Až moc učenlivé dítě :-(

14335
16.11.10 08:55

Až moc učenlivé dítě :-(

Ahojte, tak jako maminka jsem ráda, že se malý něco naučí víc, ale některé věci mě vážně štvou.
Malý mě v roce a půl dokázal zapnout pračku - předtím si tam donesl například tričko..Dnes už je běžné - v prosinci dva roky, že mě napomíná, že mám dát prášek, ví kde , to ví jak otevřít, jak zapnout určitý program - podotýkám neučím ho to, vidí to. To samé je u Pc.. Sám si dokáže zapnout vypnout počítač a myší něco najít :think: .
Dnes například stelu postele a minutu se nedívám a on už zapnutý počítač dole, potom na bedně a už se škrábě k němu.
Další věc je to, že se naučil pouštět plyn, což mě naštvalo nejvíc. Přijde umí odjistit pojistku a zatočit - člověk ho hlídá, ale nejste vždy otočená k němu, že dvouroční dítě už si hraje i samo, když vaříte a nebo umýváte nadobí.Plyn můžem vypínat, ale on mi ho vypíná, i když vařím a pak jdu na záchod a přijdu a až podle čuchu poznám, že něco neni ok…
DOstává na ruky za tyto věci, když se mu to několikrát řekne - plyn, počítač, pračky, ale nepomáhá to.
Na jednu stranu vidím, že je učenlivý, když něco vidí, ale na druhou stranu jsou to samé … :mrgreen: ale na nočňák nechodí, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
AnonymniB.
16.11.10 09:04

kvacek,ty jsi me rozesmala!Ty steles a maly si jde k pc ano? :lol: ,no co jineho ma delat,ze?
Neporadim,jen ze nas maly (pres 2r.)je to same,hrozne aktivni,chytry,ale nocnik NE :zed: ,na to rozum nema.

• Citovat
  • Upravit
14335
16.11.10 09:08

hhm, teď je u mě, ale opět mi zapnul i troubu.Nejhorší je, že to neni moderní sporák, takže žádné světýlka nesvítí, zase jsem šla a už se peklo :-x , nemůžu neustále kontrolova všechny přístroje :nevim: i když jsem s ním a otočím se něco do lednice, tak toho využije :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
16.11.10 09:08

Náš Kuba to dělá taky.naštěstí ne počítač a plyn.ale pračku,myčku zapnout umí.mám proto tablety do pračky a ty mi on podává.vždy se zeptá na barvu krabice…ted se učí písmenka.jinak nejoblíbenější hračka je mop a smetáček s lopatkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.11.10 09:12

já mám taky Kubu, :-D :-D :-D známá má taky a je to to samé :-D
Ale štvě mě to, ten plyn, trouba, už i sám zapne vysavač - tak to dobře to mu nic neudělá, ale jednou mi tak donesl do trouby plyšáka, kuřátko, já peču kuře, že a zapne :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
16.11.10 09:20

Taky máme Kubu a dělá to samý (kromě plynu - ten nemáme :mrgreen: ). A můžu tě ujistit, že čím je starší - tím je tohorší… Začínalo to pračkou a PC, teď už si klíďo zapne na PC hru nebo internet :roll: O DVD, videu, věži, vysavači ani nemluvím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.11.10 09:27

Moje dcera umí (resp. kolem toho druhého roku uměla) prakticky totéž… zapnout myčku, pustit pračku, vybrat příslušné programy, strčit tabletu, nasypat prášek, zapnout a vypnout počítač, televizi… taky ji to nikdo neučí, ale mně to připadá úplně normální. Vždyť vidí, že já to dělám denně, tak co by to neodkoukala :nevim:

Druhá věc ovšem je, že to dělat nesmí. A to ona ví. Za některé činnosti u nás následoval (a dodnes následuje) automatický trest. Plácnutí přes ruku, nepuštění pohádky a podobné věci, které už v tom věku chápala. U nás v tomto prostě zabrala (a zabírá) jedině důslednost. Nesmíš a uděláš-li, následuje to a to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.11.10 09:30

Nech si dělá co chce,když to nebude ohrožovat, ale řeším to, že se naučil pojistku vypnout, takže si postí v pohodě sporák, a troubu to samé - ten plyn mě štve.
Nepomůže nic, ani trest nic a tak někdy jdu a cítím něco a zjistím, že mám zapnutou troubu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
16.11.10 09:32

