Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jako normální ultrazvuk břicha? Nikdy jsem žádnou dietu nedržela,jen se chodí na lačno.
Teda to se mi nějak nezdá, že jen tři věci… Samozřejmě nevím, o jaké vyšetření jde (= na co se budou soustředit), ale jedla bych vícě méně normálně. Samozřejmě ne čočku, hrách, fazole, banány, hrušky apod., ale obyčejné zelenině jako jsou rajčata, okurky, i nějaké nenadývavé ovoce, tomu bych se nevyhýbala. Byla jse kdysi taky a takovéhle omezení stačilo - ale to spíš kvůli mému pocitu, nikdo to po mě nechtěl
Možná pro jistotu zítra ráno tam zavolat, jak moc a jestli vůbec se omezovat, že kojíš… ![]()
Jinak neboj, oni vzduchové bubliny ve střevech (po)znají ![]()
@Taka mně se to moc nezdá. Byla jsem na ultrazvuku několikrát,dcera taky a nikdy jsme neměly dietu předem. Vždy jen třeba od rána nejíst, nepít.
@Anonymní píše:
Ahoj, ve středu mě čeká sonografické vyšetření břicha. Neměla bych jíst nadýmavou stravu, což je samozřejmé, ale našla jsem, že můžu jíst jen brambory, těstoviny a rýži. Nějaký nápad, co bych si tak ještě mohla dát? Kojím, tak bych chtěla mít rozmanitější příjem potravin. Díky moc. Pls anonym kvůli zdraví.
Chodim pravidelne na sonoto břicha (jatra, zlucnik) a vzdy jen od pulnoci nejist nepit.
Já jsem byla na sonu břicha a naopak jsem do sebe musela hodinu před vyšetřením nalít hrnek čaje.
@Monchichik píše:
Já jsem byla na sonu břicha a naopak jsem do sebe musela hodinu před vyšetřením nalít hrnek čaje.
To už je podle toho,co dělají, s tím pitím. Ale o dietě předem jsem nikdy neslyšela.
Na sono čeho přesně jdeš? Já mám zkušenost akorát s ledvinami/ močákem tam chtějí předtím vypít hodně vody. Klasické těhotenské sono, tam žádné omezení není, a pak mi 2× dělali sono když sem přišla do nemocnice s bolestí břicha ale tam ani nebyla šance abych předtím něco dodržovala. Pokud nemáš jíst nadýmavé potraviny tam vynech luštěniny, květák apod ale jinak bych jedla normálně ![]()
Ahoj, ve středu mě čeká sonografické vyšetření břicha. Neměla bych jíst nadýmavou stravu, což je samozřejmé, ale našla jsem, že můžu jíst jen brambory, těstoviny a rýži. Nějaký nápad, co bych si tak ještě mohla dát? Kojím, tak bych chtěla mít rozmanitější příjem potravin. Díky moc. Pls anonym kvůli zdraví.