Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@adamcoka S doktorkou jsme byli domluveni prave na 16DC. S tím ze ke konci cyklu mám jít na kontrolu, aby zkontrolovala před IVF jestli je dole vše OK.
Před porodem jsem měla cykly kolem 35dnu, pozitivní ovulacni testy až kolem 20DC a později.
Prave kvůli tomu abychom po porodu necekali zbytečně dlouho na další cyklus, protože by nemusela vůbec ovulace ani menstruace přijít, proto ten duphaston. Ovulacni testy jsem delala jen pro sebe, s tím ze kdyby do 16DC ovulace nebyla, nechám to být a začnu ho brat a hurá do IVF. Ale když to vypadá ze se mi ovulace blíží tak bych ji nechtěla zbytečně bloknout když máme sanci se snažit ještě před IVF doma.
Ahojte.
Od zítra bych měla začít brat duphaston (16DC), z důvodu ze jsem před porodem měla nepravidelne dlouhé cykly, navíc jsem ted po porodu, takže muzou být o to víc rozhazene a chystáme se v příštím měsíci na ivf, tak abychom necekali na další cyklus do aleluja.
Co jsem se docetla, tak duphaston, blokuje ovulaci. Mě dnes začal sílit ovulacni test, takže predpokladam, dle předchozích zkušenosti, ze vecer/zítra ráno bude pozitivní.
Posunuli by jste nasazení duphastonu? A na kdy?
Jsme jinak zdravý par, dvakrát jsem otehotnela prirozene, ale po porodu nám umřelo miminko a nechceme čekat, proto jsme rozhodnutí pro ivf ale nechci zbytečně zablokovat ani ovulaci co mě teď ceka.