, prestala jsem kojit, mala zacala spat celou noc, zacala brat v potaz i nekoho jineho nez mne, nechala se pohlidat a ja jsem si mohla trochu vydechnout.
Mladsi ti ted zacina objevovat svet, to si taky pamatuju, jak se kolem peti mesicu hodne vztekala, protoze chtela hracku, ale neumela se k ni dostat. V pul roce se zacala plazit a zlepsilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
12.12.15 22:23

@kat kat ale ono neznamená že když se cítí bezmocná a izolovaná že děti nemiluje, tohle prostě je opravdu sakra nepřenosná zkušenost aby mohl bezdětný i byť člověk který děti moc chce a bohužel se mu nedaří mohl radit a ještě takovýmto způsobem. Chápu tě, ale připomínka ženě která se potýká s tímhle problémem dost nevhodná ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
12.12.15 22:28
@medunka23 píše:
@kat kat ale ono neznamená že když se cítí bezmocná a izolovaná že děti nemiluje, tohle prostě je opravdu sakra nepřenosná zkušenost aby mohl bezdětný i byť člověk který děti moc chce a bohužel se mu nedaří mohl radit a ještě takovýmto způsobem. Chápu tě, ale připomínka ženě která se potýká s tímhle problémem dost nevhodná ;) :kytka:

já jsem ale neřekla, že své děti nemiluje. Jen ukazuji jinou perspektivu. Někomu se to může zdát nevhodné, jiný se může plácnout do čela a říct si, joo, vlastně to tak špatný nemám… anebo ne. Každopádně to nebylo myšleno nijak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.15 22:29

Podle mého je to v hlavě. Jsem už nějaký čas sama se dvěma malýma dětma, nejmenší nemá ještě 2. Poslední 2 roky byl docela dobrodružství 8), potřebuji peníze, takže jsem musela celé těhotenství a i teď pracovat, babička 70 km daleko. Kombinace školkové dítko, batole, práce, bez hlídání = nestíhám. Mám období, že se raduju doslova z maličkostí ;) a svýma plánama :lol:

• Citovat
  • Upravit
7009
12.12.15 22:30

Musi trilete nutne do skolky? Ja bych ho tam nedavala… My ted stacilo, co pritahl predskolak bacila, tri tydny doma tri deti a fakt uz jsem nevedela co (a pak ja nemoc, dva dny v nemocnici mesic rekonvalescence, nervy moje).

Jinak zlepseni, jak se to vezme, za pul roku se budou rezat o hracky, za dva roky vzdor mladsiho, za tri roky se budou uz hadat a pak uz budes v praci a budes stihat skolkacka, skolaka, domacnost. A budes vzpominat, jaka to byla pohoda na matersky :mrgreen:

Co se tyka zimniho vypravovani, tak kdyz jsem mela doma novose, batole a triletaka, tak jsme ven skoro nechodili :oops: Oblict mimino, batole, pomoct triletakovi, obluct sebe, to byla tak hodina, pak se nekdo pokadil, jinej se mezitim vysvliknul, dalsi dostal zizen a mohlo se zavit nanovo. Nebyt tesco rozvozu, tak bychom umreli hlady :mrgreen:

Ja se tehdy hrozne tesila na jaro, jakmile je tepleji, je vsechno jednodussi ;)
Takze bude lip - na jare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.15 22:32
Já děti mám a nevhodné mi to nepřijde. :nevim:
@medunka23 píše:
@kat kat ale ono neznamená že když se cítí bezmocná a izolovaná že děti nemiluje, tohle prostě je opravdu sakra nepřenosná zkušenost aby mohl bezdětný i byť člověk který děti moc chce a bohužel se mu nedaří mohl radit a ještě takovýmto způsobem. Chápu tě, ale připomínka ženě která se potýká s tímhle problémem dost nevhodná ;) :kytka:

@medunka23

• Citovat
  • Upravit
31672
12.12.15 22:32

3 letý bych nechala ze školky doma..ty školkový nemoce jsou síla. bude vám všem líp :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.12.15 22:34

