Vánoce s rok a půl starou holčičkou

1100
6.11.18 12:39

Prochazka po hřbitově a vzpomínání ba ty, kteří tu uz s námi nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10291
6.11.18 12:43

no myslím, že ona je na to ještě malá - spíš tak příští rok až - ale existují různé projekty pro lidi v nouzi. vím, že teta vloni kupovala dárek dětem, jejichž rodiče jsou zavření ve vězení - a byl ten dárek jakože od těch rodičů, ale kupovali to lidi, co chtěli těm dětem udělat radost. určitě jde prostě koupit něco a donést do dětem bez domova nebo lidem v domovech důchodců a tak. my chodíme zaítm krmit zvířátka, protože holky mám taky malý, tak moc z těchto věcí nemají ještě rozum - ale vezmem něco a jdem do lesa dát tam rohzlíky a jablíčka zvířátkům do krmelce, aby měli co papkat. pak koukáme na ty pohádky a jíme brzo teda a pak chodíme na vycházku jak se setmí - než přijde ježíšek :) já myslím, že on si ty svátky manžel oblíbí kvůli dcerce - ona za rok, za dva bude z toho mít takovou radost z těch dárků a z té atmosféry - ty vánoce maj úplně jinej rozměr s mluvícíma dětma. naše tři a půl letá o těch vánocích mele už asi měsíc a co všechno si chce nakreslit a tak. vykládáme pohádku o ježíškovi (ať aspoň trochu ví, o co jde) a malujem dopis ježíškovi a zpíváme koledy a pečeme spolu a zdobíme stromek spolu. ty děti jsou z toho hotový, když maj z toho už rozum - vloni chtěla mít furt zaplej stromek, aby svítil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.11.18 12:44

Já mám spíš názor, že nejde o to co děláte, ale jaká je nálada. Jenom bych si dávala pozor na to, pokud neni partner na něco zvyklý a nebo k tomu má určitý - nezájem, aby pak nebyl otrávený..
Může se stát…
My u nás neděláme nic.. Je to pro někoho šílené asi :mrgreen: Ale ráno vstanem, děti běží ke stromečku- zdobíme večer, děti ho vidí ráno jak o první a budí nás, že Ježíšek donesl stromeček.. Starší už to ví tři roky, že kupujem, zdobí znám, mladší 5 let, ještě necháváme, je to nádherný pohled, jak běží a raduje se. Pak prostě dáme snídani, zapálíme nějaké svíčky, uděláme smužem s nídani, pustíme pohádky.. Manžel s nima blbně atd. Okolo obědu jdem např ven, děti nasypou něco do krmítek, chvilku se blbne ve sněhu Přijdem domů a kluci mi pomáhají pořipravovat večeři.. U toho pohádky.. Pak okolo půl 5 jíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
6.11.18 12:50

@Markii2
O malou teď zas tak asi nejde, ale můj manžel si oblíbil vánoce až se mnou. Každého 24. vymyslíme nějaký výlet a jedeme na celý den ven. Salát je připravený od minulého večera, a večer se pak udělá jen ryba a řízky. Pak jdu s dětma na procházku se psem, manžel mezitím připraví dárky.

Ale je pravda, že já nemám moc ráda to křečovité dodržování tradic, pro mě je to den, kdy mohu být s dětmi, nerada z toho dělám nějaké opičárny, že musí být naklizeno, všichni nažehlení a vše musí jít podle přesného řádu (takhle to manželovi znechutila jeho máma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4223
6.11.18 12:50

Jako dítě jsem bydlela u Prahy, takže jsme na štědrý den jeli ke známé do Prahy, pak jsme se šli podívat na Jesličky, na Pražský hrad, Nerudovkou dolů do Chrámu Sv. Mikuláše, přes Karlův most, na Staromák. Tehdy, před 30 lety byly všechny kostely otevřený a i když to bylo za totáče, byly v každém kostele Betlémy. Já to jako dítě milovala. Nejkrásnější to bylo, když byl sníh a Karlův most, když byl zasněžený a stmívalo se… Byla to krása. Pak jsme se přestěhovali daleko od Prahy a zkoušeli jsme jeden rok jet do Hradce Králové, ale bylo všude zavřeno. Teď mám dvě děti a přítel na tohle cestování vůbec není :,( Takže jsme doma a koukáme na pohádky :,( Alespoň jsem si prosadila pouštění koled u večeře, místo puštěný televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
6.11.18 12:56

Syn měl loni na Vánoce rok a třičtvrtě, moc to samozřejmě nevnímal (usnul u věčeře :lol: ), ale pomáhal nám přes den zdobit stromeček a taky jsme pouštěli svíčky ve skořápce po vodě, to se mu líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
6.11.18 12:57

My chodime kazdy rok dopoledne do lesa i se psem krmit zviratka. Muzete poustet lodicky (svicky v orechove skorapce),rozkrojit jablko… taky doporucuji koupit nejakou vanocni knizku (my mame Moje nejkrasnejsi vanocni knizka -od Balonove a Koskove) je tam spoustu tradic,nejaky recept a vonocni pribehy a pohadky. Nejlepe zacit predcitat jiz od adventu. Koupila sem ji v levnych knihach asi za 90 kc a je nadherna :)

• Citovat
  • Upravit
1486
6.11.18 13:04

Dopoledne jdeme na hrbitov a pak do kostela pro betlemske svetlo. Je to hezka prochazka vanocnim mestem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
6.11.18 13:20

My ráno zdobíme stromek, dopoledne procházka, většinou na hřbitov, nebo sáňkování když je víc sněhu. Pak oběd, to dělám čočku. Po obědě se odpočívá u těch pohádek :) večeři si dáváme poměrně brzo (tak kolem 5 hodiny) pak se rozbaluje, malý si hraje, já poklidim, jsou puštěné pohádky na pozadí, když je čas pouštíme třeba takové ty lodičky ze skořápek, ale většinou pak brzo odpadnem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
6.11.18 13:24

@Markii2 rok a půl je pořád ještě moc malá, ale jak tu holky psaly, to pouštění skořápek už by ji mohlo zaujmout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.11.18 13:25

Pro mne je predevsim dulezity, aby byla doma pohoda. Ta u nas na vanoce nikdy nebyla. Proti moji vuli jsem byla navlecena do svatecnych satu, brecela uz jenom proto, ze jsem se musela oblect do neceho, co se mi nelibilo. Rodice me nutili do kamery recitovat a zpivat pisnicky a kdyz mi z nervozity vypadl text, tak bylo zle. Pak jsem musela na silu jist stedrovecerni jidlo a brecela jsem u toho, protoze nesnasim svatecni kyselicu a kapra. Do toho kriky a rev a facky, protoze bez toho by zadny svatek nebylo to prave orechove.

A ted ta pohoda, kdyz si jako dospela muzu dovolit byt cely den v domacim obleceni, v klidu udelam veceri, ktera chutna vsem, nikdo na nikoho nekrici, stromecek v klidu poblikava a jedina moje starost je, zda mam ci nemam naladu na prochazku po meste a jestli si dame svaraka na trhu, nebo ho mam udelat ja na plotne.

Musim ric,t ze nejake akce typu vylet a rozdavani darku bezdomovcum by me asi nelakaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
6.11.18 13:36

Pečení perníkové chaloupky, pověsit jablka a mrkve do lesa na stromy pro zvířátka, stavění sněhuláka nebo procházka se sjezdem kopečku na saních (pokud nasněží že jo), hraní loutkového divadla.
Možná má tvůj manžel špatné vzpomínky na Vánoce, ale je super, že mu chceš vytvořit pěkné vzpomínky. Hlavně mu řekni, že chápeš, že se na Vánoce cítí blbě. A pokud se i přes všechnu tvou snahu nebude usmívat od ucha k uchu, tak mu řekni že to nevadí. Hlavně vyfoťte jednu společnou, ať si můžete fotku vystavit, vzpomínat a každý rok Vám budou fotky přibývat. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.11.18 13:44
@Markii2 píše:
Ahoj maminy, chci se zeptat nemate nejaky tip na krasne vanocni tradice?? Bohuzel muj manzel nemel na rodice zrovna stesti, nechci to tady moc rozebirat, proste vanoce nema rad. Naopak ja je miluju a lamu si hlavu nad tim jak to udelat aby si je oblibil a byl to pro nas i pro malou opravdu ten NEJHEZČÍ den v roce. Loni byla jeste dcera mala, ale letos bych rada neco vymyslela, neco abychom nejezdili ten den po navstevach a nesedeli jenom u pohadek… Proste neco co by se stalo nasi Vanocni tradici, chapete :-)??… Jak travite ten den vy s detmi?? Mate nejaje zvyky?? Nemyslim zvyky v ramci vecere, ale behem dne…

Jestli bydlíte na vesnici, můžete ozdobit venku stromek pro ptáčky. Nebo můžete na krátkou procházku, kam normálně nechodíte. My jsme jezdívali po návštěvách a večer jsme měli prostřeno doma a stromek. Jinak bych u těch pohádek dřepěla, protože v osmdesátkách v televizi přes rok nic nebylo a o Vánocích se to pohádkami v televizi jen hemžilo. Neměli jsme video ani DVD :mrgreen:
Co mám syna, dopoledne milionkrát odpovídám na to, kdy už přijde Ježíšek. Jdeme ven na procházku, obhlédnout venkovní stromky. Nehoníme se a v klidu připravím večeři. Nechci za každou cenu, aby to byl „nejkrásnější den v roce“. Spíš aby na ten den vždycky rád vzpomenul. U nás muselo být šíleně přeuklizeno a načančáno. Běda, když upadnul drobeček. Já si s ním radši zazpívám koledu a přečtu knížku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
6.11.18 19:34

Holky dekuji moc, to zdobeni stromku pro zvirata je super!! To vubec neznam… I pousteni svicek urcite vyzkousim, to by se mohlo male libit :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí