Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přes týden v práci, děti, úkoly, uložit, spát. Na konci dne jsem tak uanvená, že nevím, co dřív. O víkendu se chci věnovat dětem, přítel je vidí vlastně jen o víkendu. Nechce se mi zabít půl dne úklidem, když tu chci být pro děti. Tak mě napadá, kdy vlastně uklízíte vy?
My mame doma velký uklizeci den v pátek, kdy se do toho pustíme a uklidime cely dum pořádně. Jinak takovy povrchovy uklid delam vetsinou obden, kuchyň každý den, strávím tim necelou hodinku.
Já jsem zatím na mateřské, takže takový ten drobnější úklid udělám kdykoliv, no a ten větší většinou připadne na pondělí, protože o víkendu se mi taky nechce.
Já jsem doma takže stíhám, ale být tebou tak si najmu někoho na úklid ![]()
@EmmaAnna většinou o víkendu - prach + koupelna/WC, partner mi pomáhá - vyluxuje, vytře. Tak za hodinku maximálně máme vše hotovo. Ostatní věci (praní a tak) dělám operativně během týdne ![]()
1×14dni chodi pani na velky uklid (cca 6h), jinak uklizim kazdy den neco.
@EmmaAnna pani na uklid, za me nejlepe investovane penize
mame teda celkem velky dum a kdyz jsme uklizeli sami sezralo to hodne casu…
Já uklízím, když se mi chce. Jinak kuchyň každý den, nebo-li sporák, stůl, kuchyňská linka, nádobí, zametání. Jinak v pátek po práci sjedu prach, koupelnu, wc. A o víkendu vytírám podlahu, buď v sobotu nebo v neděli. Pak je úklid během roku, např. okna.
No taky nestíhám. většinou v pátek odpoledne nebo v sobotu dopoledne utřu prach, vysaju, vytřu. ale za dva dny můžu začít znovu. měla jsem paní na úklid, ale nebyla jsem spokojená.
Spoustu věcí dělám, jak bylo psáno, operativně, když je malej ve vaně, tak setřu sanitu a prach v koupelně (díky bože za uklízecí vlhčené ubrousky), když večer koukáme na film v obýváku, tak jednou za čas objedu prach na skříňkách a jiných plochách a přitom sleduju film.
Nádobí se snažím každý večer spláchnout, ale popravdě, nedaří se mi to denně.
No a o víkendu jeden den během cca hodiny, co se vaří oběd na plotně, tak vysaju a setřu podlahy.
Uklízím v sobotu dopoledne souběžně s vařením. Synovi se v tu dobu věnuje tatínek.
Přes týden ještě cca dvakrát vytíráme celý dům a umyjeme to nejnutnější v koupelně - buď já nebo manžel, podle toho, kdo má zrovna čas. Ten druhý je většinou s dítětem. Žehlím většinou se synem - učíme se přitom básničky a písničky, takže zabiju dvě mouchy jednou ranou.
Sice nemám děti, ale i tak se do přehnaného uklízení nehrnu..
Většinou přijdu z práce a nemám náladu zabít odpoledne a večer uklízením..
Dobře se mi uklízí když je venku zima a ošklivé počasí, protože mi tam nic neuteče a ani pejskovi se na procházku nechce ![]()
Mam paní na uklid 1× v týdnu, což me i donutí uklidit ty krámy, co se všude válí, aby mohla v klidu pucovat. Pred tím jsem uklízela převážně večer, nebo o víkendu.
Mně uklízení moc času nezabere, velký týdenní úklid mám za 2 hodiny. Dům máme velký a nepořádek nemáme. Nechápu celodenní nebo půldenní uklízení, to děláte co??