Vítej do klubu! :-) Mám to úplně stejně, s tím rozdílem, že děti naštěstí zatím nemocné nebývají, ale jsou mladší a ještě k tomu máme psa. Doma sedět nemůžu, to nepřipadá v úvahu, jednak kvůli psovi a jednak bych se zbláznila. Takže chodíme ven, na cvičení, do herniček. Unavená jsem děsně, večer sotva pletu nohama, partner pomáhá, jak může, ale taky chodí do práce a dělá navíc asistenta trenéra, takže toho času taky moc nemá, babičky nefungujou. Na jednu stranu mě to baví, na druhou je šíleně náročné to, že člověk fakt nemůže vypnout ani na chvíli, jede nonstop každý den, od rána do večera a teď vlastně i v noci, když kojím. Ale věřím, že to bude lepší, až začne být mladší syn trochu pohyblivý a bude se moct trochu zabavit sám, sám se někam přesunout. Starší je naštěstí zlatý, na svůj věk dost samostatný a o kontakt s miminkem se snaží, takže doufám, že si snad budou brzo spolu hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.15 22:34
Ono záleží na dítěti, mé školkové má spouuustu energie, vždy také zvažuji pro a proti. Téměř denně :lol: Ale ona tu školku potřebuje :lol: Mně to stojí čas a energii, a to máme kousek a i s tím rizikem nemocnosti, většinou vodím..
@Bibi239 píše:
Musi trilete nutne do skolky? Ja bych ho tam nedavala… My ted stacilo, co pritahl predskolak bacila, tri tydny doma tri deti a fakt uz jsem nevedela co (a pak ja nemoc, dva dny v nemocnici mesic rekonvalescence, nervy moje).

Jinak zlepseni, jak se to vezme, za pul roku se budou rezat o hracky, za dva roky vzdor mladsiho, za tri roky se budou uz hadat a pak uz budes v praci a budes stihat skolkacka, skolaka, domacnost. A budes vzpominat, jaka to byla pohoda na matersky :mrgreen:

Co se tyka zimniho vypravovani, tak kdyz jsem mela doma novose, batole a triletaka, tak jsme ven skoro nechodili :oops: Oblict mimino, batole, pomoct triletakovi, obluct sebe, to byla tak hodina, pak se nekdo pokadil, jinej se mezitim vysvliknul, dalsi dostal zizen a mohlo se zavit nanovo. Nebyt tesco rozvozu, tak bychom umreli hlady :mrgreen:

Ja se tehdy hrozne tesila na jaro, jakmile je tepleji, je vsechno jednodussi ;)
Takze bude lip - na jare.

@Bibi239

• Citovat
  • Upravit
7527
12.12.15 22:36
@Anonymní píše:
Já děti mám a nevhodné mi to nepřijde. :nevim:@medunka23

vidíš a mě i jo, když se do toho vžiju, měla jsem s jednou podobné pocity, byla chtěná a milovaná a kdyby mi někdo něco podobného napsal, nebo řekl, asi bych si to šla hodit stím že jsem sakra neschopná a blbá že se nedokážu radovat z dítěte když ho některé nemůžou mít. Ono jde i o tenhle pocit to zažít, spíš tady pomůžou konstruktivní rady lidí co to zažili, ale asi je to je každého pohled na věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
12.12.15 22:41
@kat kat píše:
já jsem ale neřekla, že své děti nemiluje. Jen ukazuji jinou perspektivu. Někomu se to může zdát nevhodné, jiný se může plácnout do čela a říct si, joo, vlastně to tak špatný nemám… anebo ne. Každopádně to nebylo myšleno nijak špatně.

Neber si to zle, ale tohle je takove typicke klise. Preji ti, abys to brzy mohla zazit sama :kytka:

• Citovat
  • Upravit
worship
12.12.15 22:44

Ahoj, mám jen povzbuzení: vydrž! :hug: Takhle je to teď, až povyrostou, bude to lepší. Taky to počasí je nanic. Když bude hezky, a budou zdravé, zkuste vyrazit aspoň na chvíli ven, bude to změna pro všechny. Když měl kluk asi 5 měs. měla jsem skoro hysterický záchvat z toho, že jsem pořád jen s ním, kojení trvalo 30 min /v noci se budil na kojení až 3×/, pak oblíct, mezitím se počůral, nebo ještě něco dalšího, takže zase převlíct, když už se mělo vyrazit, tak zase hlad.. :zed: Vdávala jsem se až v 33, byla zvyklá na společnost, volnost a teď pořád jenom okolo děcka :roll:. Tak si to umím představit. Asi si to musí každá máma „přetrpět“. Jo, víš co to je „mateřské štěstí“? Když už konečně všechny děti tvrdě spí :lol:. Přeju hodně sil :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová