Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli za sebou myslíš 3 měsíce po sobě tak je spíš problém s nedoléčenym zánětem…odebírali moc na mikrobiologii aby zjistili co tam je za breberu? A byl kontrolní odběr po dobrání ATB?
A určitě se jedná o záněty moč. cest? Já mívám často před začátkem MS pocity právě na zánět močáku (časté močení a nutkání na močení, pálení podbřišku), vždy to ale rozeženu lichořeřišnicí a urol. čajem. Nejde to taky hecnout? Nebo vysloveně máš vždy bakteriální zánět?
Vždy je to mocak, vyléčí se to vždy antibiotiky. Pak mám klid. Jenže pak to přijde znovu ale vždy v době ovulace.
Protože častým původcem zánětů močových cest u žen je sex.
Dobrá prevence je čůrání bezprostředně (jakože opravdu ihned) po styku.
Partner nemá žádný problém. Je fakt, že většinou mocak chytnu po styku. ![]()
@Anonymní píše:
Partner nemá žádný problém. Je fakt, že většinou mocak chytnu po styku.
On žádný problém mít nemusí, jen to od něj znova chytneš.
To že manžel nemá příznaky neznamená že není přenašeč…a ty odběry byly?
@Anonymní píše:
Partner nemá žádný problém. Je fakt, že většinou mocak chytnu po styku.
Nemusí mít, je prenasec. Predavate si to pořád dokola. Ať se prelecil i on a máš klid.
Vždy si jen nechám vyšetřit moč po dobrání léků ale asi bych měla na nějaké větší vyšetření.
@Anonymní píše:
Vždy si jen nechám vyšetřit moč po dobrání léků ale asi bych měla na nějaké větší vyšetření.
Hlavne by mel prelecit i partner.
@Anonymní píše:
Staci aby jste se prelicili oba.
Díky za rady. Takže si myslíte že to nemůže mít spojitost se samotnou ovulaci..
Ahoj holky, mám dotaz. Myslíte si, že je možné, aby ovulace, nebo období plodnych dnů vyvolaly zánět močového měchýře,? Vím, že z hlediska fyziologie je každý organ pod jinou soustavou, na druhou stranu zase vše souvisí se vším… už se mi to stalo třikrát za sebou. Chtěli bychom s partnerem miminko, jenže v době plodnych dnů kdy bych se měla oddávat radovankam, tak pro ty opakovane záněty to nelze. Myslíte si, že to je blbá náhoda, nebo to může zapříčinit právě ovulace. Občas ji mám bolestivou, jako při MS. U těch zánětu vždy končím na antb. Zažila jste to některá? Děkuji moc, díky za anonym.