Psychické problémy - souvislost s otcem?

139
11.8.14 15:41

psychické problémy - souvislost s otcem?

Chtěla jsem se zeptat, jestli mohou psychické problémy mé dcery souviset s chováním jejího otce a jak si s tím poradit..mé dceři je 2,5 let a od mala na mě byla hodně fixovaná. její tatínek nás bohužel opakovaně opouští na různě dlouhou dobu, naposledy to bylo na 3,5 měsíce, když se pak vrátil, tak ho malá špatně přijímala, po třech týdnech ale už bylo vše ok, byla jak ocásek za ním, já jsem mohla odjet kam jsem chtěla, ještě mi mávala…teď po měsíci a půl tatínek opět odešel a malá už týden předvádí takové věci, že nechápu..hlídá mě na každém kroku, v noci nemůžu ani na záchod bez křiku, dokonce se i počůrala, kdykoliv vyjdeme z baráku ven, šílená hysterie, sápe se na mě úplně vyděšeně, bojí se aut, bojí se lidí, bojí se všeho, z auta nechce vystoupit, jakmile vystoupí, tak hysterie, není to vztekání, je úplně vystrašená, třepe se…zmizím jí z očí, to samé..je mi jí strašně líto a nevím vůbec jak s ní jednat, v té chvíli neslyší nevídí a uklidní se trošku až když ji vezmu na ruce.,podotýkám, že není zvyklá se nosit, ani to nikdy nevyžadovala, naopak nechtěla ani za ruku chodit..nevím co si počít, nemáte s tím někdo zkušennost..vzali nás dříve do školky od září, ale já to vidím hodně špatně… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
205
11.8.14 15:44

Děti jsou barometrem pohody a nepohody v rodině, takže to může souviset. Záleží na tom, jak je citlivá a ona asi bude z těch citlivějších jedinců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
11.8.14 15:46

@Marinka2
Myslím, že ta souvislost je zcela jasná, maminka a tatínek jsou pro dítě jistota a když si on opakovaně mizí, je jasné, že tomu malá nerozumí a bojí se, že zmizíš i ty… A co to jako znamená, že vás opakovaně opouští, to nechápu? To jako za prací, nebo kam? I když za prací, to by si asi nepsala opouštět. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.8.14 15:47

@Marinka2 Nebojí se třeba, že bys mohla odejít i Ty? V tomto věku už děti docela slušně vnímají, co se doma děje. Ty „scény“ by tomu dle mě odpovídaly, že má strach, abys neodešla i Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
11.8.14 15:50

Myslím si, že to souvisí. Určitě se bojí, že odejdeš i ty. Tím bych si vysvětlovala to sápání se na Tebe atd… Asi bych popřemýšlela o o vašem vztahu protože mala tím evidentně trpí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.8.14 15:50

No co, bojí se, že taky odejdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.8.14 15:57

@Marinka2 má strach že taky zmizíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
11.8.14 16:05

@Marinka2 Prostě se bojí, že zmizíš taky. Nedivím se jí, budeš to muset vydržet, prostě buď pořád s ní a ubezpečuj ji, že nikam neodejdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
11.8.14 16:06

@Marinka2 A to vás opouští pracovně, nebo prostě odejde z domu a pak se zase vrátí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
11.8.14 17:41

Odchází ne za prací, ale protože se pohádáme a tak prostě jde a je pryč různou dobu, já už na to někdy neměla neervy, takže jsem mu sama někdy nedovolila se vrátit hned, ale abych to upřesnila, tak to bývalo tak třikrát do roka asi…na měsíc, tři týdny a teď 3 měsíce, protože mě chtěl vytrestat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí