Ukňourané dvouleté dítě

982
9.8.14 14:26

Ukňourané dvouleté dítě

Dobrý den maminky, prosím o radu. Mám 28 měsíčního syna, který je pořád ukňouraný, brečí a mě už to opravdu leze na nervy. Jsem docela klidný člověk, to se už opravdu musí něco stát, abych se vytočila, ale když poslouchám denně ukňourané dítě, tak to už nedávám. Kňourá z blbostí, něco se mu nedaří např. obléct - tak brečí, něco chce - např. bombon - kňourá, když řeknu něco co se mu nelíbí - tak kňourá, zakážu - brečí. Na všechno reaguje kňouráním, brečením - nejde se s ním domluvit. Když na něho volám, tak neposlouchá, nereaguje. Umí být ale i hodný, když chce. Brečí kvůli blbostem např. ráno mu řeknem ať si jde k nám do postele lehnout a on začne brečet, že nechce. Nevím už co dělat. Snažila jsem se to řešit po dobrém - když něco po mně chce, tak ať přestane kňourat a normálně to řekne - nepomohlo. Je to asi období vzdoru, ale já už z toho blbnu. Ke všemu máme ještě 5 měsíční holčičku - ta je hrozně hodná, ještě že tak, jinak bych už asi byla někde v blázinci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4619
9.8.14 14:32

U dceri jsem to delala tak, ze jsem ji napodobila, knourala jsem mnohem hlasiteji a rekla, takhle se to nerika, ale maminko chi to a to a docela se casem chytla.. vzdy kdyz ji osklive nahlas napodobim, vyplesti oci, stichne a je videt ze ji to srotuje v hlavicke.. Ma taky 28 mesicu, a hodne se to zlepsilo.
Drzim palecky, vim jaka je to otrava..Musi proste poznat ze to nic s tebou neudela, ale kdyz hezky rekne, nebo ukaze co chce, okamzite vstavat, vyjit vstric a chvalit jak to hezky rekl :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.8.14 14:40

To znám :D U nás pomáhá, když zalezu pod peřinu a schovám se. Najednou na všechno zapomene a směje se. Samozřejmě to jde provozovat jen doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
9.8.14 15:11

U nás to je denně už pár měsíců, nejdřív jsem tomu moc nevěnovala pozornost, protože to nebylo tak často, ale teď se už to stupňuje. Změnit to ve srandu jsme to už taky zkoušeli, pomůže na chvíli a za chvilku zase kňourá, že chce např. pít nebo nějakou hračku. Z počátku jsem si myslela, že to dělá proto, že se nám narodila dcera a upozorňuje na sebe, ale malá má už 5 měsíců a je to horší a horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.8.14 15:32

Holka 3,5r to dělá taky už nějakou dobu.. prostě batolecí puberta. Taky ji upozorňuju, že takhle ne, když něco chce, tak to říct hezky, poprosit atd. Taky se rozčiluje, když ji něco nejde, je schopna pak zničit zbytek nedodělané práce.. vysvětluju, že když něco nejde, ať přijde, pomůžu, ukážu, vysvětlím. Většinou se zklidní, ale příště to udělá znovu, je to prostě období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
9.8.14 17:03

Synovi budou na podzim 4roky, má opožděný vývoj řeči a když to tak vezmu řve a kňourá od doby co ho ze mě na porodním sále vyndali :lol: někdy kňučí protože se mi snaží něco sdělit a já hned nepochopím, jindy z nudy nebo má prostě blbou náladu. Neřeším a čekám až z toho vyroste. Finty mám jen dvě, mluvit pomalu a tiše a mluvit pomalu a nahlas, ze zásady neřvu :D to ho na@írá ještě víc. Ale on je celkově jinačí :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
9.8.14 18:12

Starší to taky dělala (občas ještě dělá) a mladší tím právě prochází :zed: Když se třeba vzteká, že jí nejde oblíknout triko, řeknu jí, že jestli chce pomoct, ať přijde a normálně poprosí, víc jí ignoruju. Když bych se vehementně snažila hned přispěchat, jenom se ještě naprdne na mě, že chce sama (byť jí to nejde), tak jen čekám a rušivé zvuky vytěsňuju :lol: Když kňourá, že něco chce, řeknu jí, ať to poví normálně, protože takhle jí nerozumím, což je většinou i pravda. A zbytek zas ignoruju, protože to bych se musela zbláznit, řešit každý kňouranec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
9.8.14 21:28

U nás je to dnes a denně a to mu bude pět ;-) Nepomáhá nic, domlouvání, vysvětlování, prostě nic. Jak kdyby v tu chvíli nebyl schopen jiné reakce a sám to nechápal, nevím, jak přesně to popsat. V případě, že brečí „uražením“, že nebylo hned po jeho, utřu mu slzy, vysvětlím mu, že to nejde, případně vysvětlím následky, pokud se bude takhle chovat, a nechám ho trucovat. Pokud má důvod, dám si ho na klín, obejmu, utřu slzy, utěším, vysvětlím. Nicméně nepřestane brečet, dokud mu neutřu já osobně (od nikoho jiného se nenechá) slzy a nechám vysmrkat. Pokud nemám po ruce kapesník, brečí tak dlouho, dokud ho neutřu.

Jenže i přes veškeré vysvětlování a domlouvání a mluvení to udělá stejně znova a znova… nevím, jak ho to odnaučit.

Prostě reaguje na určité situace brečením, někdy mám fakt pocit, že to tak úplně sám neovládá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
8.9.14 18:10

A já se tak těšila, že mi to tady někdo rozhřeší. Mám dvouletého syna, kterej kňourá kvůli všemu, furt. Když se mu něco nelíbí, tak se vzteká. Jsem na nervy, můžu se ptát jak chci, co potřebuje, co ho bolí, atp. Nic. Prostě kňourá a kňourá. Na otázky typu: Bolí tě bříško odpovídá kňouravě jo, ikdyž to není pravda. Myslím, že si tím vynucuje pozornost, chce se pomazlit (ale to přeci udělám i bez kňourání, já to mazlení miluju). Jak jsem pročítala, co jste psaly dřív, tak máte doma druhé (menší) děti. Nemůže to být tím? Já jsem zrovna těhotná, necítí to to dítě? Necítí se ohrožené? Nebo jen vymejšlím blbosti a překrucuju? Pokud někdo máte zkušenosti, pište, budu ráda za každou radu, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
8.9.14 18:16

@NikynaU tak já mám teda a další v brzké době fakt neplánuji a kňourá taky pořád, takže tím to asi nebude, alespon ne u nás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
8.9.14 18:26

@dendule4 :lol: Teorie vyvrácena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.9.14 19:39

To je prostě takový období, zase to přejde. Ale je to na švestku, u nás to bylo kolem 1 roku, myslela jsem že si hodím provaz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
8.9.14 19:48

@terien Taky si to myslím, ještě při představě, že se do toho narodí druhý. No, snad to do února přejde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
8.9.14 19:51

Tvl 8o to nedam. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
8.9.14 20:17

@NikynaU vítám tě do klubu, mám doba úplně to samé. Knourá, knourá, a knourá…do toho hláká nechci, chci sama apod…prostě období vzdoru…snažím se zachovat klid, ale jde to velmi těžko a stále doufám, že to brzy přejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí