Záněty močových cest v době ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35777
17.3.22 11:41
@Anonymní píše:
Díky za rady. Takže si myslíte že to nemůže mít spojitost se samotnou ovulaci..

Ne. Je to tim, ze ti to předává partner pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
17.3.22 12:15

Já měla to samé. Gyn mi kdysi říkala, že sexem se podráždí močová trubice a už to jede.

Po dvou antibiotickách, po kterých se mi to vrátilo, jsem přešla na zvýšení tekutin, denně vypít přes 2 litry vody, spíš 2,5 l a od té doby mám po problému.. a malou po sexu chodím preventivně už několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
17.3.22 14:38
@Anonymní píše:
Partner nemá žádný problém. Je fakt, že většinou mocak chytnu po styku. 8o

S ovulací to nesouvisí nijak. Je to jen koincidence - souběh dvou jevů. Během ovulace máte prostě častější sex. Spouštěčem je ale ten sex ne ovulace.

U žen k tomu opravdu po sexu dochází. Dokonce to má svůj termín - líbánková cystitida - obvyklý zánět močových cest na svatební cestě, kdy novomanželé od rána do večera šuškají jako králíci :mrgreen: :mrgreen:

Nejde o to, že by byl někdo infekční, jde o ten akt, během kterého se stykem bakterie přenesou na močovou trubici. Náchylnější jedinec má smůlu. Cesta je taková, jak jsem psala - ihned, jakože opravdu ihned po styku se jít vyčůrat - tím se močová trubice „propláchne“ a potenciální bakterie se vyplaví ven. No a sex zbytečně neprotahovat - rychle splnit úkol a jít čůrat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
11.11.24 09:28

Ahoj Holky, obnovuji diskuzi. Trapi me to same, co zakladatelku. Uz druhy mesic behem ovulace se mi rozjizdi zanet mocovych cest. Sex nebyl, takze tim to opravdu nebude, hygiena je u me dusledna. Mamka mi rikala, ze v obdobi menopauzy na to trpela. V menopauze nejsem je mi 37, ale casto me tam dole behem ovulace pali. No minule z toho byl zanet, ted citim nabeh znovu. Mate nekdo takovou zkusenost, ze by to bylo hormonalnima zmenama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí