Kdy začne dítě nerušeně spát?

sad 1
11.8.14 21:08

Kdy začne dítě nerušeně spát?

Zdravím všechny :kytka:
Ráda bych se zeptala vás, co máte už starší děti, kdy vám začaly normálně spát. Dcerka má 25 měsíců a stále se budí s pláčem. Byly lepší i horší období, ale stále se budí s pláčem. Dříve to bývaly hodně zuby, dnes už začne řvát i jen z důvodu, že chce zakrýt, že ji překáží vlasy, jindy nevím, apod. Někdy 2×, jindy i 5-10×. V kuse spí tak 1-2× týdně, zbylé noci vyvádí. Od narození spí sama, nejprve v postýlce, od 2 let ve své posteli. Usíná bez problému sama, cca do 5 minut, bez nějakých rituálů, ale často to začne tak cca 45 minut po usnutí. Co to je? Prosím nevíte, kdy to skončí? Nevidím světlo na konci tunelu :roll:
Děkuji všem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81529
11.8.14 21:10

Naše jsem naučila ve 2 letech mladší a 4 staršího, aby neječeli, když mi chtěj, ale maj dovali oni za mnou do postele. dorazí párkrát do týdne, většinou na střídačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
11.8.14 21:10

U nás to skončilo kolem 4.narozenin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
11.8.14 21:11

Začínají noční děsy? Tomu by odpovídal ten interval buzení po usnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
11.8.14 21:13
@Catus píše:
Začínají noční děsy? Tomu by odpovídal ten interval buzení po usnuti.

ano, s tím se už taky nějaký měsíc potýkáme :roll: Sedalia vyzkoušena, nezabrala. Ale je to buzení jak od děsů, tak i z důvodu jiného. Nechápu…no, ale když to tady čtu, tak to děti asi dělají, no :| Snad tady někdo nenapíše, že to dělaly děti do puberty. To fakt nedám. V práci kolem oběda padám na hubu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7009
11.8.14 21:13

Syn spal celou noc od 10 měsíců do cca 1,5r, pak se budil se řevem, kolem 3let cestoval ke mě do postele, celou noc spí cca od 3,5 roku, když už byl odplínovaný na noc. Druhý obdobně, teď má 3r, čerstvě odplínovaný na noc, ještě nedávno se budil třeba 2× za noc, teď se budí už většinou bez řevu, za to cestuje do postele :lol:
Třetímu je 21 měsíců, budí se konstantně od narození a poslední dobou dá občas celou noc v kuse. Taky se těším, až se z toho stane pravidlo :mrgreen:
Myslím, že u nás to hodně souviselo s tím odplínkováním, že je předtím budilo čurání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
11.8.14 21:14
@Ajanocka píše:
U nás to skončilo kolem 4.narozenin :)

Ty jo ještě 2 roky, jo? No neblbni… 8o

• Citovat
  • Upravit
22756
11.8.14 21:15

@sad 1 Syn to měl podobně jako tvá dcera- jako mimino se budil různě, ale pořád tak min. 5×, byla lepší i horší období. Když mu byly 2, dokázala být za noc taky i 10× vzhůru a ječel a ječel. Nevěděla jsem, co se děje, měla jsem podezření na noční děsy, růstové bolesti, ale asi to nebylo ani jedno :nevim: Mezi 27.-30. měsícem se to najednou samo srovnalo, spí celou noc, budí se spíš výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10083
11.8.14 21:15

To bych taky ráda věděla. Starší spí od cca 15 měsíců krásně celou noc, mladší budou za pár dní 3 a stále se budí s řevem, který se nedá několik minut utišit. Pak třeba prudí, že má hlad, žízeň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
11.8.14 21:16

Zrovna jsem si kladla podobnou otázku. Staršímu bude 5 let a stále se několik nocí do týdne budí. :zed: Nejdřív kojení, pak noční děsy nebo hysteráky, potom od 2-4 let období strachů. Po 4. roce se to trochu zklidnilo, ale stejně v kombinaci s mladším je to na odstřel… Opravdu nevím, kdy to skončí, ale tipuji, že asi plynule naváže puberta. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
11.8.14 21:16

Náš kluk spí celou noc od 4 měsíců. Jako jo, bylo pár nocí, co v noci zlobil, ale za ty 4 roky žádný extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.8.14 21:17

Starší kolem 4 roka až přestala spát po obědě

mladší má 18m a spí v kuse od 20 do 9h max vstanu jednou, pokud nerostou zuby, přes den spí, ale málo zvadne kolem 11-12 max 12:30 a neusne dřív než v těch 20h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
11.8.14 21:18

Díky holky všem za příspěvky.

No, odplenkovaná je i na noc cca půl roku. Také spala lépe kolem půl roka, kolem roka taky, ale hodně ji trápily zuby. To bylo ale takové jiné bych řekla. Teď jsou to ty děsy, vypadá to, a le i jiné důvody. Teď se rozeřvala, že vlasy, jindy řve máma, jidny je úplně mimo, jindy zase něco jiného…no fakt spí hezky tak 1-2 x do týdne, jindy běháme, a někdy už rezignujem, a stane se, že ustane, ale to je minimálně. Většinou „má nějaký problém“ :roll:

• Citovat
  • Upravit
11955
11.8.14 21:19

Jedno z dětí v rodině jednoduše vysírkovalo a u nás spalo jako zařezané celou noc, vypozorovali jsme, že to je tím, že jsem ho detašovala do samostatného pokoje. Slyšela jsem třeba v chůvičce, že se vzbudilo, ale jak tam nikdo nebyl, otočilo se na druhý bok a chrnělo dál, takže k nám chodilo když už rodiče nemohli :mrgreen: ale časem z toho vyrostlo. Tak za zkoušku by to možná stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
11.8.14 21:20
@Levandule121 píše:
Zrovna jsem si kladla podobnou otázku. Staršímu bude 5 let a stále se několik nocí do týdne budí. :zed: Nejdřív kojení, pak noční děsy nebo hysteráky, potom od 2-4 let období strachů. Po 4. roce se to trochu zklidnilo, ale stejně v kombinaci s mladším je to na odstřel… Opravdu nevím, kdy to skončí, ale tipuji, že asi plynule naváže puberta. :pocitac:

no nech toho, to mě až rozesmálo, promiň

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí