Čtyřleťák kadí do plenky

8037
30.1.12 18:28

čtyřleťák kadí do plenky

Můj syn,na jaře mu budou 4 roky,kadí stále jen do plenky.Na nočník nikdy nechodil a na záchod chodí jen čůrat.Nechce ani náhodou na záchod či nočník.Slibujeme mu,že si bude moci vybrat nějakou hračku,když začne chodit na záchod,nechce o tom ani slyšet.Plenku mu zatím dáváme i na noc,má ji každé ráno ještě dost počůranou.Já už takhle špatně spím,pracuji na plný úvazek a nedovedu si představit k němu několikrát v noci vstávat a dávat ho čůrat,ale přijde mi už na plenky dost velký.Máte někdo podobný problém?Je mi už i trapné,tak velkému klukovi kupovat plenky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
446
30.1.12 18:32

No tohle je asi fakt problém, já bych zkusila prostě vysadit pleny a počkat co se bude dít. Třeba to párkrát pustí do gatí a tím se naučí. Prostě pleny schovej, řekni že nejsou a až bude chtít na záchod musí jí na nočník nebo na wecko. My máme problem s počůráváním, musím cca ve 22.30 budit, sám se nevzbudí, ale vím že se tak nepočůrá. Museli jsme upravit pitný režim, ale to nám poradila dr na urologii. Nevím jak pomoct, uvidíš co poradí další kecalky. papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 18:34

Samozřejme musíš dát pod prostěradlo igelit ať nezničíte matraci, ale to je asi jasné. držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
30.1.12 18:39

Sicilko,děkuju, :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
30.1.12 18:43
sicilka píše:
No tohle je asi fakt problém, já bych zkusila prostě vysadit pleny a počkat co se bude dít. Třeba to párkrát pustí do gatí a tím se naučí. Prostě pleny schovej, řekni že nejsou a až bude chtít na záchod musí jí na nočník nebo na wecko. My máme problem s počůráváním, musím cca ve 22.30 budit, sám se nevzbudí, ale vím že se tak nepočůrá. Museli jsme upravit pitný režim, ale to nám poradila dr na urologii. Nevím jak pomoct, uvidíš co poradí další kecalky. papa :mavam:

Naprosto souhlasím,zkuste to tak udělat,mě prostě došly plenky a řekla jsem že nové prostě nekoupím,malá se pokaká do kalhotek,stane se to,když si hraje a tak,pořád dokola vysvětluju…teorii už ale zvládáme a praxi pomalu taky,v noci nehody nemáme,prostě jí už večer nedám tolik pít,vysvětlila jsem jí proč a je to v pořádku.přeji hodně úspěchů,určitě se to zlepší,každé děťátko je jiné,nic si z toh nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
30.1.12 18:48

Teď v zimě je to blbý. Ale já s malou začala ve 2 letech, týden po narozeninách jsem jí sundala plenu, vytáhla nočník a jeli jsme… do týdne chodila čůrat na nočník, občas nehoda, do měsíce byla bez plen přes den úplně, a to i s kakáním. Během 3 měsíců jsme odstranili i na noc, nechávala jsem jen na dlouhé cestování (200km, 3h cesty atd…) asi další 2 měsíce a pak jsme byly kompletně bez pořád.
Myslím si taky žes bys měla udělat něco radikálnějšího, aspoň vyzkoušet a uvidíš. Určitě ve vašem případě a vyšším věku to snad bude rychlejší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 18:56

JJ, je to lepší v létě, ale normálně nechej špunta i přes den je ve štramplíkách ať to má rychle sundané a uvidíš. ALE CHCE TO OPRAVDU DŮSLEDNĚĚ DODRŽOVAT, NEPOLEVIT A HLAVNĚ VYDRŽET S NERVAMA A CHVÁÁÁÁÁLIT!!! Přeju ať to netrvá dlouho a pak dej vědět jak dlouho to trvalo a zda jste to zvládli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
30.1.12 18:58

Sicilko,děkuju moc.Ach jo.Přijdu si jak blbec. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17926

A přes den jak to dělá při čůrání, má nějakou stahovací plínku?
My šli s prvním synem cca Ve 3 letech na proktologii (předtím ještě k psycholožce), protože se pokakával, plínku už tedy neměl, ale hodně často se pokakal. Přišli na to, že má zácpu a ukakává, což mi k zácpě přišlo absurdní, ale opravdu to tak funguje, Upravili jsme režim a hodně to pomohlo, i když ještě rok dva nehody byly. Teď druhý syn má stejný problém, na proktologii jsme nebyli, ale zase úprava režimu hodně pomohla. Pokakával se skoro každý den ještě na podzim (4 roky a 4 měsíce), ve školce to byl problém a teď to je úplně ok.
Pokud klasické pokusy doma - tak jak radí holky - nepomůžou, uvažovala bych o návštěvě proktologie, případně i neurologie - může být nezralý nervový systém, nebo psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Syn ještě poměrně nedávno kadil jen do plíny, při odpoledním a nočním spánku. Když jsem to říkala dr, tak říkala, že některé děti mají problém s kaděním až do 6let.

U nás se to vyřešilo tím, že čím dál častěji nespal odpoledne, tudíž neměl kam se vykadit a když to na něj přišlo, tak hledal plínu, tak jsem ho posadila na nočník a řekla mu, ať tlačí. Párkrát se vykadil, ale pak zase bylo vidět, že to drží, já ho posazovala, a říkala, ať se vykadí, začal to držet…
Takže od té doby si ho zkrátka nevšímám, nekomentuju, kdy naposled kadil, zda nechce kadit, zkrátka se tvářím, že kadění neexistuje a zase začal chodit na nočník.

Takže já bych ho posadila na nočník, když víš, že bude kadit, dopřála mu soukromí a až si to párkrát vyzkouší, tak bych se o to přestala starat a ať si chodí podle sebe. Nebude to třeba hned, ale přijít si na to může pouze sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 18:59

JJ a k čůrání večer nám dr poradila odpolko už nedávat ovoce a zeleninu, je v tom hodně vody, když chce, tak dám banán. Ovoce a ZELENINA FUNGUJÍ MOČOPUDNĚ, DĚTI PAK VEČER VÍCE ČŮRAJÍ, MALEJ BYL DYCKY CELEJ MOKREJ I 3X ZA NOC A TO ZCELA KOMPLETNĚ VČETNĚ PYŽÁMKA. nEVÍM JAK TO DĚLAL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 19:02
carola píše:
Sicilko,děkuju moc.Ach jo.Přijdu si jak blbec. :oops:

Neboj, já sio připadala taky jako cvok, kluk má 6 let a počůrával se. Všichni to dávali za vinu mně a ouha, problem vyřešila až lékařka, takže učený z nebe bespadl. přeju hiodně hovínek v nočníku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
30.1.12 19:03

Carolo, já malého posazovala na nočník normálně spícího, než jsem si šla lehnout, klidně už ve 22 hod. když se vyčůral OK, když ne, věděla jsem, že vydrží do rána. Jinak jsem ho pak bez plenky učila spát v těsných trenclích nebo slipech. Byl teda o dost mladší, ale zkusit to můžete. A co školka? Nechodí? Věděl, že do školky plenka nepatří (šel ve 3letech) a styděl se za ní, takže jí nechtěl vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 19:06
Verkom píše:
Carolo, já malého posazovala na nočník normálně spícího, než jsem si šla lehnout, klidně už ve 22 hod. když se vyčůral OK, když ne, věděla jsem, že vydrží do rána. Jinak jsem ho pak bez plenky učila spát v těsných trenclích nebo slipech. Byl teda o dost mladší, ale zkusit to můžete. A co školka? Nechodí? Věděl, že do školky plenka nepatří (šel ve 3letech) a styděl se za ní, takže jí nechtěl vůbec.

Taky jsem dávala na nočník spícího :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: párkrát se vyčůral mimo, když vzpomínám na tu dobu tak se fakt řežu. a KDYŽ mu to nešlo, poradila mi jedna stará sousedka lechtat na zádíčkách a to mu pomáhalo, začal čurat. Není nad staré babské rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
30.1.12 19:09

Podle mě je nejdůležitější NEUSTUPOVAT. Pokud mu jednou plínku sebereš a řekneš, že další prostě nekoupíš, i kdyby se stavěl na hlavu a odrážel ušima, nesmíš prostě žádné koupit, ať se děje cokoliv. Jen bych si asi nejdříve pro jistotu zašla k tomu proktologovi, aby vyloučil fyzický problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze