Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Me trvalo cca 5 mesicu.Mela sem tezkou anemii,a brala teda daleko vic druhu prášku na zelezo.A taky větší dávkování..
Ježíš fakt taková doba jo ?
já mám tedy ' jen ' železo v krvi pod normu jinak anémii ne. Tak možná leda k tomu zkusit nějakou ' železnou ' dietu mě napadá.. ![]()
Mně zabralo hned za měsíc, kdy se mi hemoglobin zvedl ze 117 na 129. Není od věci to podpořit jídlem - červená masa, játra, ořechy, kopřivový čaj, řeřicha, pórek, listová zelenina, granátové jablko. Prosím anonym - informace o zdraví.
Ja mela hodnotu neco přes 90.Takže sem měla extra nízkou.Viditelný zlepšení bylo po nějakých 5mesicich a vyléčení zhruba za 8-9 měsíců.A ty máš ty prášky na předpis? Ja měla maltofer.Pak sem si ještě ze svýho koupila ruzny zelezo v tabletkach (ono,to co nemáš na predpis,se hůř vstrebava,spíš vůbec,proto sem jich brala hodně)
@Dojcanis píše:
Ja mela hodnotu neco přes 90.Takže sem měla extra nízkou.Viditelný zlepšení bylo po nějakých 5mesicich a vyléčení zhruba za 8-9 měsíců.A ty máš ty prášky na předpis? Ja měla maltofer.Pak sem si ještě ze svýho koupila ruzny zelezo v tabletkach (ono,to co nemáš na predpis,se hůř vstrebava,spíš vůbec,proto sem jich brala hodně)
Ano, na předpis, bylo mi 3 měsíce děsně slabo a pak se to z krve konečně zjistilo proč…nebo aspoň doufám že je to teda tím. Neřekli mi jak moc, jen že ho mám prostě mimo normu. A beru Ferro Folgamma…
Když to začalo, pojala jsem sama podezření že za tím může vezet krevní ztráta a koupila si syrup Maxi Vita, laktát železnatý , a brala ho. Je fakt že se to TROŠIČKU potom zlepšilo ale nic moc . No ale byl ten syrup strašně cítit železem a mně to hrozně vonelo !
Tak jsem si právě říkala jestli to něco neznamená
ale prostě prekecat doktory k testům byl oříšek. Zpětně ale chápu proč asi ten syrup moc nepomohl je tam toho železa celkem málo.
hlavně k tomu užívej vitamín C, jinak se železo nevstřebá. A když se bere železo, tak se musí opatrně s mléčnými výrobky, ty snižují účinnost vstřebávání.
@iiiv píše:
hlavně k tomu užívej vitamín C, jinak se železo nevstřebá. A když se bere železo, tak se musí opatrně s mléčnými výrobky, ty snižují účinnost vstřebávání.
Beru dvě hodiny po snídani, zapijim vodou. Úplně na lačno se to brát bojím přece jenom to musí být nějaká agresivnější látka ..
No a jinak následovně piju čaj směs řepy kopřivy aj pár bylinek , v jedné dobre knížce se píše že jedna holka nesnášela železité tablety tak si každý den davala drcenou kopřivu a krevní obraz ji to prý spravilo. Tak abych měla nějakou pojistku
já na to maso prostě nejsem. ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat těch, co byly někdy nuceny užívat železo - kdy tak začne zabírat? Beru Ferro Folgamma 1× denně, zažívací potíže z něho nemám. Děkuji…