Kdy začít učit na nočník?

401
6.2.12 21:56

Kdy zacit ucit na nocnik?

Ahoj, od kdy jste zacali ucit prcka na nocnik? Rada bych zacala co nejdriv a proto bych chtela znat vase uspechy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucineeccka
6.2.12 21:59

Mému synovi je rok a půl a nočník ještě ani neviděl. :nevim: Počkám do jara,pak ho začnu učit rovnou na záchod.

• Citovat
  • Upravit
1288
6.2.12 22:02

já začala v roce a půl je lepší to nechat na teplé měsíce,ale občas se malá ještě počůrá,když se zabere do hry je jí 2,5 roku a na noc má také plíny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
6.2.12 22:05

Našemu synovi je 17 měsíců a začíná se s nočníkem pomalinku seznamovat, párkrát se do něho vyčůral, ale kakání nám ještě nějak nejde, má nepravidelnou stolici, někdy ráno po snídani, někdy až odpoledne, tak to nějak nestíhám, když už to zaregistruju, tak už je půlka v plíně. Raději to zkouším pozvolna bez násilí, aby si vůči nočníku nevypěstoval nějakej blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
6.2.12 22:06

M jsme začínali někdy v létě asi v těch 20 měsících a bez uspěchu :roll: pak jme to nechali a začli po čase znova a šlo to,odplínkoval se přes den pár dní před druhými narozeninami.
To takhle nejde říct,kdy je na to správná doba,obecně se říká od 18měsíců,protože mimčo už dokáže ovladat svěrače,ale jsou děti,které plínku nemají už v roce a některé je má třeba do 3. :) Hlavní je,nnelámat to přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.2.12 22:07

Já vysazovala od 10.měs., zvykla si na něj a udělala vždy do něj něco. po roce a půl jsem sdělala plíny doma, musela jsem myslet za ni, ale od listopadu si říká sama na čurání i kakání. Plíny má jen na spaní a ven. V březnu bude mít dva roky a jak bude teplo, ven jí už plíny nedám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
6.2.12 22:07

Ahoj,tak my zkoušíme nočník od Vánoc,ale dcerka(teď jí bude v sobotu 16měsíců)se tam ještě ani jednou nevyčůrala natož bobík,myslím,že si ještě vůbec neuvědomuje,co po ní chci,ale občas tam i vydrží chvíli sedět,nekřičí,tak to zatím nelámu přes koleno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
6.2.12 22:09

my jsme začali tedkom s nočníkem (18m) a uspech nulovej, víc mimo než v něm. ale nehrotím to, pořádně začneme trénovat až bude teplo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
6.2.12 22:10

Nám bylo řečeno, že až zvládne malá úkrok, tak můžem zkoušet nočník. Takže asi od 10. měsíce jsme začali vysazovat. Má už naučené, že po spánku, před/po procházce, před koupáním a různě během dne jí vysazujem. Vyčůrá se prakticky vždycky, když se jí nechce vstávat, tak už víme, že bude i kakat. Občas máme den, kdy má celý den suchou plenku, občas to nevychytám, takže je tam lehce učůrnuto. Malý teď byl rok, takže si ještě neříká, ale rozhodně ví k čemu nočník je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.2.12 22:11

Ahoj, tak z vlastní zkušenosti: u malýho jsem to odkládala, jsou mu 2 pryč a nočník považuje za mističku, takže si tam dává hračky, natrhaný papírky a dokonce i sušenky a kolikrát jsem mu opakovala, že ham se tam nedává, ale že se tam dělá bobek (co je bobek ví), ale stejně to netoleruje, takže jsem si řekla, že u druhého začnu s nočníkem hned jak začne krásně sedět. Takhle mam totiž pocit, že se plen nezbavíme vůbec. Takže to zkusím a uvidím co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21574
6.2.12 22:12

já začala viktora posazovat minulý týden - 16 měsíců. ale jen tak z legrace, protože viděl nočník u kamarádky a zkoumal ho. nechá se na něj posadit, řekne „čííí“ a jde se kouknout, jestli něco udělal :mrgreen: :mrgreen: takto několikrát dokola než ho ta hra přestane bavit. teorii zvládá na jedničku, ale ještě se mu nic nepovedlo. ale nehrotím to. starší mi odplenkovali v jeslích, takže počítám se stejným scénářem i u mladšího. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
6.2.12 22:14

Moje dcera od roku nechtěla kakat do plíny, prostě jen když ji neměla, tak jsem ji začala ráno posazovat v roce na nočník a ona se tam naučila kakat. A od té doby se do plíny nepokakala snad, max. 2×???? Jinak mi začala dělat scénky, že nechtěla plínku, tak jsem to ve 20 měsících vzdala, byl červen, krásně teploučko, tak jsme chodili bez plínky, v kabeli náhradní oblečení, větší množství. Asi týden se občas počůrávala, doma bez problémů chodila na nočník, spíš venku, dávala jsem ji pravidelně po asi 1,5 hodině čurat a za týden si sama začala říkat. Takže přes den od 20 měsíců bez plen a skoro ve 2,5 ji v noci pořád máme, to nezvládá vůbec, tak zase počkám, až přijde její pravý okamžik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
6.2.12 22:15

já bych to vyzkoušela jak na něj bude reagovat a podle toho uvidíš. My jsme třeba neměli problém. V roce ho dostal z hecu k narozeninám, hned napoprvé se do něj vyčůral a od té doby je to v pohodě. Takže s čůráním problém nemáme, ale z kakání do něj má zatím jakýsi stres. Krásně hlásí kakat, ale pak začne na nočňasu plakat a konec.

Takže zkoušej, pokud bude chtít, půjde to, pokud ne, nezbývá než to odložit na později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
6.2.12 22:16

My jsme začali dávat kluka na nočník kolem 1,5 roku, ale stále mu to nejde. Ted jsem koupila tu redukci na WC, tak zkouším i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
6.2.12 22:18

jen přidám malou zkušenost, u nás zkoušíme, ale na tvrdo až na jaře, abych nemusela dávat plíny i ven, super je vzor staršího, šikovného dítěte, malá si nahatá nesedla na nočník nikdy,až minulý týden po návštěvě šikovnějšího chlapečka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze