Mrcaseni doma

Anonymní
9.7.17 08:30

Mrcaseni doma

Ahoj maminky, jsem na mateřské se 3 dětmi, nejmladšímu je rok. Předem říkám ze jsem s dětmi rada a jít do práce s ohledem na posledního teď nehodlám, ale byli jsme teď 14 dni na dovolené u moře, kde byl hezky animační program pro děti a já si uvědomila, ze jakési mrcaseni - takový ten plonkovy čas byl třeba jen 4 hodiny denně. Přijde mi ze doma to je 12 hodin denně. V podstatě jen čekám na večer, žádný program a tak. Doma, hřiště, spát. Děti to asi baví, ale já umírám. Navíc máme trochu krizi, tak vlastně se na vše cítím jakoby vnitřně sama. Výlety dobrý, ale nemůžu zas všechny peníze dat za benzin…jak to řešíte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3819
9.7.17 08:38

Jsem doma teprve par mesicu se tretim ditetem… mrcaseni je pro me ztrata casu :nevim: Nastesti bydlime ve meste, takze si uzivam toho, ze nemusim do prace a vymetam s deckama co se da :lol: Chodime na akce do knihovny, 2× tydne plavat do bazenu, vozim decka po krouzkach, casto si muzou pozvat nejake kamarady - proste vse co se kdyz sem pracovala nestihalo a v kazde volne chvili se ucim… ca za 2 roky mne ceka atestace, tak uz je cas zacit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.7.17 08:46

Neznam vyznam slova mrcaseni. Mne litani po venku nebavi. Moji male teda je teprve 7,5m, takze piskoviste a hriste nehrozi, ale mne nebavi ani to litani s kocarem po parku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
9.7.17 08:47
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jsem na mateřské se 3 dětmi, nejmladšímu je rok. Předem říkám ze jsem s dětmi rada a jít do práce s ohledem na posledního teď nehodlám, ale byli jsme teď 14 dni na dovolené u moře, kde byl hezky animační program pro děti a já si uvědomila, ze jakési mrcaseni - takový ten plonkovy čas byl třeba jen 4 hodiny denně. Přijde mi ze doma to je 12 hodin denně. V podstatě jen čekám na večer, žádný program a tak. Doma, hřiště, spát. Děti to asi baví, ale já umírám. Navíc máme trochu krizi, tak vlastně se na vše cítím jakoby vnitřně sama. Výlety dobrý, ale nemůžu zas všechny peníze dat za benzin…jak to řešíte vy?

Jsem doma s dcerou 1,5 roku a uplne se vidim v tom jak pises, ze jen cekas na vecer :lol: ve skolnim roce to jeste jde, hodne casu nam zabere krouzek starsiho syna, ale ted fakt nevim co delat.Jako moznosti je dost, ale dcera je hrozne urvana. Nesnasi cizi lidi, takze kamkoliv jdem tak je na me vecne prilepana.Na hristi ji nebavi nic, pisek vylozene nesnasi.Driv se rada koupala, ted najednou u vody rve. Koukat na zvírata v zoo ji taky nebavi.Tak ja fakt nevim co s ni delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
9.7.17 08:48

Mám teda zatím jenom dva kluky (4 a 5,5) a teď o prázdninách máme podobný režim, na který jsou zvyklí ze školky. Tzn. ráno si hrají sami, já si mezitím uklidím (vysaju, uklidím myčku, dám prádlo do pračky), nachystám jim svačinu a po svačince kolem 9:00 se jim věnuji, tzn. skládáme puzzle, hrajeme společenské hry nebo něco společně tvoříme, povídáme si o vesmíru, lidském těle, přírodě, atd. Kolem 10:00 vyrážíme na hodinku ven, na hřiště, na menší procházku. Po návratu uvařím nějaký rychlý oběd. Po obědě už nespí, ale pustím jim na hodinku pohádky, aby si odpočinuli, vydrží u nich sotva 30 minut v klidu. Ale stihnu si uklidit po obědě v kuchyni, dám si čaj a kolem 14:00 vyrážíme zase ven na nějakou delší procházku do lesa, k rybníku, na návštěvu ke kamarádům ze školky. Vracíme se kolem 18:00 a do večera jsme buď na zahradě nebo si už kluci hrají doma. Pak večeře, vana a ve 20:00 jdou do pokoje, kde si cca do 21:00 spolu hrají. Pak pohádka a „uspávání.“

Zatím nám to takhle funguje, uvidíme, jak to bude až za měsíc přibude miminko. Ale jakmile se jenom flákáme doma, tak jsou kluci protivní, uhádaní a věčně se perou. Inspiraci na dopolední tvoření beru hodně z pinterestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.7.17 08:56

Taky neznám význam slova mrcasení. Ale bydlíme ve městě, program pro děti všech věkových kategorií je tu zdarma nebo jen za pár korun, dostupný pěšky.
Starší děti si chodí ven libovolně se svými kamarády, s mladšími jdeme někam ven na hřiště mezi děti. Volnou hru a nikým neorganizovaný čas potřebují taky.
Syn závodně sportuje, má sportovní tréninky i přes prázdniny, pojede na soustředění, pojedou na tábor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
9.7.17 09:48

Ve školním roce jsem s 2.5letou dcerou chodila každé dopoledne na nějaký kroužek, aby byla s dětmi - tancování, plavání, miniškolička, cvičení. Spojily jsme to s procházkou - každý kroužek byl na jiném konci města, takže neokoukané prostředí.
Teď přes léto se nic pravidelného, tak jsme hodně v bazénu na zahradě, hrajeme tam různé hry, děláme blbosti, vaříme, přeléváme kelímky, lovíme míčky apod. K tomu procházka, hřiště.
Každý týden naplánuju tak 3 větší akce - výlet vláčkem do okolí, cukrárna s kamarádkami s dětmi, návštěvy, autem do zoo apod. Dcera je nadšená i jízdou mhd (jezdíme většinou všude jen autem). Takže příští týden jedem 5 zastávek městskou, dáme si zmrzku a pět zastávek domů :) A bude nadšeně taťkovi líčit, že jela busem.
Vypsala jsem si z kulturního zpravodaje města všechny „pro nás využitelné akce“ - koncerty na náměstí, dětská loutková divadla, závody lodí apod. Dle počasí využíváme. Dneska tu máme dinosaury, ale vzhledem k počasí a nehorázně vysokému vstupnému se radši půjdeme koupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
9.7.17 10:29

…a já myslela, že slova jako „mrcasení“ používáme jen u nás doma :mrgreen: :palec:

Taky to mám podobně, každý den čekání na večer - starší je v děsném věku a je na zabití, celé dny prořve… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
9.7.17 11:13

Jsem doma se 3 detmi. Dve davam do skolky, pres leto obe do soukrome, na dopoledne, aby byly v koelktivu, vyhraly si. Ja doma s miminem jednak pracuji (mam castecny uvazek) a jednak delam veci kolem domacnosti (prani, vareni, uklid minimalne). Pak je po obede vyzvedavam a travime cas az do vecera ruzne. Nekdy vylet na kole (mam cyklovozik pro 2 deti a nejstarsi jede na kole samo), nekdy koupaliste, nekdy hriste, nejdy pesi vylet, nekdy navsteva at uz u nas nekdo nebo my k nekomu, kdyz je hnusne, tak i herna. Nemam auto, vse absolvuju pesky, mhd, kolo…Jednou tydne davam i mimco na hlidani a jezdim do prace, starsi deti ve skolce spi a vsechny je vyzvedava manzel. Doma mam bordel, nemam nalestenou domacnost, to jsem radsi s detma nekde v lufte. Snazim se s nima chodit ven a vymyslet program za kazdeho pocasi. Dost casu travim tedy v kuchyni, dve deti maji specialni dietu a nosim jim jidlo i do skolek. Jsem nerada doma s detma, mam rada pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
9.7.17 11:19

Vím o čem mluvíš.. já chodila s dětmi jednak na dětské cvičení či plavání a to prakticky od miminka, zabralo to celé dopo, než jsme se ráno vypravili, dojeli, pak cvičení a zpět a bylo dopoledne v čudu. Pak nastal blbý čas, kdy byly doma 2 děti a věkový rozdíl necelé 2 roky, takže cvičení nebo plavání nehrozilo, neměla jsem prostě kam dát druhé dítě. Pak jsem začala chodit cvičit, našla jsem si fitko s dětským koutkem a bylo to fajn, děti si vyhrály zase s jinými hračkami než jsou doma a já si chvíli odpočinula a udělala něco pro sebe. Jinak staršího jsem dávala od 2,5 let do soukromé školky na 3 dny v týdnu, byl tam naprosto nadšený a já měla víc času na mimino.

U nás bohužel jakákoliv venkovní aktivita mimo zahradu nehrozí, pokud s dětmi nejsme oba dospělí, protože starší absolutně neposlouchá, utíká kamkoliv atd. a já zase nemůžu nechat mlaďase stát někdo uprostřed něčeho a nahánět toho většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.17 11:51

Z „mrcaseni“ mam po par dnech nabeh na depresi. Snazime se aspon parkrat do tydne nejak rozptylit, nekam jet. Ne vzdy to jde, treba ted jsem tehotna a obcas je mi tak zle, ze se sotva vlecu, ale kdyz mam moznost, tak jedu na vylet nebo jdeme na navstevu nebo aspon na nejake nove hriste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
12.7.17 20:23

Mým holkám jsou 3 a 1,5 a naprosto tě chápu. Stavět z lega mě nebaví, plácat bábovičky mě nebaví, bezúčelné procházky mě nebaví. Samozřejmě to všechno dělám, ale moc přirozeně mi to nejde, každý den si v hlavě si odškrtávám body za „splněné aktivity“ - x hodin venku, přečteno y pohádek… Jsem vděčná za každou záminku, jak zabít čas, třeba i výjezd k zubařce (které děti nevadí) je vítané zpestření. Občas si prohlížím alba maminek, které s dětmi pečou perníčky a vytvářejí dekorace, a mám z toho špatné svědomí, že nejsem dost dobrá matka.

Od září jdou obě holky na 2 dny do školky/jeslí, jeden den zaplácneme hudebkou a tancováním a ten zbytek už spolu nějak doklepeme. :roll: Těším se, až budou větší, batolata nejsou pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová