Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já osobně bych zašla před víkendem k doktorce. Objednala bych se, abys s ním nečekala, je malinký. A nebo zavolej mudr. zítra a prokonzultuj, uvidíš, co Ti řekne.
Určitě zajdi k doktorovi (idealne předem volat a domluvit se, že nebudete cekat). 2m je opravdu málo a všechno jde mnohem rychleji.
Už i kvůli tomu chrceni by chtělo poslechnout průdušky…
Do nosu určitě Nasivin 3× denně na 5 dnů, „slané“ roztoky několikrát denně a odsávat nosík, pokud je co.
@Doctus Lékaři zítra na rady tady radši zavolám. Původně jsem měla v plánu po víkendu, kdyby se náhodou stav třeba zhoršil nebo byl stejný.
Upřímně mě děsí spíš to, co bychom mohli zbytečně chytit v čekárně..
Odsávat také jen 3× denně před tím Nasivinem? Někde jsem četla, když se odsává víckrát, tak se akorát drážďí sliznice a hůř se rýmy zbavuje. Měla jsem v plánu odsávat, až kdyby měl problém s pitím.
Ahojky, u takhle malého miminka určitě před víkendem doktor☺️. Mne rikala doktorka, ze do roka se u deti ma chodit pomalu i s rýmou. Držím palce
Bez radši před víkendem. Když bylo synovi 3 měsíce, tak měl trochu kašel a trochu zvýšenou teplotu (37,1) a byl to zápal plic. Doktorka říkala, že jednak u dětí ty prubehy jsou trochu jiný, jednak že se to rychle rozvine. Jinak já chodím s detma k doktorovi tak, abysme tam byli první a nemuseli trčet v čekárně.
Proč volat? Já bych tam teda rozhodně s takhle malým miminkem zašla.
@ZuzaM Abych přijela třeba na určitý čas? Navíc to máme 30 km a mám ještě starší dceru, takže ještě nezvládám nás vyprávit úplně podle představy a manžel není doma.
Spíš mě děsí představa že by děcka chytly něco v čekárně, když dcera byla nemocná od minulého týdne a já tento…
@Anonymní píše: Více
Klíčové je udržet dutinu nosní „volnou“. Neříkám odsávat 30× denně, ale aspoň 5× denně určitě. Před aplikací Nasivinu prokapat nosík např. Vincentkou a odsát.
@ZuzaM píše: Více
Tak naše doktorka třeba bez zavolání nebere. Řekne čas, kdy máme přijít, nečeká se v plné čekárně, nebojím se, že si ještě něco odneseme.
@Eva2610 píše: Více
Několikrát jsme šli s manželem oba, jeden stojí vevnitř hodinovou frontu a druhy čeká venku s dítětem.
@Anonymní píše: Více
Tak a jsme doma…no takhle starší sourozenec bude tahat domů každou chvíli něco
To je skolkac? Toho bych teda k novorozenci stáhla z instituce.
@Dadda8 píše: Více
To má kazdej uuuuplne jinak. U nás toto platí u praktické, kdy má vtipně pro nemocné volno za 6 dni obvykle a léčí tedy po telefonu, u dětské to naopak nejde se domluvit na čas.
Ahoj,
nechci působit vyplašeně, ale spíš bych se ráda předem informovala.
Syn, čerstvě 2 měsíce a je nemocný. Chrčí, zahleněný, pšiká a kašle bez vyšších teplot a bez horeček. Chtěla bych se zeptat, jaký bývá průběh u miminek? Může se ještě teplota objevit nebo zhoršit stav, když je nemocný od včerejšího večera?
A kdy se pak případně volá pediatrovi? Jinak zatím ani neodsávám nos, pouze kapu Libenar a občas stříknu Sterimar Baby. Mám ho hodně na sobě nebo v nosítku, nejvíc chrčí, když je na zádech, ale najíst a dojít na WC potřebuju. Při spánku dýchá čistě (i v noci spí na mě) a i při pití. Je na UM.
Zajímalo by mě, kdy je ta fáze, kdy u takového mimča volat lékaři? Samozřejmě při zhoršení stavu - špatně by dýchal, horečky k 38°C, neustávající kašel,…?
Děkuji.