Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Agáta13 no já na to asi ani partnera mít nebudu, takže to, že by měl mimi celý víkend je luxus který mu asi nebude dopřán ![]()
@Hanuii ale ono to jde, když je partner trochu normální.. jsou maminky, které při mimi dokážou pracovat..což tedy obdivuju, já jsem vždycky v těhu a s kojencem úplně vygumovaná
jak jsem psala, když se narodil druhý, tak jsme stavěli barák, denně jezdili na stavbu, dohlížet a pak i něco dělat (pokládat střechu třeba). Dělá to spousta lidí, dá se to v pohodě. Ale nějak naklizeno nebo ty teplé večeře- to jsme v té době neměli- byl to kolotoč školka-mimi-stavba- školka-hřiště a pořád dokola..
@Hanuii tak já jsem mu ho taky nešoupla na víkend, on mi pomáhal průběžně. To bych udělala těm některým tady z diskusí, co nechápou, kolik práce mimi dá
Jestli na to ten Tvůj není od přírody, zkus ho zapojit postupně, aby uměl přebalit, vyvenčit, nakrmit z lahvičky.. Zdá se mi, že u nás se tím hodně vybudoval vztah mezi klukama a tatínkem, bylo pak pěkný je pozorovat, jak blbnou
Teď bych tedy ale ráda holčičku, co čekáš ty|? Ještě asi nevíš?
@Agáta13 ještě netuším, ale vždycky jsem si moc přála holčičku
tak pořád doufám ![]()
@Agáta13 píše:
@Hanuii partnera radím trochu zapojit už před miminkem, a pak s mimi odmalička, chlapi jsou šikovní a vstřícní- v zásadě fungujou na pochvalu. A také, když vědí, co to obnáší, si víc dokážou vážit toho, co ženská doma dělá (uvařit partnerovi teplou večeři s novorozencem zas taková sranda není, je fajn, když to nevyžaduje. Nebo když ví, že postarat se o batole je práce 24 hodin v kuse. Zkušenost k nezaplacení- dala bych tatínkům povinně víkend s broučkem pouze v jejich péči a maminkám poukaz do wellness:-)
Tak to je supr nápad! To je rozhodně nutné praktikovat:)
U prvního to na mě nebylo vidět do pátého měsíce. Teď ve 12 týdnu začíná už růst!
@Hanuii tak ať ti to vyjde, ženská spřízněná duše vůbec není k zahození (vím, o čem mluvím, kromě tří chlapů tu mám psa a kocoury a už je to vážně na palici
A z holčiček jsou chlapi úplně připos… ![]()
Na mě bříško začalo být vidět okolo šestého měsíce, když jsem přivezla malou z porodnice tak se všichni divili že jsem rodila nějak moc předčasně ( protože mysleli že jsem tak v 6-7 měsíci) a já 14 dní přenášela
Takže je to každý jinak, ale většinou v prvním těhotenství roste bříško pomaleji.
@Agáta13 no já se hlavně modlím, at je to malé zdravé…ostatní je vedlejší, ale za holčičku bych byla ráda. Moje kamarádka má taky 2 kluky a k tomu přítele a hrabe jí a já se nedivím ![]()
Já jsem 13 týden a jsem hroch…moje normalní váha je 65 kilo nejsem nějak silný člověk ale jako pupek mi roste teda festově
u 1.syna až v 5 měsíci…ale co hlavně at je vše tak jak má ![]()
Milé maminky, přeji Vám všem příjemné a bezproblémové těhotenství. Já už mezi Vás, nastávající maminky bohužel nepatřím
,takže se loučím ![]()
@Hanuii to věřím…může to potkat kde kterou z nás
a já bych se s mou povahou asi zbláznila
bud silná i když vím že to asi pujde hodně těžce
![]()
@Petue Snažím se
Třeba po tom zakroku se mi uleví…nevím
ale ted je to hrozné a nepřála bych to vážně nikomu a je mi z toho smutno. Když vidím že kdejaká feťačka může mít zdravé dítě…a já která jsem nekouřila, nepila a tak strašně jsem se těšila… ![]()