Snažíme se o mimčo a přišla jsem o práci

Anonymní
16.3.22 19:31

Snažíme se o mimčo a přišla jsem o práci

Ahoj holky,

s manželem jsme 7 let a poslední půlrok se snažíme o mimčo, zatím bohužel nic. Nelámu si z toho hlavu, říkám si, že to přijde samo. Jenže jsem nyní po letech bohužel přišla o práci. Snižování stavu v práci kvůli koronaviru. Výpovědní lhůtu mám i odstupné dostanu, jen se mi začala honit otázka v hlavě.. Co teď? Máme se přestat snažit? Nikdy jsem bez práce nebyla a ano, mám čas ještě něco najít. Ale co když něco najdu a povede se? Nebo by se povedlo a já nic ještě nenašla :zed:

S penězma na tom nejsme špatně, ale prostě se cítím,,blbě". Jít na pohovor s vědomím, že za dva měsíce může být vše jinak? :zed:

Nejdřív jsem dodělávala školu, pak jsme se stěhovali. Stavěli barák a když už vše máme,,hotové", tak jsme si řekli, že se pokusíme o mimčo a já přijdu o práci :,(

Co byste dělaly vy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35944
16.3.22 19:34

A kolik ti je? Jestli přes 30 tak bych se snažila i bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
16.3.22 19:45

Už bych si nikdy víckrát neřídila život podle toho, co na to řeknou v práci… Ale záleží, kolik ti he, jestli 25, tak bych snažení na pár měsíců přerušila, jestli 35, tak bych nebrala na nic ohledy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 19:47

Je mi 29 a manželovi 38 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36138
16.3.22 19:57

Jestli chceš mateřskou, což není zrovna málo peněz pokud si měla slušný plat, tak bych pockala po zkusebce v nove práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
16.3.22 20:01

Tam je nějak ochranná lhůta 270 dní, tak si zkus hlídat plodné dny, nejlepší by bylo otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36138
16.3.22 20:14
@Mallorka píše:
Tam je nějak ochranná lhůta 270 dní, tak si zkus hlídat plodné dny, nejlepší by bylo otěhotnět.

Ochrana lhůta je 180 dní. Musela by při skončení pracovního poměru být už aspoň ve 2 mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
16.3.22 20:22

Z pohledu člověka, který zaučoval nováčka, co po zkušební době udělal pápá, jsem těhulka a nemůžu pracovat, ti řeknu že je to hnus.

Z pohledu ženy ti řeknu, že přijít o mateřskou je na houby.

Racionálně, kdo ví, kdy se zadaří a pokud nepracuješ na super pozici tak kdo ví, jestli dostaneš smlouvu na déle než rok?

U nás se ve všech firmách dávají 3 měsíce zkušebka, pak na rok a pak na 3… Takže se dá čekat, že bys po rodičáku stejně hledala práci novou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
16.3.22 20:29

Já bych nad tím vůbec nespekulovala :nevim: dál bych se snažila o dítě a zároveň sháněla práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
16.3.22 20:52

Řeším něco podobného. S tím rozdílem, že teď dodělávám školu. S manželem se o miminko snažíme 13 měsíců. A nevím, co dál. Jít do práce. Nebo chvíli vyčkat, že se třeba zadaří… :roll:
Držím palce, aby to brzy vyšlo, a nemusela si to řešit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.3.22 20:56

Záleží, jak moc potřebuješ peněžitou pomoc v mateřství.
Obecně si myslím, že snažit se podle toho, jestli se vlezu nebo nevlezu do ochranné lhůty je další stres, který ničemu nepřidá. Zároveň se často povede právě v době, kdy by těhotenství bylo spíše překážkou.
Pokud Tě netlačí věk a čas, bylo by nejlepší najít si práci a přečkat zkušební dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.3.22 21:05
@Anonymní píše:
Je mi 29 a manželovi 38 :nevim:

normálně se snažte dál a hledej si při tom práci…pokud máš alespoň nějakou ucházející kvalifikaci, tak máš ještě šanci něco najít. A co a jak bude… no uvidíš, klidně můžeš pracovat i pak s prckem, samozřejmě záleží na oboru. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
17.3.22 07:12

V mých 25 bych počkala v nové práci po zkušebce a pak bych pokračovala ve snažení. Ale být starší, klidně bych pokračovala normálně a u toho si hledala práci. Aspoň přijdeš na jiné myšlenky a třeba to půjde hned.

Měla jsem kolegyni, která se mnoho let s manželem snažila a nic. Dostala „papíry na neplodnost“ a v tu chvíli se rozhodla, že není důvod zůstat ve stávající práci a prostě ji změnila. U nás pak ve zkušebce zjistila, že je těhotná. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7866
17.3.22 10:56

Já tedy jsem pro druhé mateřství už věděla, co chci - že chci peněžitou pomoc v mateřství (ze slušného platu ;-) ) a že chci mít nejlépe takovou práci, aby mi to umožnilo částečně pracovat i během rodičovské.
Takže když jsem během snažení přišla o práci, tak jsem tomu dala pauzu a snažila se najít napřed takovou solidní práci, která by mi umožnila mít výše uvedené, prostě mít i na rodičovské svoje peníze a nemuset být závislá na partnerovi.
Aspoň jsem tu pak nemusela zakládat témata typu - jak vyjít s penězi na rodičovské, jak si přivydělat na RD, jak sehnat práci po rodičovské, nedej bože třeba - opustil mě partner během RD a nemám žádný příjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
26.3.22 17:49

Nikdo se tu vsak nedostal k tomu, jestli ji ve 28 nekdo zamestna, prave kvuli veku a „rizikovosti“ poceti.

Presne v takove situaci jsem totiz byla v 28mi a nekteri potencialni zamestnavatele se ani nezdrahali mi tuhle diskriminujici otazku rovnou polozit. Materstvi se nabizelo, ale nechtela jsem. Co se nestalo po urputnem rocnim hledani jobu jsem omylem otehotnela ve zkusebce. Krome toho, ze se mam kam vracet by mi to ale v podstate bylo jedno. Ziji v zahranici a tady je pro vsechny materska stejna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí