Jak často necháváte děti dívat se na pohádky?

13943
15.11.10 12:18

Jak často necháváte děti dívat se na pohádky?

Malou nikdy pohádky nezajímaly, ale poslední dobou by se mohla dívat pořád. Má oblíbené štěňátko a cvrčka, na to se dívá každé ráno. K večeru zase Mašinkov a mezi tím celý den chce pouštět různé jiné: Tom a Jerry, Pan včelka, Pat a Mat.. Nedávno mě vyděsil článek na internetu o chlapečkovi, který se tak dlouho díval na mašinku Tomáše, až z toho zblbnul a nechápal normální svět, žil jen Tomášem.
Ještě musím říct, že nehnutě sedět vydrží jen u pohádek, kde se často střídají různé příhody, ale od těch delších odbíhá, hraje si u toho. Ale kdyby bylo po jejím, tak by byly pohádky celý den v jednom kuse. Kolikrát fakt stačí, aby to jen hrálo. I když je zrovna v jiné místnosti, tak když to vypnu, hned si toho všimne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
15.11.10 12:32

Večer máme puštěný animáček - šmoulové a mrňousci. Přes den pouštím dost nepravidelně (tzn. ne každý den), když potřebuju udělat něco, u čeho fakt nechci jeho asistenci (žehlení, šití na stroji) a to tak max. hodinku. Ale je o dost mladší, takže nemůžu říct co bude třeba příští rok. Synovci (dvojčata) 2r a 4 měs. mají pohádky puštěné většinu dne, obvykle si u toho hrají jen některé opravdu sledují. No, já nevím. Přijde mi to, že to zbytečně ruší a dítě se tak nenaučí pořádně se na něco soustředit. Za mě radši pouštět cd pohádky, kde musí aspoň zapojit fantazii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
15.11.10 12:33

ahoj
tak David má místo večerníčku animáček a to je vše, páč na to nemá čas, ale občas taky škemrá jestli si může pustit dvd traktora Toma, požádní auto, Pata a Mata a další, když je venku ošklivě, tak mu to povolím na půl hodiny a pak jdem zase něco tvořit nebo si hraje sám. Kdyby bylo na něm, je schopný koukat na pohádky celý den a klidně si u toho i hrát, ale já se snažím opravdu jen v malé míře, když je nějaký problém třeba neposlouchá atd, tak má zákaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
15.11.10 12:34

Ahojky,
tak my jsme na tom podobně … Malej vstane, pustíme pohádky, tak čučí … Potom si začne do postele tahat auta a hrát si (pohádka furt běží) potom snídáme, uklízíme, občas koukne na pohádku a hraje si… Pak oběd, spinkat a když se vzbudí, tak i přesto, že si o pohádku řekne, nepustim a jdeme ven… Přijdeme, zapneme pohádku a kouká, ale pak si zase hraje… Myslim, že je to v tomhle věku normální… :kytka: Ale je fakt, že jeden čas jsem musela vyloženě vypínat a nutit malého ven (ale uklidnilo mě, že to samé měla - má kamarádka též s dvouletým synem) … Já si myslim, že koukat ano, ale s mírou … A pokud si u toho hraje, tak je to v pořádku … :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
15.11.10 12:38

Maty sleduje každé ráno Kouzelnou školku (tzn. půl hodiny) - během toho uvařím. A večer Animáčka (1 hodina) - v klidu vykoupu a uložím malou, potom si s Matym povídáme, co se právě v TV děje! To je ideální stav, když je venku hezky a my jsme doma minimálně.
Sem tam pustím Matymu pohádky kolem oběda (asi půl hodiny), když si potřebuju dovařit oběd, obstarat malou.
A jednou týdně mu pustím pohádku (Auta, Shrek, …), když uklízím, vytírám - aby mi neběhal po mokrý podlaze. Ale to se snažím omezovat a uklízet o víkendu, kdy může jít ven s tatínkem.
Když je venku fakt ošklivě, pokud je Maty hodnej, pohádce nebráním, i když z toho nemám dobrej pocit.
Ale jako kulisa u nás televize nejede. Po pohádce vypínám. Koukal by na ňu celej den. Matyho televize u hraní prostě ruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
15.11.10 12:43

U nás by mohly pohádky běžet od rána do noci :mrgreen: .Jak se naší (skoro 4leté) naskytne příležitost pustí si Mrazíka,Macha a Šebestovou,nekonečný příběh…většinou se na to stejně nekouká,protože už to zná nazpaměť a má to jen jako zvukovou kulisu při hraní (lépe řečeno při dělání bordelu :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.11.10 12:44

Já pouštím taky nepravidelně a spíš méně, malý by u toho nejradši seděl pořád. Takže dopoledne většinou ne - nasnídáme se, pohrajeme, jdeme ven, pak pustím jednu desetiminutovou pohádku, než mu ohřeju jídlo a jde spát. Odpoledne po spaní jdeme zas ven, no a do večera pak nějakou shlídne. Nejradši má Mašinku Tomáše a Červeného traktůrka. Ale víc jak 4-5 krátkých pohádek za den nedá. Horší je to, když je špatné počasí a nemůžeme ven, tak to kouká víc.
Pak se mu líbí znělka Ulice, na tu přiběhne pokaždé :mrgreen:
Myslím, že to s tím americkým chlapečkem byl hodně velký extrém :think:

• Citovat
  • Upravit
Baba Jaga
15.11.10 12:53

Ahoj,u nás každé ráno běží kamarád Timmmy a večer animáček.Přes den se snažím mu nepouštět nic a hrajeme si nebo jdeme ven.Chtěla jsem to ranní koukání omezit,ale když mu to vypnu tak ječí a nic s ním není :cert:

• Citovat
  • Upravit
10568
15.11.10 12:55

Ahoj,tak mi mame to samy co zakladatelka,akorad dneska Luca kouka az ted,od rana jsem se ji snazili porad zabavovat,tak si na televizi ani nevzpomnela a to jsme byli doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.11.10 12:57

Ahoj. U nás záleží na situaci. Anežka kouká na Kouzelnou školku odpoledne (dopoledne je ve školce) v úterý a ve čtvrtek (v pondělí má ve školce kroužek, takže jí nestíháme a ve středu je u dědečka a tam si na ni nevzpomene :D ). Večer kouká na Animáčka (Chip a Dale a Šmoulové, mrňousci ji nebaví), ale jedině, pokud je připravená do postýlky, tj vykoupaná, navečeřená, popř. vyčištěné zuby - to ale není podmínka, páč by už nemohla pít nic jiného než šťávu. Když se takhle brzy koupat nechce, Animáčka nepouštíme. Manžel jí někdy pouští před spaním DVD Cesta do fantazie, Ovečku Shauna, Pat a Mat atp (chvilku, než usne). Někdy kouká přes den na Jimjam (tam miluje Barneyho a Osfalda), ale to se snažím co nejvíc omezovat a zvažuju, že Jimjam zrušíme úplně - někdy se to ovšem hodí, třeba ráno, když se nám nechce vstávat :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.11.10 12:57

Zatím nic nevyžaduje, pouštím mu večerníček, ale nezájem, zato na reklamy civí jak puk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.11.10 12:59

Já ještě doplním, že mezi pohádkami v Animáčku vypínáme zvuk, páč jinak by Ježíšek zbankrotoval :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.11.10 13:01

Tak asi jsem úplně mimo, ale co je to Animáček?

• Citovat
  • Upravit
3870
15.11.10 13:04
Gina108 píše:
Zatím nic nevyžaduje, pouštím mu večerníček, ale nezájem, zato na reklamy civí jak puk :mrgreen:

Jj, tak něco podobného je i u nás, zajímá jí jen znělka večerníčku a nazdar. A včera koukala se zájmem na Babičovy dobroty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.11.10 13:04

bohužel jsme zkažení všichni… tedy skoro všichni a tv používáme jako zvukovou kulisu! i u nás se tomu tak děje… takže to jde skoro pořád - nejraději hudební pořady… ale malej má pohádky rád, takže kouká ráno u snídaně.. .a někdy navečer.. to bývá už unavený.. takže rád vegetí.. ale jak kdy.. záleží napočasí… a tak.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí