Jak zabavit ročního?

10.8.14 10:30

Jak zabavit ročního?

Dobré dopoledne maminky a tatínkové:-) Našemu synkovi byl před měsícem rok, už hezky chodí - ba přímo lítá po našem malém bytečku a je těžké ho zabavit…hračky ho moc nezajímají a když tak jen na chvilku, Teletabies naštěstí ano, ale zase ho nechci nechat půl dne před Tv. Doma ho zajímají především věci, které má „zakázané“. Teď v létě chodíme 2× ven aby se vyběhal u babiček nebo na dětském hřišti, venkovní bazének na koupání když je vedro ho nezaujal, do cyklo sedačky ho taky nedostanem…1× nebo 2× týdně taky chodíme do mateřského centra mezi ostatní batolata a přemýšlím, že s ním zkusím plavání mimo lekce, jen tak občas na vlastní pěst. Poraďte jak si hrajete nebo zabavujete vy svá roční dítka doma nebo mimo domov vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1394
10.8.14 10:46

Pískoviště. Malá ho miluje. Vydrží tam klidně pul dne. Doma si ráda staví kostky, prohlíží knížky o zvířátkách. Je jí věda 19m, ale v roce to bylo stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.14 11:24

Kostky doma nemáme, dobrý tip:-) Na knížky se mi zdá ještě malý, ale můžem je taky brzy zkusit. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
10.8.14 11:29

Pracuje se mnou, vařím - vytahá hrnce a vaří také, vyndávám prádlo z pračky, také tahá, do myčky se štrachá také, občas namáčí psům granule, krámuje ve skříni a tak. Jinak jí baví písek a jeho ochutnávání, v bazénku také moc dlouho nevydrží, to starší vydržel fakt dlouho. Mezi děti do MC také chodíme. Hezky nám to spolu utíká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
10.8.14 11:47

My mame spoustu hracek, ma rada vyndavani a zandavani z krabice. Takze ruzny hadry a latky ji dam do krabice a ona to vynda a zase zanda. Pak jak pise @kozisek vytahat hrnce ze skrine, varime. Tahani pradla z pracky a davani do kose, sundavani pradla ze susaku. Venku jdeme na prolejzacky, bavi ji houpacky, lita po parku a honi holuby :D Chodime na plavani uz od 4 mesicu :) To je super a klidne muzes sama. Centra jsou super :) Ted uz i maluje, to ji taky zabavi na docela dlouho. Ted tady zrovna beha do kola a hrozne se smeje :D Co knizky? Zpivani? tancovani? Moje ted zacala vsechny plysaky nunat. Takze treba vozi medvidky v kocarku. Jeste me napadly kostky? Nebo takovy to obri „lego“ pro batolata (megablocks)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.8.14 12:00

Knizky s obrazkama urcite, nejaky leporela. Kostky taky dobry. Mala si doma nejvic hraje s balonkama, ma maly nafukovaci bazenek a v bem plastove balonky, tam je dost casto. Jinak stare telefony a ovladace, to je velka zabava. Dala jsem ji do krabice stare nepouzivane veci,;ktere ma n9rmalne zakazane a s tim si hraje. Take rada trha stare krabicky od cehokoliv - od leku, zarovek, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
10.8.14 12:41

@Jitka mamka Mám se zabavením nyní patnácti měsíčního prťouska také problém. Spí max. hodinu přes den, tak mu musím na cca 13 hod. denně vymýšlet zábavu. Na TV nekouká, nebaví jej to. Za to jsem ráda, ale celkem se těším, až bude třeba hoďku koukat na nějakou pohádku:), až bude větší. Takže chodíme ven okolo 9. hodiny. Buď na písek, nebo jen procházka v lese apod. Tak jsme celé dopoledne. Pak oběd a chvilka spánku. Teď v létě jde po vyspání do bazénku. Také tam dlouho nevydrží. Nezabaví se moc sám. Když s ním blbnu, tak to jde, alespoň na chvíli:). Pak nějaký výlet. Nejčastěji jedeme koukat na zvířátka (máme kolem sebe pár obor), nebo na kole (to jej narozdíl od tvého baví moc), do herny při dešti apod. Ale je to opravdu náročný vymýšlet na každý den nějaký výlet, který by ho bavil a hlavně zabavil… A to cca do sedmi večer. Po koupání a večeři už si hrajeme jenom doma. Ale pořád se mu musím věnovat. Samotného ho nebaví skoro nic. Chodíme také cvičit apod., ale to mi vyřeší hodinu dvě a zbytek musím vymýšlet.
Tak mrkni po okolí, zda tam máte nějaké ohrady se zvířaty. To jsou pro mě nejlepší „zabijáci“ času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
10.8.14 14:04

Moje mala teda miluje knizky. s knizkou i usina-ne s plysakem :) porad by ukazovala a ptala se co kde je. jinak souhlasim je to sileny porad vymyslet co delat. rada taky pomaha kdyz se vari, kdyz se vesi pradlo, i mycku umi pomoct vyklidit, odpo vzdycky ven-krmit kachny, to je fajn. na hristi by vydrzela taky cely den, ale ja teda ne :D no a pak vecer prijde domu dedecek z prace(u nas dedecek, bydlime s prarodici), a mala se muze zblaznit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí