Časté učůrávání - snaha o odplínkování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Časté učurávání - snaha o odplínkování
Ahoj, muzete mi nektera poradit, jak mam sve 2,5 lete dite (tvrdohlaveho kluka) odnaucit plinkam? Uz si krasne rika na nocnik, kdyz chce kakat, to jsme uz zvladli. Bohuzel stale cura do plinky. Snazila jsem se mu plinu vzit a nechat ho pocuravat a kazdou pulhodinu jsem ho posazovala na nocnik. Nema problem se do nocniku vycurat, kdyz tam sedi. Dokonce to i hlasi, ze se uz vycural. Bohuzel se pocurava i behem te pulhodiny (od posazeni do dalsiho posazeni). Jakoby neovladal sverac nebo co… muzete mi poradit, co s tim mam delat? Bohuzel ho nemohu posazovat kazdych patnact minut. Mam jeste jedno male dite a to uz proste nezvladam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hm, tak já neporadím, promiň ,ale sdělím zkušenost. Moje dítě taky čůrá, když sedí, ovšem když ho nechám bez plínky a posazuji i po těch patnácti minutách, tak stejně učůrává jako pejsek. Pár kapek tady, pár kapek tam.
Nemyslím, že by byl vyloženě se svěračem problém, prostě ho ještě neumí ovládat a od plínek je zvyklý, že může.
Záleží asi na tobě, jestli to budeš dál zkoušet a nebude ti vadit označkovaný byt. Já to vzdala a vyčkávám… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nam se tohle stavalo, kdyz jsme sundali plinku pres den (22mesic) vzdycky si ucurnul, kdyz se treba dival na telku nebo byl zabranej do hry…vzdycky jsem mu rikala, ze se cura do nocniku a plinu jsem mu zpatky nedavala…chvili jsme ji pak jeste potrebovali na kakani, ale to trvalo tak 14dní a byl pokoj..ted jsme i na noc, ale stane se nam, ze se k ranu pocura, ale i to uz se minimalizuje…
Je divne, ze chodi tak casto curat, to tolik pije?
Zkus ho za kazde curani do nocniku moc chvalit, aby vedel, ze ti tim dela radostjestli to tedy uz nedelas)
Vim, ze je to narocne na psychiku, mne uz se taky nekdy varila krev, kdyz jsem musela kazdou pulhodinu davat nove obleceni a drhnout z koberce louzicky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co zkusit, aby si třeba v krámu sám vybral slipíky, který se mu líbí a ty pak nepočůrá? Můj skoro dvouleťák si vybral slipy s mašinkou Tomášem a když ho ráno oblíkám, tak mu říkám, že nemůže mašinku počůrat, že by jí to studělo a plakala by. Docela to zabírá, i když se taky čas od času připočůrá. Musím ho posazovat každých 10-15 minut, protože hodně pije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já kdysi někde četla, že to, jestli už má dítě dostatečně vyvinutý svěrač se pozná podle toho zda je schopné snožmo vyskočit - odrazit se oběma nohama najednou. Malá děcka se většinou odráží z jedné nožičky. U nás to fakt fungovalo a u spousty kamarádek taky - dokud se neuměli odrazit oběma, byly pokusy zbavit se plínek marné…
- Citovat
- Upravit
Slipecky ma s bagrikama,ktere se mu libi, ale „nepocurej bagra“ nefunguje. Kdyz se vycura do nocniku, tak chvalim a dam kousicek cokoladky. To ma radost, ale uz to nefunguje jako motivace, aby curani zadrzoval na to posazeni. No, nevim, jesti pije hodne, ale dopolko da 2× 300ml (ma takovou lahev s brckem) a odpolko asi taky tak. Nekdy vice, nekdy mene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strelecka píše:
Slipecky ma s bagrikama,ktere se mu libi, ale „nepocurej bagra“ nefunguje. Kdyz se vycura do nocniku, tak chvalim a dam kousicek cokoladky. To ma radost, ale uz to nefunguje jako motivace, aby curani zadrzoval na to posazeni. No, nevim, jesti pije hodne, ale dopolko da 2× 300ml (ma takovou lahev s brckem) a odpolko asi taky tak. Nekdy vice, nekdy mene.
a kdyz se pocura, tak jak reaguje?myslim, jestli jsou to projevy toho, ze je mu to lito, nebo je mu to jedno?
ja uz jsem si chvilku pripadala jak blazen, ale ja se maleho porad dokola kazdou pul hodiny ptala, jestli chce curat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kluci jsou bez plen, 3 nedele. jeden chodi bez problemu na nocnik, druhy zacne mit nutkani, zacpe si trubku prstem a riti se k nocniku. a klidne vysazuj casteji, zvladnout to jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dajdulka25 píše:Strelecka píše:a kdyz se pocura, tak jak reaguje?myslim, jestli jsou to projevy toho, ze je mu to lito, nebo je mu to jedno?
ja uz jsem si chvilku pripadala jak blazen, ale ja se maleho porad dokola kazdou pul hodiny ptala, jestli chce curat…
pocurani je mu naprosto fuk. musim si toho vsimnout nebo se zeptat, jestli se nepocural. to mi pak rekne, ze se pocural nebo nepocural. necha se v klidu prevliknout a za chvilku je zase pocuranej. kdyz se ho ptam, jestli chce curat, tak nikdy nechce a za vterinu se pocura… ze by necitil tu potrebu? ja uz fakt nevim. prijde mi, ze uz dospel do toho, aby chodil na nocnik. kaka do nej bez problemu. mluvime o tom, jak cura do plinky. rano vetsinou stihneme se vycurat do nocniku a ne do pliny a to vycura hotove jezero, takze v nefunkcnosti sverace to urcite neni. uz fakt nevim, co delat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alien21 píše:Ha, tak náš Ondra skáče snožmo už docela dlouho. Prakticky tak ze 75% je to jeho denní pohyb
Holky, já kdysi někde četla, že to, jestli už má dítě dostatečně vyvinutý svěrač se pozná podle toho zda je schopné snožmo vyskočit - odrazit se oběma nohama najednou. Malá děcka se většinou odráží z jedné nožičky. U nás to fakt fungovalo a u spousty kamarádek taky - dokud se neuměli odrazit oběma, byly pokusy zbavit se plínek marné…
To už by mohl být bez plínky, teda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás spíš nejde to kakání do nočníku. To se mu povedlo zatím jen jednou. Ale počůrání mu teda vadí, přijde za mnou, sahá si do rozkroku a říká mami ee. I je na něm vidět, že je mu to líto. Odměnu taky většinou dávám. Asi musíme vydržet, jinak to nepůjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, skakani snozmo… skace rad a snozmo mu to ted taky jde. I kdyz to dlouho neslo. Tak uvidim, jestli skakani snozmo pomuze. je ale zvlastni, ze jsem nekde cetla, ze skakani snozmo je dite schopno az po druhem roce veku, ale nektere deti chodi na nocnik uz na roce a pul? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a naše dítě skáče snožmo už mnoho měsíců a odplenkovat nejde… ![]()
Asi to nebude pravidlo jako u všeho…
Kakání do nočníku je u nás taky věc náhody. Zatím se zadařilo asi třikrát, když víc zatlačil při čůrání. I když má hovňouse v plínce, zapírá a asi by v tom vydržel hodiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strelecka píše:dajdulka25 píše:pocurani je mu naprosto fuk. musim si toho vsimnout nebo se zeptat, jestli se nepocural. to mi pak rekne, ze se pocural nebo nepocural. necha se v klidu prevliknout a za chvilku je zase pocuranej. kdyz se ho ptam, jestli chce curat, tak nikdy nechce a za vterinu se pocura… ze by necitil tu potrebu? ja uz fakt nevim. prijde mi, ze uz dospel do toho, aby chodil na nocnik. kaka do nej bez problemu. mluvime o tom, jak cura do plinky. rano vetsinou stihneme se vycurat do nocniku a ne do pliny a to vycura hotove jezero, takze v nefunkcnosti sverace to urcite neni. uz fakt nevim, co delat…Strelecka píše:a kdyz se pocura, tak jak reaguje?myslim, jestli jsou to projevy toho, ze je mu to lito, nebo je mu to jedno?
tak mu rekni, ze plinku maji miminka…ja to na toho naseho tvrdohlavce musim porad mluvit, jinak je mu to fuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit