Když miminko nebrká

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
3.7.08 14:08

Když miminko nebrká

Zdravím všechny a chtěla bych poprosit o radu. Mám 13denního chlapečka a vůbec nám nejde brkání po jídle. Jestli si za celou dobu odbrknul 5×, tak je to moc. Dávám ho na rameno, do klubíčka a nakonec položím na bok. Brkat se mu prostě ¨nechce. Místo toho se hned po kojení „hlasitě vykaká“. Taky má často škytavku, která ale do cca 10 minut přejde.
Nevíte někdo, jak „naučit“ miminko brkat?
Krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
3.7.08 14:19

Libko.

uklidnim te, jsou miminka, ktera vubec nebrkaji. Viz nas Kuba. Jestli si brknul 5× za celou dobu kojeni, tak je to moc. Z tech peti brknuti se asi 3×pekne poblindil. Pokud nema problemy, neresila bych to. PA mi doporucivala jeste polohu „na tygrika“ - na predlokti, ale ani to u nas nevedlo k uspechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
3.7.08 14:24

Hola,
predne gratuluji k chlapeckovi!!!!
my jsme meli stejny problem. Za par tydnu se to upravilo a ted si mala brkne i u prsa. Hlavne malickeho davej na bok - my jsme Sofi i z jedne strany podkladali valeckem, aby nebyla na zadickach, kdyby si ublinkla :)

Hledala jsem v te dobe taky dostupne info,a docetla jsem se, ze jsou deti, ktere piji pomalu, nehltaji - vychutnavaji si jidlo, a ty nemaji potrebu brkat.

Tak, at malicky roste a dela vam jen radost :)

• Citovat
  • Upravit
789
3.7.08 14:36

Já bych to také neřešila, pokud si nebrkne, tak nehltá a netahá při kojení vzduch … takže jen mohu gratulovat :D
Jinak to škytání máme pořád … to je normální. Jonášek škytal už když jsem byla těhu :lol: Jen když se toho nemůže zbavit, tak mu dám napít truchu čaje a je po problému. Naštěstí většinou začně škytat když má hlad a tak to zapije mlíčkem.
Tak přeji hodně radosti s mimikem a ať krásně roste :wink: :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.7.08 16:34

když nespolyká vzduch, nemusíš ho učit brkat :-))
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
3960
3.7.08 18:06

Naše Emi taky skoro nikdy nebrkala, já už jsem to potom ani neřešila, jen babičky se na mě dívaly jako na vraha, že ji hnedka pokládám :lol: Ale já jsem věděla svoje :lol: Zato teď stoprocentně vždycky brká po kašičce co má na večeři :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
3.7.08 18:47

Ahoj,
tak obě naše holky brkaly jen občas. Dr. mi říkala, že to nevadí, že některý děti brkaj, některý prděj a některý škytaj. :wink: Každý dítě se zbavuje vzduchu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.7.08 18:58

Ahoj,
malá si odbrkla většinou tak po 20 minutách, měla jsem takový lehce drastický chvat, kdy jsem jí jako pustila, ty bubliny vyjely ven a pak jsem jí zase chytla. No blbě se to popisuje.
Každopádně stejně pořád blila kdy se jí zachtělo, ale normálně přibírala a tak v půl roce jí to přešlo. Škytání po jídle může být tím, že se mimču část mlíka vrátí a dráždí to jícen nebo co. Mělo by pomoct dát ještě trošku mlíka, ale malé to teda nepomáhalo.
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
3.7.08 19:23
PetraJ píše:
Ahoj,
tak obě naše holky brkaly jen občas. Dr. mi říkala, že to nevadí, že některý děti brkaj, některý prděj a některý škytaj. :wink: Každý dítě se zbavuje vzduchu jinak.

Hmmm tak ten můj drak dělá úplně všechno a při nejmenším vše najednou :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.7.08 20:52

U nás to bylo jako přes kopírák. Malá od narození nebrkala, zato skoro pořád škytala - taky už v těhu a kadila klidně i 5× za den. Na škytání jsme měli zvednutou postýlku, aby měl hlavičku víš, občas jsem jí při škytání dla ještě cucnout mlíka, ale nic moc to nezabíralo. Protože neměla žádné potíže s bolením bříška, tak sem to ani neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.08 20:52

Tak my děláme taky úplně všechno a skoro zaráz, ještě tak stříhat´ušima. :lol:
Ale první 3 měsíce jsme měli taky problém si odbrknout. Ale podle rady dětské sestřičky jsem to neřešila.ˇŘíkaly, že max 10 min a pak položit, za chvilku zkusit znovu na chviličku zvednout a když se nepovede, vůbec nevadí. Hlavně pokládat na bok. V noci jsem to bojkotovala úplně. Teď Mates brká jako starý chlap. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
3.7.08 21:21

AHojky,

Honzík taky brkal málo a doteď nebrká po každém jídle. Prostě jsem ho podržela 5 minut a když nic, tak položila na bok, kdyby si ublinknul. Rozhodně jsem ho nenosila hodinu, to nemá smysl. Škytavku měl jako malinkatý také hodně často. Když to nechtělo přejít, tak jsem ho dala na chvilku přicucnout k prsu, to také pomáhá.
Hlasité kakání měl často přímo při kojení :twisted:
Tak hodně štěstí, ať Ti malý dělá radost!!
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
3.7.08 21:22

Jo a ještě, jak už někdo psal. Máme doteď zvednutou postýlku na jedné straně…hodně ublinkával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.7.08 22:22

Díky moc za rychlé odpovědi. Trochu jste mě uklidnily :-) Měla jsem za to, že ¨si miminko automaticky po každém jídle odbrkne…
Teď si říkám, že když se vzápětí po jídle vypšouká a vykaká, tak se třeba toho vzduchu zbaví takhle. Za těch pár dní zatím blinkal 3×, z toho dvakrát to bylo jen malé ublinknutí. Tak snad to bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
4.7.08 13:00

Ještě mne napadlo, co nám pomáhalo: Zvedla jsem ho na brknutí, lehounce poplácávala po zádíčkách, aby šly bublinky nahoru.. když do dvou minut nebrknul, tak jsem ho na chvilku dala do horizontální polohy (jakoby na rukou do lehu) a znovu zvedla na rameno. Často si brknul hned po tom druhém zvednutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí