Kdy začalo vaše dítě chodit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7354
8.11.18 21:11

Moje dcerka chození ovládala, ale spíše mi utkvělo, jak si libovala při vození v kočárku. Až do 3 let jezdila ve spacích golfkách :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30702
8.11.18 21:11
@Adrasteia píše:
Chodit bez opory začal syn v 16 měsících. Byla jsem hrozně ráda, že to nebylo dřív, chtěla jsem, aby co nejdéle lezl - tím se dobře zpevní břišní a zádové svaly, tělo se dobře připraví na chůzi a lezení taky podporuje správný rozvoj mozkových funkcí. Synek naštěstí lezl celých 8 měsíců. Není důležité, kdy dítě začne chodit, důležité je, aby co nejdéle lezlo.

Zas je potreba to vsechno brat s rezervou, mne deti lezly kratce a mozkovych funkci maji rozvinutych tolik, ze bych jich polovinu s radosti vypla :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
8.11.18 23:13
@Adrasteia píše:
Chodit bez opory začal syn v 16 měsících. Byla jsem hrozně ráda, že to nebylo dřív, chtěla jsem, aby co nejdéle lezl - tím se dobře zpevní břišní a zádové svaly, tělo se dobře připraví na chůzi a lezení taky podporuje správný rozvoj mozkových funkcí. Synek naštěstí lezl celých 8 měsíců. Není důležité, kdy dítě začne chodit, důležité je, aby co nejdéle lezlo.

Vetsi kravinu jsem uz dlouho neslysela :mrgreen: Jinak moje deti normalne bez opory zacaly chodit syn - 12 m a dcera 9 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
9.11.18 08:56

Oba kluci mi začali chodit v 15 měsících. První syn od 8 měsíců obcházel nábytek, udělal pár kroků od televizní stěny ke konferenčáku. A pak dlooouho chodil za ruku. Bál se pustit. V 15 měsících se pustil a uměl běhat :lol: Druhý začal obcházet nábytek až skoro v roce. Takže to, že si dítě stoupá nebo něco tlačí fakt nic neznamená. Chodit samo může klidně až za několik měsíců. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.18 09:26

Ahoj dcera mi úplně sama se rozchodila az týden před 2 narozeninami jinak syn bude mít 13m a doma chodí kolem nábytku občas se sam i pustí pomalu jde i za ruku ale v prostoru uplne sam nechodi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
10.11.18 15:58
@srpen89 píše:
Vetsi kravinu jsem uz dlouho neslysela :mrgreen: Jinak moje deti normalne bez opory zacaly chodit syn - 12 m a dcera 9 m.

Když myslíš… :D Řekne ti to každý ortoped, dětský pediatr, neurolog a fyzioterapeut - přesně od nich to mám i já. Plus to najdeš v každé odborné literatuře. Ale když si myslíš, že jsi chytřejší než tihle všichni dohramady, tak si to mysli dál… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
10.11.18 17:21

V necelých 15 měsících.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat