Kdy uklízíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37131
1.3.17 16:16

Ja sem teda na rodiaku takze mam relativne cas ale uklid mi nezabere vic jak hodku denne, umyt nadobi, vysat, obcas vytrit (ale mame vetsinou koberce), obden nalozit pracku, sem tam utrit prach. Tak jednou tydne umyt koupelnu. Jinak vetsi uklid tak jednou do mesice kdyz si vezmou malyho na vikend prarodice :) jak mas stare deti? Nechtelo by to treba zapojit do uklidu je? Malymu sou 2 ale vyfasne hadrik a de utirat prach kde dosahne, otre stolky, kdyz vysavam tak mu pucim vysavac aby si to vyzkousel, podava mi pradlo z a do pracky atd, takze ho nechavam si zvykat na pomahani doma, ono kdyz pak zenska dela uklizecku cele rodine tak je jasny ze nema na nic jinyho cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
1.3.17 16:40

@Hadumi tak normálně, úklid koupelny a záchoda(leštím vanu, sprchovou zástěnu, baterie, setřu prach, někdy i kachle), setření podlah (luxování naštěstí zastane robot, ale asi ne dokonale), setření prachu, úklid kolem zvířat, žehlení :nevim: ještě jsem se nedostala pod 4 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
1.3.17 16:43

@EmmaAnna Já jsem v práci každý den do veřera + sobota dopoledne, tak prostě uklidím každý den něco. Najednou to nedám. Mám to rozplánované a docela to funguje. I okna myju na etapy - každý týden třeba jedno. Máme dům, zahradu, dost práce i venku. To obstarává hlavně manžel a synové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
1.3.17 16:47

Každý den zvládnu ten běžný půlhodinkový úklid, každou neděli odpoledne pak manžel pomůže pořádně vysát, velký úklid nám zabere dohromady tak hodinku. Pravda, že já pracuji z domova, dítě malinké, takže denní režim vstát v 8 ráno, skočit na nákup, když si malá schrupne, tak zatím uvařím a poklidím „provozní bordel“, pak si hrajeme, při dalším spánku během těch 2-3 hodin co je hodná sama na hrací dece zvládnu práci a pak už mám klid. Jak to budu zvládat až bude větší a budu naplno v práci nevím, ale když jsme dítko neměly, tak jsem ten provozní nepořádek (umýt nádobí, vytřít, uklidit prádlo apod..) zvládla během půl hodinky než se uvařila večere.

• Citovat
  • Upravit
33916
1.3.17 16:50

Já uklízím jak mám náladu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
1.3.17 16:56
@EmmaAnna píše:
@Hadumi tak normálně, úklid koupelny a záchoda(leštím vanu, sprchovou zástěnu, baterie, setřu prach, někdy i kachle), setření podlah (luxování naštěstí zastane robot, ale asi ne dokonale), setření prachu, úklid kolem zvířat, žehlení :nevim: ještě jsem se nedostala pod 4 hodiny

Tak u mě je největší boj to žehlení, nemám to ráda a tak se s tím hodně a dlouho pitvám. Jinak bych teda o víkend poslala děti s tatínkem na procházku, když na to má člověk klid, tak to jde hned rychleji. Jinak já žehlím večer u televize, zapnem s manželem film, otevřeme si víno a já u toho žehlím, popř si povídáme. U nás se zase každý den 2× vytírá, v bytě máme psa, který hodně líná a 5m dítě, které je pořád na hrací dece na zemi, takže aby byla v čistym, tak dopoledne vyluxuju a vytřu a než si jdem sednout k filmu, popř spát, tak to vytřu znovu, máme 3+1, takže 20 minut když to vezmu fofrem. Každý víkend čistím sedačku od chlupů. Okna se u nás myjí 2× do roka, prach se utírá jen 2× týdně, nádobí umeju vždy po vaření a těch pár hrnků, skleniček a lžiček vezmu rychle před spaním. Mám po máme „úchylku“, že nemůžu jít spát, pokud mám někde nepořádek, jako neumyté nadobí, pokázené oblečení, bordel na stole.. A dva dospělí a mimčo naštěstí tolik nepořádku neudělá. Ale trvalo mi strašně dlouho, než jsem se naučila tenhle svůj „režim“, bývala jsem strašný bordelář :oops:

• Citovat
  • Upravit
1474
1.3.17 16:56

Přes týden uklízím jen povrchově (zapnu myčku, posbírám rozházené věci, přeleštím konferenční stolek, apod.). Jednou týdně máme „týdenní“ úklid, většinou v sobotu. Partner vysaje, vytře, já udělám zbytek (prach, vyleštit sklo a zrcadla, WC, koupelna, kuchyň). Zabere to cca 2 hod. Do toho peru v sobotu asi 6 praček, v neděli to žehlím.
Generální úklid dělám tak 1× za půl roku. To beru od oken, přes prach na skříních, poliček a skříněk v kuchyni, odmrazit ledničku, vydrhnout sporák, a podobné chuťovky, do kterých se mi běžně nechce. Děti ale musím odstranit k babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.3.17 17:06

@EmmaAnna každý den chvíli, v sobotu dopoledne pak větší úklid cca 2hodky. Paradoxně stíhám víc co jsem v práci než když jsem byla na RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
1.3.17 17:09
@atominnka píše:
@EmmaAnna každý den chvíli, v sobotu dopoledne pak větší úklid cca 2hodky. Paradoxně stíhám víc co jsem v práci než když jsem byla na RD

Tak to závidím. Já mám pocit, že domácnost zvládám na úkor dětí a nebo se zvládám věnovat dětem na úkor domácnosti. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
1.3.17 17:12
@Jitul.kaaa9 píše:
@EmmaAnna většinou o víkendu - prach + koupelna/WC, partner mi pomáhá - vyluxuje, vytře. Tak za hodinku maximálně máme vše hotovo. Ostatní věci (praní a tak) dělám operativně během týdne :-)

Stejně…Na uklízení mám víkend dopo s vařením, přes týden jen vyluxuju tak 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.3.17 17:20

Uklizim ráno co vstaneme - dám na stůl snídani a uklízím myčku. Po snídani vysaju, složím prádlo že sušičky, začnu vařit při ty příležitosti si prelestim kuchyň. Pak nechám děti udělat zase bordel a večer si uklízím hračky, desku, stůl, obývák, koupelny,..cca za hodinku mám hotovo a jednou týdně beru do ruky mop. Díky tomuhle u nás není takový bordel, že bych trávila úklidem domu déle jak 2 hodiny kdy i vytírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
1.3.17 17:38

Odbourat zbytečnosti (např. žehlení, já nežehlím a žiju:-) a mám takové heslo, že když se úklid průběžně udržuje, tak není třeba nějakého extra velkého několikahodinového úklidu. Např. při vaření průběžně umývám nádobí, popř. ho skládám do myčky. vaření končí tím, že mám navařeno a čisto. Prostě nenechat do dojít do velkého nepořádku. Průběžně uklízet věci, neházet je na zem, když dojdu, dám je do skříně, když se najím, talíř uklidím, když se umyju, setřu umyvadlo… přijde mi, že máme doma pořád uklizeno. A pokud jsou všichni přes den v práci/škole, pak ani není, kdo by dělal velký nepořádek. Jo a žádné serepetičky a čičovinky na poličkách a vitrínkách. Prázdné plochy se rychle setřou za pochodu, ideálně co nejméně nábytku a ploch k utírání. V koupelně jen to, co se aktuálně používá, ne milion lahviček a dalších serepetiček. Čím míň věcí člověk má, tím se to lépe udržuje. Samozřejmě to není stoprocentní, jednou za čas je třeba udělat nějaký generálnější úklid míst, kam člověk běžně nedostane, okna apod., ale jinak se průběžným udržováním pořádku dá dosáhnout trvalého stavu:-). Ale samozřejmě to musí dělat všichni, ne jen jeden:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24148
1.3.17 17:41

@EmmaAnna jednou za 14 dní mám paní na úklid, zbytek tak jak to stihnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.3.17 17:53

Behem vareni, uceni se s dcerou do skoly odpoledne se behem tydne uklid pofackuje. A nebo kdyz je muz doma, ze ma volno mezi turnusy, tak uklizi on a o vikendu v sobotu dopoledne, si to rozdelime decka si poklidi pokoje, ja behem vareni koupelnu a prach a muz vysava a vytira, aby jsme meli do obeda hotovo. Jsme to merili sam jeden to ma na 2h.kdyz spolecne, tak za hodinu. Mame barak 6+kk.
Pere a vesi se pradlo prubezne podle potreby, ze my mame furt co na prani a nezehlim. Ted pres tyden uz nevarim mam pracovni obed, ten nechavam rodine na veceri, jim to staci. Co jsem v praci mam dva uvazky dopoledne a od obeda nejak do 16h.tak si snazim usnadnit co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
1.3.17 18:50

Než dám děti spát, spolu uklidíme hračky a já pak vyluxuji, po uložení peru prádlo, uklízím koupelnu po koupání, kuchyň. Ráno pak vytírám (1× za tři dny nebo podle potřeby) a utírám prach, samozřejmě taky uklízím po vaření. Jednou za 14 dní chodí paní na úklid, která všechno udělá pořádně - koupelna, podlahy pod nábytkem, dveře, kliky, vypínače, trouba, zrcadlové skříně. Stráví tu úplně s klidem 8 hodin. Stejně mám pocit, že je tu neustále bordel, prostě domácnost s dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný