Když kojení bolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.12.20 18:21

Když kojení bolí

Ahoj, já už jsem na nervy. První holku jsem kojila přes kloboučky. Teď druhou (5.den po porodu) kojím bez kloboučku. Už v porodnici mi prokousla obě bradavky, mám tam strupy, o bolesti nemluvě. Pokazdy když se prisaje tak se mi kroutí prsty u nohou a tečou mi slzy. První jsem nekojila dlouho kvůli zánětům. Chtěla jsem zkusit zas kloboučky, ale absolutně se přes ně neprisaje, dudlik taky nechce. Takže když už nesaje mlíko, držím ji v puse malicek.. Ale už fakt bolesti nemůžu. Mazala jsem bradavky bepanthenem, teď jsem ji koupila i purelan… Celkově mě prsa pnou, bolí, nemůžu se jich ani dotknout.. Měl to někdo podobně? Kdy to přejde? Já už ze zoufalství dnes koupila pro jistotu um… Laktační u nás byla včera, a techniku máme správnou..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
465
7.12.20 18:24

Bepanthen je za mou osobu na dvě věci. Purelan mi jako jediný ulevil… Chce to ale mazat nějaký čas než se jakž takž zhojí. Já u toho ze začátku i brečela, vím jak ti je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
7.12.20 18:28

Já po porodu vydržela kojit dva dny. Pak jsem zatinala i prsty na nohou. Zvolila jsem pro mě příjemnější metodu a to odstrikavani mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35712
7.12.20 18:32

Ano, kojení na začátku bolí..ale když to chvíli vydržíš a taky máš dobrou techniku, tak už to pak neboli. ;) Kojim druhé dítě a a oba začátky byly bolestivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
7.12.20 18:32

Kojení mě teď u třetího bolelo asi 14 dní, hlavně po přisátí, to jsem až brečela, pak v průběhu kojení už se to dalo vydržet. Mazala jsem purelanem, pomohl. Pak to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.12.20 18:33

Soucítím s tebou!! Bepanthen byl na prd, Purelan pomohl, ale chce to čas, hodně prsa větrat a mazat mazat mazat. Bradavky si zvyknou na namáhání, ale ten začátek bolí, obzvlášť, když se vytvoří ragády (praskliny). Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
7.12.20 18:42

Ja taky ze zacatku pomalu brecela, pokaždé, kdyz chtel syn pit. Trvalo to asi 2 tydny, mozna malinko dyl. Pak to zas vystridaly tvrde boule a nabehy na zanet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.12.20 18:55
@Anonymní píše:
Ahoj, já už jsem na nervy. První holku jsem kojila přes kloboučky. Teď druhou (5.den po porodu) kojím bez kloboučku. Už v porodnici mi prokousla obě bradavky, mám tam strupy, o bolesti nemluvě. Pokazdy když se prisaje tak se mi kroutí prsty u nohou a tečou mi slzy. První jsem nekojila dlouho kvůli zánětům. Chtěla jsem zkusit zas kloboučky, ale absolutně se přes ně neprisaje, dudlik taky nechce. Takže když už nesaje mlíko, držím ji v puse malicek.. Ale už fakt bolesti nemůžu. Mazala jsem bradavky bepanthenem, teď jsem ji koupila i purelan… Celkově mě prsa pnou, bolí, nemůžu se jich ani dotknout.. Měl to někdo podobně? Kdy to přejde? Já už ze zoufalství dnes koupila pro jistotu um… Laktační u nás byla včera, a techniku máme správnou..

Mě nepomohlo vůbec nic…až časem to přestalo bolet.Byla to ale šílená bolest! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.12.20 19:01

Prvních 14 dní to prostě bolí.

Ale pokud máš správnou techniku, opravdu by to nemělo být tak hrozné.
A bradavky by ti vůbec neměla mít jak rozkousat, vždyť miminko nasaje i část dvorce tak, že bradavka leží v pusince na jazyku.
Pokud cítíš, že se ti přisála špatně a do bradavky kouše, tak ji hned odpoj (pusu vypáčit malíčkem) a nech ji přisát znovu.

Jestli máš prsa hodně nalitá, napnutá a bolavá, před kojením je rozmasíruj v teplé sprše. Rozmasíruj i ten dvorec, ať je měkký a dá se dobře nasát do pusinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
7.12.20 19:10

Taky radím rozmasírovat a hodně teplou sprchu, pak to teče skoro samo. A purelan je skoro zázračný, mně pomohlo asi 2× odstříkávat, aby mi prsa mimina zase neporanili a za těch osm hodin se to s mazáním spravilo natolik, že to pak šlo zvládnout. Kojení je prostě ze začátku strašný masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
7.12.20 19:15

Jé to máme úplně stejné :lol: první dítě jsem kojila s kloboučkem, od začátku paráda bez bolesti a u toho druhého mě to fakt šíleně překvapilo. Prvních 14 dní jsem byla zakousla do plenky a pak to samo přešlo. Já jsem prakticky od porodu měla strašně moc mléka, prsa úplně natekla, obrovská a tvrdá. Bradavky celou dobu skoro fialové a jakoby se tam loupala kůže :hug: nevim jak to popsat. Teď má malý 2 měsíce a úplná pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 20:00

Mela jsem na chluo stejně. Kojila jsem s krvi a s pláčem na mojí straně. Myslela jsem, že to nezvládnu. Purelan mě zachránil kojení doslova. Mazala jsem poctive a za nejakou dobu už to šlo a kojila jsem nakonec 2 a ctvrt roku. Vsechny ostatni masticky byly na prd. Kloboucky syn nechtěl. Vydrz to, mazej Purelanem, větrej a drž se!!! Jinak ja mela castecne vpacene bradavky a praskliny uz v porodnici. Dodnes tvrdim, že kojení bolelo víc nez císař.

• Citovat
  • Upravit
1855
7.12.20 20:34

U purelanu a bepanthenu pozor na kvasinku, pokiaľ je na bradavke alebo ju má mimco tak ju lanolin zhorší.
Ja som takto prišla o kojenie, kvasinka už od pôrodnice + purelan a skončilo to komplet zlezenim kože z bradaviek, hojenie zatiaľ 6 týždňov od konca kojenia a furt to neni doliecene.
To len že bolesť + rany treba riešiť, niekedy sa to nezlepší samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
7.12.20 21:29
@Elfido píše:
U purelanu a bepanthenu pozor na kvasinku, pokiaľ je na bradavke alebo ju má mimco tak ju lanolin zhorší.
Ja som takto prišla o kojenie, kvasinka už od pôrodnice + purelan a skončilo to komplet zlezenim kože z bradaviek, hojenie zatiaľ 6 týždňov od konca kojenia a furt to neni doliecene.
To len že bolesť + rany treba riešiť, niekedy sa to nezlepší samé.

Brr, úplně jsi mi to připomněla. Tuhle lahůdku jsem taky s jedním dítětem zažila. Nikdy bych nevěřila, že je to možné, dodnes si pamatuju tu obnaženou kůži, jako když si strhneš puchýř od popáleniny… zlatá ragáda u prvního dítěte… ten purelan je super, ale je potřeba prsa „větrat“, jak se tam usídlí kvasinka je to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová