Kdy to dostane?

4
10.7.17 10:48

Kdy to dostane?

Dobry den, vim ze to sem „asi" nepatri ale potrebuji se zeptat kdy by to moje fenka mela dostat, je to vorisek (jorksirek a nejspis knirac) je ji skoro 10 mesicu a cetla jsem ze jorksir to dostava poprve v 10 mesicich tak nevim :nevim: kdyz je to takovyhle vorisek, muzete mi nekdo poradit? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4
10.7.17 10:50
@Róza121 píše:
Dobry den, vim ze to sem „asi" nepatri ale potrebuji se zeptat kdy by to moje fenka mela dostat, je to vorisek (jorksirek a nejspis knirac) je ji skoro 10 mesicu a cetla jsem ze jorksir to dostava poprve v 10 mesicich tak nevim :nevim: kdyz je to takovyhle vorisek, muzete mi nekdo poradit? 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
10.7.17 10:51

@Róza121 10 měsíců je orientačních. To je jak u žen, některá menstruuje od 11ti let, jiná od 17ti. Může začít poprvé hárat klidně i ve 13ti měsících a nebude to znamenat žádný problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59385
10.7.17 10:59

@Róza121 neni žádné datum, říká se že kdykoliv od 6m. naše fenka jorka poprvé v 8m, ted máme fenku grifonka, bud jí 10m a nic :mrgreen:. nějak to neřeším, taky proč? až začne hárat tak začne, starší to ani nemá extra prvidelné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.7.17 12:23

@Kakika dekuji za odpoved, mam jeste nednu otazku, myslite si ze by po prvnim harani mohla mit stenata, moc by jsme je chteli, ale nevime jestli je to dobre takhle brzo :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
10.7.17 12:40

@Róza121 Proc chcete mnozit voriska, u ktereho ani neznate rodice? Pak nemaj byt plne utulky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
10.7.17 12:43
@cucik14 píše:
@Róza121 Proc chcete mnozit voriska, u ktereho ani neznate rodice? Pak nemaj byt plne utulky :zed:

Protože chtějí mít třeba ještě jejího potomka :roll: není to jejich věc? Taky ne každej chce papírovýho psa. Můj děda míval celý život pouliční směsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
10.7.17 12:49
@Róza121 píše:
@Kakika dekuji za odpoved, mam jeste nednu otazku, myslite si ze by po prvnim harani mohla mit stenata, moc by jsme je chteli, ale nevime jestli je to dobre takhle brzo :mrgreen: :roll:

Může mít štěňata i z prvního hárání, ale rozumnější by bylo počkat aspoň do dvou let věku. Opět jako u lidí…dítě může mít i 14ti letá, ale…A dopředu si zjistit, zda by jste dokázali rozdat třeba deset štěňátek kříženců. Není o ně moc velký zájem. Tak aby vám to pak nezůstalo doma všechno, nebo neskončili v útulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.7.17 12:52

Moje fenka jorksira začala harat uz v 5 měsících. Myslím ze to bylo proto ze dve velké psinky zrovna haraly tak to prostě chytla od nich. Ted vždy haraji všechny společně. Nevidím žádný problém v tom ze ještě vaše nehara, neni to pravidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
10.7.17 12:57
@luloinka píše:
Protože chtějí mít třeba ještě jejího potomka :roll: není to jejich věc? Taky ne každej chce papírovýho psa. Můj děda míval celý život pouliční směsky.

Já to třeba taky nechápu.. útulky jsou plny vorisku, není na nich nic špatného, ale proč vyrábět další? Každýho vec.. :roll: bylas někdy v útulku? My 3× za rok pořádáme velkou sbírku do útulku, protože jsou prostě plný, tyhle křížence chce málokdo a jsou tam i hlavně kvůli tomu „že je to každýho věc“ a pak už majitele nezajímá jak skončí.. jestli jí jde o to, že na tom vydělá, tak nevydělá.. očkování, odčervení, krmení, vitaminy pro fenu, péče..
Já mám doma tři papírový psy, testovány na nemoci a taky je dál nemnozim.. na co jako? Miluju je, ale kvůli jednomu štěněti nebudu dělat dalších 10..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.7.17 13:06

Počkala bych se štěňaty aspoň na ten druhý rok. Kdybych fenu měla, nepřipouštěla bych ji, pokud bych neměla několik zájemců o štěně. Psů je všude dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
10.7.17 14:11

@murkyf Diky, presne to jsem chtela odpovedet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59385
10.7.17 14:31
@Róza121 píše:
@Kakika dekuji za odpoved, mam jeste nednu otazku, myslite si ze by po prvnim harani mohla mit stenata, moc by jsme je chteli, ale nevime jestli je to dobre takhle brzo :mrgreen: :roll:
:poblion: :poblion: to je vtip doufám. křížence množit proč? Hned po prvním hárání snad nemyslíte vážně. Další chudáci v útulcích :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
10.7.17 15:13
@murkyf píše:
Já to třeba taky nechápu.. útulky jsou plny vorisku, není na nich nic špatného, ale proč vyrábět další? Každýho vec.. :roll: bylas někdy v útulku? My 3× za rok pořádáme velkou sbírku do útulku, protože jsou prostě plný, tyhle křížence chce málokdo a jsou tam i hlavně kvůli tomu „že je to každýho věc“ a pak už majitele nezajímá jak skončí.. jestli jí jde o to, že na tom vydělá, tak nevydělá.. očkování, odčervení, krmení, vitaminy pro fenu, péče..
Já mám doma tři papírový psy, testovány na nemoci a taky je dál nemnozim.. na co jako? Miluju je, ale kvůli jednomu štěněti nebudu dělat dalších 10..

Nechceš své psy množit, ok, nemusíš. Máš na to plné právo. Stejně jako zakladatelka má právo svoji fence nechat štěňata.
V útulku jsem byla a ne v jednom. Dříve jsem chodila pomáhat s venčením, čištěním atd. Teď na to není tolik času ale pomáháme aspoň krmením a potřebnými věcmi jako třeba misky, deky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová