Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky od kdy zkoušet dávát mít normálního hrníčku? a ještě se chci zeptat od kdy jste dětem nepřevařovali vodu a dávali normálně z kohoutku?
Z hrnečku dám občas napít i Matesovi.to když jsem třeba u mamky a zapomenu láhev.zvládá to.kubu jsem to učila taky brzy.chtěla jsem aby si zvykl.flašku nechce od 1,5roku.hrnečky s pítky se mi špatně myli a připadalo mi zbytečný ho z toho pít.teď pije cokoli a z čehokoli.:-).
Moje děti pijí z hrníčku bez jakéhokoliv pítka asi od 9/10 měsíců. Dřív jsem tekutiny navíc nepodávala, byly kojené,nebylo třeba.
pett09 píše:
a jak to dítko naučit na ten klasický hrneček?
Na to musí přijít samo. Prostě jsme to vyzkoušela, ze začátku dost bryndání, ale za chvíli to šlo.
Dcera byla velmi šikovná, bez pomoci tak pila okolo roku a kolem roku a půl jsem se nemusela bát dát jí do rukou skleněnou skleničku.
Nám naopak nevyhovovaly ty drahé hrníčky s nepropustným pítkem, škoda peněz. Dítě musí vydat úsilí, aby to vytáhlo. Když už, tak nejlepší je starý dobrý hrníček „s komínkem“, jaké používaly naše maminky. Prodává se v obchodech asi za 20 Kč. Ale je propustný - nepraktické na ven.
…jak naučit? Tak u nás je to většinou s učením na dítěti, když si o to samo „řekne“. My třeba pijeme kafe, děláme u toho hmmm, ááá, to je dobrý a on na nás kouká a chce to taky zkusit, tak mu naliji do malého hrnečku čaj a on to zkouší.Takhle ho to učíme my. ![]()
pett09: Ještě sice nedávám nápoje (stále plně kojím), ale malá si sama umí vzít do obou ručiček skleničku, dát do pusinky a vypít kapku vody od 6měsíce. Nikdo jí to neučil, asi to okoukala, jak s námi „sedí“ u stolu na židli v autosedačce, když jíme.
u nas fungujou kelimky ve vane..nikde toho nevypije vic
![]()
edit: fuj..takovou hrubku…ta materska je zlo
![]()
Příspěvek upraven 17.11.10 v 16:35
mikitaa píše:
u nas fungujou kelimky ve vane..nikde toho nevipije vic![]()
ahoj,u nás je hrneček in od roku a půl.Ze začátku samozdřejmě politý 3 trika denně,venku a mimo byt pil z flašky s pítkem,ale doma jedině hrneček.Ted jsou mu dva a pije bez problému z hrnku,flašky s brčkem i bez.Je to i o tréninku a hlavně je to pro ně zajímavější ![]()
Ahoj mi se taky snažíme, ale nejde to vždycky to na sebe vyklopí celé a to jí za pár dní jsou dva tak to zkoušíme ve vaně a to si nabere i teplou vodu nejlépe s pěnou tak to taky nejde asi není připravená? jíst sama taky začla až kolem 18 měsíců a plíny to je hrůza řve na nočníků jako týrané dítě
nebo se rve za vlasy,že na nočník nejde tak jsem dala nočníku klid, někdy se ptám sama sebe co dělám špatně a jestli se to někdy naučíme
U nás byl nočník taky horor,momentálně jsme ve fázi,že chodí čůrat sám,ale bobek udělá jen do plínky…
S jednim h..... nadělá… ![]()