Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Souhlasím, stresuje sebe a jde to i na malýho, je to moje první dítě, nechci nic zanedbat a když kolem sebe vidím co děti umí, tak si říkám že to asi tak v tom věku má být? vím, že nikde není psané co kdy dítě umí a kdy se co naučí, já bych potřebovala vědět co nezanedbat. v jedné knížce to měli krásně napsané že každé dítě je jiné a ale tam psali od toho měsíce některé dětí umí… od toho měsíce dělají… aby člověk trochu vědět co ho čeká a kdy je správný čas s něčím začít… zní to hrozně, nechci aby měl malej nalinkovaný kdy co má dělat, ale abych věděla že v jeho věku se může učit tomu a tak. opravdu se mu věnuji, nejsem ta matka co si sedne k televizi a nechá dítě at si dělá co chce
Tak super nápad s lentilkama, říkala jsem barvy všechno věděl, tak děkuju že jste si udělaly čas napsat mi váš názor!!! ![]()
@Janeynka píše:
Souhlasím, stresuje sebe a jde to i na malýho, je to moje první dítě, nechci nic zanedbat a když kolem sebe vidím co děti umí, tak si říkám že to asi tak v tom věku má být? vím, že nikde není psané co kdy dítě umí a kdy se co naučí, já bych potřebovala vědět co nezanedbat. v jedné knížce to měli krásně napsané že každé dítě je jiné a ale tam psali od toho měsíce některé dětí umí… od toho měsíce dělají… aby člověk trochu vědět co ho čeká a kdy je správný čas s něčím začít… zní to hrozně, nechci aby měl malej nalinkovaný kdy co má dělat, ale abych věděla že v jeho věku se může učit tomu a tak. opravdu se mu věnuji, nejsem ta matka co si sedne k televizi a nechá dítě at si dělá co chce
no tak sednout k televizi potřebuje občas každá mamina ale vím jak to myslíš. podle mě je hloupost dělat děcku v tomto věku školu… dělejte běžné věci, když budeš vařit tak ať ti pomáhá, v obchodě při nákupech taky atd. jakj sem psala, nikdy jsem holku nic neučila, prostě se to naučila za běhu. ani jsem cíleně neříkala tohle je červené tričko, tohle je žluté. prostě když jsem mluvila o něčem červeném pochopila že toto je červené, že pes má mláďata štěňata a štěká atd. ale ona ani ta televize není k zahození, v úterý bývala abeceda s michalem, učil tam písmena, myslím že holka se naučila pár písmen i díky jemu.
Nemám nic proti televizi ale spíš pro malýho než pro sebe během dne. Ráno mu pustím raníček a pak si hrajeme nebo jdeme ven a pak až kdy to stihneme tak bývala školka a to cvičení a nebo ta abeceda, ted mají mít počítání. Proti tomu nejsem taky z toho lecos pochytí. čteme si knížečky, povídáme si o všem, není to že je to škola, jen ty barvičky jsem prostě řešila že jsem myslela že tak v těch dvou už je to běžné že to umí. Ale fakt jste mě uklidnily jsem ráda, že to dělám tak jak to dělám a nemusíme se tím dále stresovat