Kdy učit barvičky?

2021
2.9.14 09:27

kdy učit barvičky?

Maminky, kdy učíte své děti barvičky? já jsem začala asi ve 23měsících, teď má 26 měsíců a jelikož pořádně ještě nechce mluvit tak je to těžký - když mu barvu řeknu tak ji celkem ukáže, ale sám říct to umí jen,,žlutá,, začíná opakovat slova, věty, ale barvu vyslovit neumí ale ukázat jo… je to brzy nebo pozdě? Jinak je hodně chytrej děláme ukoly pro děti od tří lety (nalepování v knížce)díky za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merde
2.9.14 09:31

Je to sakra brzy

• Citovat
  • Upravit
12262
2.9.14 09:31

Já je holku ani neučila, naučila se je tak nějak sama, netlač na to, nemusíš mít doma malého genia a do školky jí vezmou i bez toho, mě se u zápisu do školky nikdo neptal co umí. moje holka byla spíš praktik, uměla se brzo sama oblíct, najíst, namazat si chleba atd. ale básničky jí moc nešli. neteř byla přesně naopak, od dvou let uměla dokonale mluvit, básničky písničky ale postarat se o sebe to ne. synovec má skoro 3 roky, nemluví, nic neumí, sám se nenají, takže máte čas:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.9.14 09:33

@Janeynka nejak prubezne, bud v klidu. Opravdu umet to musi az do skoly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
2.9.14 09:35

My učili už dříve ale jen proto že sám projevil zájem, říct taky neuměl, kupovali sme mu buraga ksždé jiné barvy a na nich se učil…ukazoval, sám si je třídil do barev a pod ve dvou letech už uměl hodně barev ale jen proto že sám chtěl(co se naučit nechce nedělá nemá zájem a nedonutím ho ani párem volů), taksamo se pak chtěl učiy i čísla, hodiny a počítat abychom mohli hrát na schovku, aby věděl kdy se půjde spát, kdy bude oběd, kdy si může pustit pohádku a pod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.9.14 09:36

Klíííííd. Bylo by dobrý, aby základní barvy uměl k zápisu do školy. Do té doby se to prostě učí. A někdo to holt umí ve dvou letech, a někdo ani ve 40 neví, co to je lila.

Povídejte si, zdůrazňuj barvy, třeba „podívej se, jaký je ten list krásné žlutý, podej mi ty červené ponožky“, povídej, povídej, povídej. Ono to přijde, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
2.9.14 09:36

Já to malou učila nějak průběžně, je maniak na nafukovací balónky, tak jsem jí říkala a tady ten je žlutej, nějak při hře, nehrotila jsem to.. Červené autíčko jede.. A pak jsem jí říkala Podáš mi to žluté autíčko? Ne, to je modré.. Nevím kdy jsem začala, nějak všechno formou hry a při hře.. Pokud nemluví zatím nehrotila bych to aby to říkal on, stačí když bude vědět ten základ a klidně i časem.. Malé jsem 3 a momentálně válí na pexesu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2.9.14 09:37

Dceri jsou dva a o barvickach si povidame, kdyz chce, tak pozna, ale spis zatim tipuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903

Kdyz nechce mluvit, tak ho nenut. Pokud ji ukaze, tak barvy evidentne zna. K vyjmenovavani dospeje casem sam.

u nas byl opacnej problem, dcera mluvila velmi brzo a stalo se, ze v roce a pul ji nejaka pani zkousela v restauraci z barev. V te dobe poznala jen ruzovou a zlutou a zbytek strilela od oka (takze blbe). Nastesti se ji pak pani jeste zeptala kolik ji je a kdyz ji mlada rekla ze jeden, tak se ji pani hrozne omlouvala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918

Hlavně nic nehrotit, hravou formou mu občas barvičky připomenout a časem to zvládne, nebo snad znáš někoho zdravého kdo nepozná barvy nebo se nenaučil mluvit? Všechno se naučí, neboj, je ještě malý, tak není kam spěchat :mavam:.

Příspěvek upraven 02.09.14 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.9.14 09:38

Cíleně jsem barvy neučila nikdy. Už od malinka jsem mu říkala barvy na oblečení atd. Od dvou let jsme „hráli“ stolní hru na barvy a tvary. Ale kluk nemluví pořádně ani teĎ ve skoro 4 letech. Takže mi stačí, když mi ty barvy správně ukáže.

• Citovat
  • Upravit
3409
2.9.14 09:38

@martulkasloník no asi tak kluk je naprosto nepraktický, oblíkání horor, sebepostarání se jakbysmet :zed:dodnes nechce malovat… mladší sice nemluví, nezná zvířátka a pod ale zato když chce pít vytáhne si z linky hrnek a příjde s ním za mnou, když má hlad přinese mi, lžičku, sám se vysvleče a i něco málo obleče, rád maluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
2.9.14 09:43

Malej mluvil brzy, takže na dvou letech už všechny barvy pojmenoval, ale určitě je dost času…mám takovej dojem, že kamarádka říkala, že se na to ptají až na pětileté prohlídce. Hlavní je, aby je uměl až půjde do školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.9.14 09:44

U dcery jsme se na to zaměřili někdy před 2,5 rokem, protože v tom měla šílený maglajz :lol: Koupila jsem jí knížku, kde tohleto bylo mimo jiné taky je a tam jsme si ukazovaly. Ale jinak jsem cíleně barvy nikdy neučila, spíš průběžně - chceš modré nebo červené tričko? (ukázat) Podej mi žlutou kostičku, tady máš pití v zeleném hrnečku… Synovi to stačilo takto a taky je uměl kolem těch 2,5 už spolehlivě. Ve dvou letech se ještě pletl.

Pokud to neumí říct, ale umí ukázat, tak barvy pozná, barvoslepý tedy není a říct se to taky jistě někdy naučí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.9.14 09:44

@cizova tak moje holka já říkám pořád manželovi že asi genius nebude ale bude ženská do nepohody. :mrgreen: ona od malička se projevovala takto prakticky, snad od 2 let si chystá jídlo sama, jde, vytáhne si chleba, z lednice máslo a namaže si to, pití si taky chystá sama, naučila se sama obsluhovat na záchodě prakticky hned jak pochopila nočník, koupání večer probíhalo snad od 2,5 let pouze tak že jsem jí pustila vodu, ona si jí pak sama vypnula, sama se vyslíkne, okoupe, utře a obleče pyžamo. naopak nemá ráda když jí někdo pomáhá, do školky šla ve 2 letech a 5 měs. a fakt v pohodě, učitelky byli nadšené že není kolem ní žádná práce. hold každé dítko je jiné, já byla jako děcko nepraktická a i jsem pozdě začala mluvit a vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí