Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky je to u Vás takové? ![]()
Kdy začne 19m zlatíčko poslouchat? ![]()
Někdy mám pocit,že neslyší..volám na něj a stejně nic(ani se neohlédne).
Pak mu něco říkám..počkej na maminku,nebudeme si hrát v obýváku,ale v pokojíčku,tak ty kostky zase odneseme
a ono nic jde dál a jako kdybych nic neřekla.
Půjdeme na procházku,tak se musíme obléci..opět nic..sedí a hraje si dál.
A těchto neposlouchacích scén je za den snad milion
.
A to i když mu to říkám dopředu..až postavíš tuto kostičku,tak půjdeme na procházku.
Nebo teď hodíme naposledy balón a půjdeme papat.
Co děláte Vy? ![]()
sophinka píše:v 19ti.........letech ,když budeš mít štěstí
![]()
Jo a nějaké pokusy dřív? ![]()
Něco podobného je to i u nás.Slyší jenom když chce.Na slovo ne slyší taky jenom někdy
jediný na co slyší jdeme papat a jdeme přebalit. ![]()
Nás Kuba bude mit v neděli 3roky a taky neposlouchá.u nás je to ale období vzdoru.od rána je ještě v pižamu…naštěstí ale když jsme venku tak mne poslechne.ale s tím jsem nikdy problém neměla.jinak začal poslouchat kolem asi 2 roku:-(.
myslím,že ne. prvně je prní puberta-kam až můžu zajít1 rok , druhá puberta -zkouška co vydržíš 2 rok, třetí puberta nalezení vlastní osobnosti 3 roky.............a od 11-12-13 puberta ,puberta,pubera
![]()
sophinka píše:v 19ti.........letech ,když budeš mít štěstí
Obávám se, žře v 19.letech řekne, že už je dospělej a bude si dělat co chce ![]()
Nám jsou 3 roky a slyší jen to co chce ![]()
Někdy teda poslouchá hezky a jindy ani trochu…nejvíc poslouchá kdžy jsme sami jak je manža doma tak ne jeho neposlechne ani trochu
má z něj srandu taky když ho moc nevidí…
nasi poslouchaji na neee , vedi , ze neco nesmi a na jmeno prijdou
Ahoj, no tak s tim poslouchánim to bude fakt oříšek. Malej taky slyší jen na to co chce a to předevšim na papání a na blbosti. Počítám s tím, že se poslouchat nenaučí a v dospělosti, tak to už tuplem ne. Záleží jaký bude mít rozum a jestli se mu bude chtít poslouchat, což se teda většině dětem nechce. Takže přeju pevný nervy.
Crystal87 píše:
Nám jsou 3 roky a slyší jen to co chce
Někdy teda poslouchá hezky a jindy ani trochu…nejvíc poslouchá kdžy jsme sami jak je manža doma tak ne jeho neposlechne ani trochumá z něj srandu taky když ho moc nevidí…
Hehe, přesně. Slyší jen to co chce. Když řeknu jdeme papat, tak to se přiřítí s bryndákem, ale jakmile se má oblékat nebo nelézt kam neslmí, tak absolutní hluchota. ![]()
jizvíková píše:
nasi poslouchaji na neee , vedi , ze neco nesmi a na jmeno prijdou
To je jako by jsi mluvila o psech ![]()
![]()
Ja reknu jen takovy pripad, snad se netyka i vas. Kamoska takhle mluvila se synem no nekolik let a kolem pateho roku zjistila, ze maly slysi na jedno ucho dost spatne. Clovek by rekl jak zvlastni ze tak dlouho o tom nevedela. Jenze jednou neco rekla..nic, tak zvysila hlas, bud slysel nebo ne a tak si rikala jak neposloucha. Ale to doufam neni vas pripad, jen jsem chtela napsat, ze i tohle se nekdy muze dit. Nase mala me taky casto prehlizi kdyz ji neco nepasuje
Preji pevne nervy.