Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje dcerka chození ovládala, ale spíše mi utkvělo, jak si libovala při vození v kočárku. Až do 3 let jezdila ve spacích golfkách ![]()
@Adrasteia píše:
Chodit bez opory začal syn v 16 měsících. Byla jsem hrozně ráda, že to nebylo dřív, chtěla jsem, aby co nejdéle lezl - tím se dobře zpevní břišní a zádové svaly, tělo se dobře připraví na chůzi a lezení taky podporuje správný rozvoj mozkových funkcí. Synek naštěstí lezl celých 8 měsíců. Není důležité, kdy dítě začne chodit, důležité je, aby co nejdéle lezlo.
Zas je potreba to vsechno brat s rezervou, mne deti lezly kratce a mozkovych funkci maji rozvinutych tolik, ze bych jich polovinu s radosti vypla
.
@Adrasteia píše:
Chodit bez opory začal syn v 16 měsících. Byla jsem hrozně ráda, že to nebylo dřív, chtěla jsem, aby co nejdéle lezl - tím se dobře zpevní břišní a zádové svaly, tělo se dobře připraví na chůzi a lezení taky podporuje správný rozvoj mozkových funkcí. Synek naštěstí lezl celých 8 měsíců. Není důležité, kdy dítě začne chodit, důležité je, aby co nejdéle lezlo.
Vetsi kravinu jsem uz dlouho neslysela
Jinak moje deti normalne bez opory zacaly chodit syn - 12 m a dcera 9 m.
Oba kluci mi začali chodit v 15 měsících. První syn od 8 měsíců obcházel nábytek, udělal pár kroků od televizní stěny ke konferenčáku. A pak dlooouho chodil za ruku. Bál se pustit. V 15 měsících se pustil a uměl běhat
Druhý začal obcházet nábytek až skoro v roce. Takže to, že si dítě stoupá nebo něco tlačí fakt nic neznamená. Chodit samo může klidně až za několik měsíců. ![]()
Ahoj dcera mi úplně sama se rozchodila az týden před 2 narozeninami jinak syn bude mít 13m a doma chodí kolem nábytku občas se sam i pustí pomalu jde i za ruku ale v prostoru uplne sam nechodi ![]()
@srpen89 píše:
Vetsi kravinu jsem uz dlouho neslyselaJinak moje deti normalne bez opory zacaly chodit syn - 12 m a dcera 9 m.
Když myslíš…
Řekne ti to každý ortoped, dětský pediatr, neurolog a fyzioterapeut - přesně od nich to mám i já. Plus to najdeš v každé odborné literatuře. Ale když si myslíš, že jsi chytřejší než tihle všichni dohramady, tak si to mysli dál… ![]()