Kdy zařadit lepek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No, já právě myslela ohledně toho UM v kaši, že jsem myslela, když kojím, tak ho dítěti nedat a případnou kaši dát nemléčnou. Ale doktorku jsem pochopila tak, že myslí, aby se dítě setkalo postupně i s kravským mlékem spracovaným pro děti (tedy to UM v kaši) opět jako s potenciálním alergenem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak s kravským mlékem se setká mezi 7. a 8. měsícem v jogurtu, kaši bych kvůli tomu zbytečně nedávala.
- Citovat
- Upravit
Doporučení pediatrů a alergologů je dnes zcela odlišné než před 8 lety, kdy jsem to řešila u dcery. Tenkrát dop. lepek, bílek, rybu, rajče apod. po 1. roce, dnes ( resp. cca před 2 lety) věhlasní alergologové naznali, že čím dříve tím lépe. Dop. alespoň stopové množství lepku u kojených od ukončeného 6. měsíce, tzn. žužlání rohlíku či chleba. Imunitní systém je potřeba pozvolna zatěžovat od doby zavádění příkrmů, údajně by případná alergická reakce byla mírnější. Sama volím zlatou stř. cestu, v rodině máme celiakii, tak jsem u dcery byla striktní, u nyní 9. měsíčního jsme začali s lepkem ( to žužlání) od ukonč.7.měsíce a od ukonč. 10.měsíce začnem s obiln. kašema s lepkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych do stravy zbytečně necpala UM v podobě kaše, jak píše lucenka, mléko dostane v jogurtu, později v sýru… UM jako takové, v případě, že kojíš, dítěti nepřináší vůbec nic, je to obyčejné sušené mléko obohacené o umělé vitamíny. Čerstvé potraviny jsou určitě hodnotnější.
Ještě mě napadá, já jsem občas dělala synovi tu nemléčnou kaši půl na půl s vodou a ovocem, příp. přesnídávkou (protože jen s vodou je to docela hnus).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce,
kdo se v tom má vyznat. Nejprve se radí něco, pak se zase zjistí, že to není to pravé a radí se něco jiného. Ségra má chlapečka o 2 roky staršího, než je náš a ségra měla doporučení do 1 roku lepek nedávat. To byly „boje“ a dohadování s naší babičkou, když ta mu chtěla dát na žužlání např. chleba, ségra to nechtěla a babička si to nechtěla nechat vymluvit, asi myslela, že bez chleba nevyroste
. No a teď zase doporučení jiné. Nebudem to hrotit ani jedním směrem, ještě chvíli počkáme a až začnem s lepkem, tak opravdu pozvolna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co doktor, to jiný názor
Mně řekla pediatrička, že lepek od osmého měsíce, tak jsme se tím řídili (malý má atopický ekzém). Kamarádka ale dávala piškoty do přesnídávky už od čtvrtého měsíce, že prý čím dřív, tím líp. Když ale srovnám ostatní názory našich doktorek (na pití, pohyb, atd.), je to tak půl napůl, v něčem je pokrokovější ta moje, v něčem spíš ta její.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit