Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Doctus píše: Více
Odsavani je podporuje tvorbu dalsiho hlenu, je to naprosty nesmysl… jen stresovani matky a ditete.
@Bubla Bůčková Domýšlíš si nepravdivé informace… doma byla od prosince do teď. Takže nejsi „doma“ a nedotáhla to ze školky. ![]()
@Aglája75 Přesně to jsem někde četla, tak teď babo raď… Nerada bych, aby měl např. kvůli hlenům a neodsávání zánět v uších apod.
@Niky2 píše: Více
Ano i lekari nekdy rikaji neco co neni nej… proste se to jeden cas vsude doporucovalo, byla to moda… ale nutne je to v minimu pripadu… Pouze pokud hodne brani ryma kojeni..Lepsi je dite nosit, aby ryma odtekla…mit ve zvysene poloze atd…
@Aglája75
Kdyby odstranění hlenu z dutiny nosní zvyšovalo sekreci hlenu, tak proč vlastně smrkáme. Nechejme to v nose a ono to nějak dopadne.
U novorozenců a kojenců je klíčové udržet průchozí dutinu nosní, větší dítě ať je zasoplené, jak chce. 2měsíční dítě dýchá primárně nosem, ústy minimálně. Přes ucpaný a zahleněný nos toho moc neudýchá.
@Aglája75 píše: Více
Móda…? To je vtip?
Stačí mi, když si vzpomenu, kolik jsem toho odsála ![]()
A jinak zakladatelko, pokud malý chrčí, zítra určitě k pediatrovi, měl by si ho poslechnout.
@Doctus píše: Více
Jojo, jen dalsi 3 pediatri jsou uplne hloupi
. Smrkat a odsavat je naprosto stejne proces… Psala jsem, ze v nekterych pripadech to potreba je, ale v minumu, z tech co se dela… prave proto, ze mnoho neznalych to prosazuje.
@Sabinka píše: Více
Ano moda… Ve vetsine pripadu to potreba neni.
@Aglája75
Tak nechejte kojence zahleněného. Naštěstí vy nikdy léčit pacienty nebudete, to by to dopadlo. Až budete mít nos ucpaný hleny, tak dýchejte jen tím nosem, bez jakéhokoliv přidechování ústy. A pěkně 10 dnů, bez jakéhokoliv smrkání. Zhruba takový pocit má novorozenec a „mladý kojenec“, který má rýmu.
@Sabinka Chrčí jsem asi napsala špatně. Dýchá normálně, jen mu jakoby v nose trochu překáží sopel. Jakmile si pšikne nebo je v nosítku, tak dýchá čistě. A to i u pití. Do teď bez teplot, spí na mě a dýchá volně nosem. Zhoršení zatím není.
Zítra dám vědět. ![]()
@Aglája75 píše: Více
Jako že není potřeba uvolnit dýchací cesty, pokud jsou zahleněné?
Jako doktor ti můžu číst, že je to samozřejmě nesmysl.
Prosim ostatní, kdo to tu čtete, odsávejte 🙏
@Anonymní píše: Více
U ditete nad 1 mesic veku res s lekarem jen velmi vysoke horecky, ktere trvaji dele jak tri dny. Ze miminko chrci, protoze ma rymu/ucpany nos, to je normalni.
Plus samozrejme okamzite cokoliv dalsiho typu - dite modra, dusi se, intenzivni prujmy a zvraceni, nejaka vyrazna apatie…
@Sabinka píše: Více
Ja s tebou nesouhlasim, je na to uz i par odbornych clanku. Muze to jen drazdit dychaci cesty a ve vysledku to stejne moc nepomuze. Co nevyteka, to obvykle nevysajes. Co vyteka..to vyteka samo. Beztak se to pouziva tak 1-2× denne, vic se ani nikdy nedoporucovalo.
Mladsimu jsem neodsavala nikdy a vlastne nevidela rozdil oproti starsimu, ktery jako malicky odsavany byl.