Že by to bylo ve jméně?:-).jinak mimo to si umí pustit dvd.pustila jsem mu autobusy v jednom kole a za chvilku jsem přišla a byl tam krteček.prý ho to už nebavilo.koukala jsem jak…františka si chtěl vyprat a dál ho malém na vyvářku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.11.10 09:38

Já na jednu stranu jsem ráda, ale na druhou někdy závidím kamarádkám, co mají dítě, které opravdu si hledí jenom svých hraček, hraje si, něco umí, ale neleze jí do domácnosti. :think:
Televize je klasika, máme tři ovladače, tak to jede, to mi tak nevadí, ale ty nebezpečné věci, protože ho už napadne donést si židličku a někde vylést a nebo jenom hračku, tak mi tak jednou vzal zrcátko a řasenku no nebudu to popisovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
16.11.10 09:39

kvaček k té troubě, někde musíš mít hlavní vypínač plynu, prostě hned po vaření vypínej, abys zabránila neštěstí. Jo taky to znám. Naše tříletá od zapínání, přešla už k vaření. takže miluje kukuřici a je schopná si vzít hrnec, vyndat si z mrazáku kukuřici, nalýt vodu a dát na plotnu a zapnout… takže jsem vytahala všechny čudlíky (ty plastové konce) a když chci vařit, tak si nasazuju (((-: Třeba to u tvého sporáku jde taky. Ty čudlíky se dají vytáhnout, chce to sílu, ale jde to.
U nás je počítač zapínán od cca jednoho roku dítěte ((-: a často i vypínán (-: prostě všechny tlačítka byly a jsou v kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
16.11.10 09:40

:mrgreen: bude hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.11.10 09:40

Ahoj Kvačku, teda to Ti nezávidím. Je to poměrně dost nebezpečné - copak PC, ale ten plyn třeba… Malá zapínala PC, co začala lézt po čtyřech, zjistila, že to světýlko dole po stisknutí svítí, asi dvakrát zapla troubu (el. sporák) - teď teda nic takového nedělá. Určitě by to uměla, ale nedělá to, ví, že se to nesmí, stejně samozřejmě, jako ví, že nesmí sahat na nože, na nůžky, na sirky, zapalovač, jakékoli el. kabely nebo zásuvky… Musím zaklepat - stačilo několikrát důsledně říct a nebylo třeba trestat, Týnka prostě v tomto poslouchá. Určitě je to o důslednosti, jak psala Bohunka, ale asi je to i o rozdílnosti každého dítěte - jeden je takový a stačí říct jednou, jeden makový a udělá to znova a znova, i když ví, že dostane lepanec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.11.10 09:42

Jak píše Bohunka,chce to důslednost-vysvětlovat,plácat přes ruku.Děti vidí co děláš ty atak to dělají taky.Snaž se mu vysvětlit,že plyn sám pouštět nesmí jinak se stane něco zlého …Musíš mu určit hranice co sám smí a co ne :wink:

Jinak náš Adam dělal a dělá to samé(pračka,myčka,DVD).Sporák umí zaponout taky-máme samo zapalovací,takže kdybych viděla,že to dělá když já nevařím asi by dostal pořádný sekec…

Pračku,myčku děláme spolu.DVD si smí zapnout sám.Jsou prostě přístroje co sám zapnout nesmí a on to ví :wink: (jedná se hlavně o PC)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.11.10 09:44

děkuji za názory, ale člověk se vždycky tak lekne - tak jdete ze záchodu a ucítíte plyn a nás napadne , jak dlouho - to když vařím, když ne, dá se to vypnout. A nebo trouba je na elektriku, tak to se nedá jako vypnout, ale taky tak jdu a cítím smrad a tam se válí na pekáči plyšák - kuře :mrgreen: to mě omylo, ale zase večer jsme se s manželem zasmáli.
A nebo jak řešíte nože, to mi pak taky jednou šel - donesl si autíčko já umývám nádobí a on si přistavil autíčko, já se nakloním do šuplíku něco tam ukládám a on mezitím šup na autíčko a hned se mi hrabal v příborech :think: :nevim:

Příspěvek upraven 16.11.10 v 09:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect