Kdy učit barvičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
764
2.9.14 09:49

My jsme barvy učili na lentilkách, když uhodl barvu, tak si jí mohl vzít…to byla motivace :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
2.9.14 10:17

5-6 základních barev by měl bezpečně ovládat ve 3 letech, bude to chtít i lékařka na 3-leté prohlídce. To že je zatím nezvládne vyslovit nevadí, uvidíte až mu budou 3 roky. Jinak já jsem nijak cíleně barvy neučila, počkala jsem až děti projevili zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
2.9.14 10:20

Syn má 14 měsíců. Baví ho dávat barevné kostky do misek, podle barvy, skoro vždycky správně. Neučila jsem ho to, hrála si s nimi čtyřletá. Ale aby říkal, jaká je to barva, to si myslím, že až tak ve třech letech. Oni ty barvy poznají dřív, ale mají problém si to spojit se slovem a říct to.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
2.9.14 10:25

Já učím děti barvy od narození… „jé, ty si hraješ se zeleným míčem…“, „vymalujeme to modře…“, „obleču ti zelené punčochy…“

• Citovat
  • Upravit
5302
2.9.14 10:33

@Janeynka syna se doktorka orientačně ptala na 3 leté prohlídce, ale jen zkoušela ne že by je umět musel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.14 10:37

Tak já nějak nevim, ale já to kluky neučila. se to naučili tak nějak sami od sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.14 10:37

@ncc1701 jo tak to sem dělala taky ale jnikdy by mě nenapadlo, že takhle vlastně děti učim :mrgreen: přišlo mi to přirozený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.9.14 12:12
@brumdinka píše:
Tak já nějak nevim, ale já to kluky neučila. se to naučili tak nějak sami od sebe :nevim:

jj to samé i já, ale to víš, to jsme my supermatky(viz vedlejší diskuze) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
2.9.14 12:14

Můj syn, v srpnu měl dva roky, přítel ho někdy před prázdnináma učil barvičky, jenže ho to učil anglicky. Takže moje dítě pozná asi pět barviček, ale řekne to jen anglicky. Já mám hrůzu, že se to snad česky ani nenauči :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.9.14 12:17
@HankaHK píše:
@Janeynka syna se doktorka orientačně ptala na 3 leté prohlídce, ale jen zkoušela ne že by je umět musel.

Doktorka kontrolovala tak nějak souběžně pětiletýho a tříletýho, resp. barvy chtěla po tom starším, a ten malej že je TAKY bude říkat. A protože junior už tehdy chodil na angličtinu do školky… tak je říkal anglicky a ten mladší česky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.9.14 12:32

@Zuza30 neboj česky se to naučí taky, o to líp že to umí dvojjazyčně:-)) moje holka chodila do dvojjazyčné školky a plno věcí co se tam naučila uměla jen v angličtině, třeba abecedu řekne dodnes jen anglicky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
2.9.14 12:54

Tak jste mě uklidnili, když jsme chodili do kroužku tak už to tam maminky učili dvouleté děti, tak jsem si říkala jestli je to normální nebo brzo? tak ukázat je malý celkem už umí, já jsem jen taková bojácná, že ho něco budu učit pozdě nebo tak:( myslíte, že se dá ovlivnit rodičem kdy dítě začne chodit? nám chodil až v 16-ti měsících - o to to pro mě bylo jednodušší, že chodil za dva týdny jako profík. mluvit se mu taky nechce, ale za to je šikulka v jiných věcech, mechanických a v úkolech. Je blbý to že člověk má možnost porovnávat a je to blbý, co umí jiné dítě, tak si říkám že to naše třeba neumí a proč to tak je? že já jsem něco zanedbala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.14 13:08

@Janeynka sim tě přesaň porovnávat každej sme nějakej 8)

@martulkasloník píše:
jj to samé i já, ale to víš, to jsme my supermatky(viz vedlejší diskuze) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
2.9.14 13:44

Každé dítě je jiné. Dcera uměla základní barvy bezpečně ve dvou letech, sama o to měla zájem, nikdy by mě nenapadlo ji to učit. Zase ale neumí spoustu jiných věcí. Na tříleté prohlídce to dr. nezkoušela. Kolem sebe pozoruji, že se fakt každé dítě vyvíjí jinak a kdo srovnává, stresuje sebe i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
2.9.14 13:46
@Janeynka píše:
Tak jste mě uklidnili, když jsme chodili do kroužku tak už to tam maminky učili dvouleté děti, tak jsem si říkala jestli je to normální nebo brzo? tak ukázat je malý celkem už umí, já jsem jen taková bojácná, že ho něco budu učit pozdě nebo tak:( myslíte, že se dá ovlivnit rodičem kdy dítě začne chodit? nám chodil až v 16-ti měsících - o to to pro mě bylo jednodušší, že chodil za dva týdny jako profík. mluvit se mu taky nechce, ale za to je šikulka v jiných věcech, mechanických a v úkolech. Je blbý to že člověk má možnost porovnávat a je to blbý, co umí jiné dítě, tak si říkám že to naše třeba neumí a proč to tak je? že já jsem něco zanedbala?

Nezanedbala. Já myslim, že snažit se dítě něco mermomocí naučit je stresující pro všechny. Ono jednou samo projeví zájem, ty se toho chytneš, podpoříš to a bude hotovo :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí