Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Díky za rady. Takže si myslíte že to nemůže mít spojitost se samotnou ovulaci..
Ne. Je to tim, ze ti to předává partner pořád dokola.
Já měla to samé. Gyn mi kdysi říkala, že sexem se podráždí močová trubice a už to jede.
Po dvou antibiotickách, po kterých se mi to vrátilo, jsem přešla na zvýšení tekutin, denně vypít přes 2 litry vody, spíš 2,5 l a od té doby mám po problému.. a malou po sexu chodím preventivně už několik let.
@Anonymní píše:
Partner nemá žádný problém. Je fakt, že většinou mocak chytnu po styku.
S ovulací to nesouvisí nijak. Je to jen koincidence - souběh dvou jevů. Během ovulace máte prostě častější sex. Spouštěčem je ale ten sex ne ovulace.
U žen k tomu opravdu po sexu dochází. Dokonce to má svůj termín - líbánková cystitida - obvyklý zánět močových cest na svatební cestě, kdy novomanželé od rána do večera šuškají jako králíci
![]()
Nejde o to, že by byl někdo infekční, jde o ten akt, během kterého se stykem bakterie přenesou na močovou trubici. Náchylnější jedinec má smůlu. Cesta je taková, jak jsem psala - ihned, jakože opravdu ihned po styku se jít vyčůrat - tím se močová trubice „propláchne“ a potenciální bakterie se vyplaví ven. No a sex zbytečně neprotahovat - rychle splnit úkol a jít čůrat ![]()
Ahoj Holky, obnovuji diskuzi. Trapi me to same, co zakladatelku. Uz druhy mesic behem ovulace se mi rozjizdi zanet mocovych cest. Sex nebyl, takze tim to opravdu nebude, hygiena je u me dusledna. Mamka mi rikala, ze v obdobi menopauzy na to trpela. V menopauze nejsem je mi 37, ale casto me tam dole behem ovulace pali. No minule z toho byl zanet, ted citim nabeh znovu. Mate nekdo takovou zkusenost, ze by to bylo hormonalnima zmenama?