Když rodiče zklamou

Anonymní
25.1.25 07:49

Když rodiče zklamou

Ahoj, v v květnu se budu vdávat. Oznamovala jsem to otci a nevlastní mámě, kterým často pomáhám doma, na zahradě. Mého tátu nejvíc zajímalo, jestli mi musí dávat peníze a když jsem řekla, že to je na něm, tak nic moc. Mám jednoho nevlastního bratra, který se ženil před 10 lety, tam šli moji rodiče jen na obřad. Bratra vídaji jen jednou za rok a to ještě sotva, letos si ani nevyzvedl vánoční dárky, natož aby se o ně zajímal a pomohl jim. Já je zvu na celý den, včetně přespání a bylo mi řečeno, že bratr dostal tehdy 5 000, tak je dostanu i já letos. V jiné situaci, kdy mi jsem jim nemohla jít pomoci a řekla, že mají ještě jednoho syna, bylo mi řečeno, že tam jsou vztahy na jiné úrovni a je to jinačí a nebudou mu říkat o pomoc. Nejde mi o peníze, i když to tak možná vypadá, ale je mi to líto z toho pohledu, že vůbec nemají radost a netěší se a největší starost jim udělalo, kolik budou muset dát peněz 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1341
25.1.25 08:12

Tak pokud ty peníze nemají, nedivila bych se. A když dnes čtu ty sumy, 250,350 tisíc a pak si mladí vemou hypotéku a paní je na mateřské a zoufale vypisuje, jak jim chybí peníze, tak je to smutné. Moje maminka se toho taky bála. Od mých pěti let byla vdova, po, mateřské se nemohla vrátit na místo účetní, protože to bylo daleko na dojíždění a šla do obchodu, rekonstruovala dům a peníze prostě nebyly.My jsme si svatbu zaplatili sami a po velké svatební atrakci jsme netoužili. Kdyby bylo po mém, šli bychom sami se svědky.
Jestli jsou jinak ty vztahy v pořádku i když na tebe kladou jiné nároky, než na bratra, nechala bych to tak. Každý je nějaký a někdo nemusí nad svatbou i když jde o dceru jásat, někdo to zkrátka neprožívá. Přenes se přes to a nedej si svatbu kazit. Chápu, že tě to mrzí, ale jsou na světě horší věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 08:17
@Dani65 píše: Více

No právě, peníze mají, teď se chlubil, jak si koupil auto za milion a museli jsme se na to auto jet podívat a obdivovat ho.
Mrzí mě to srovnání s bratrem - když potřebují, tak jsou ty vztahy rozdílné a já jsem ta hodná holčička, co vždy poslechne a poskočí a on, když prijede jednou za rok, dostane ještě hostinu a chovají se k němu mile. A nebydlí přes půl republiky, bydlí ve stejném městě jako my všichni.

• Citovat
  • Upravit
1341
25.1.25 08:25

Aha, tak to je potom smutné a dokazuje to, že otec má zájem jen o sebe. :,( Nemusíš být poslušná holčička, budeš vdaná paní, přidou děti, starosti a už ani nebudeš moci skákat, jak se píská. Na svatbu jsi je pozvala, zachovala se slušně a správně a dál je to jejich věc, jeich svědomí. Čas ukáže, jak to bude dál, jen bych to skákání omezila, už kvůli tomu, že ti začíná nová životní etapa. Přeju ti, krásnou svatbu a opravdu, nenech si ji ničím pokazit. Možná je to tak lepší, než kdyby ti do ní někdo zasahoval, přikazoval, rozhodoval za tebe, jak se tady dá mnohdy dočíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
25.1.25 08:31

Pokud ti o peníze nejde, tak to hoď za hlavu. Buď ti potom dají víc nebo ne, také se pak hází do střevíčku, tak třeba se rozšoupnou tam. Já když to vezmu zpětně, tak už bych svatbu tolik neřešila. Za fotky jsme dali tisíce…a můžu říct, že jsem to album od svatby ani nevytáhla…atd. hodně dalších položek, co byly úplně zbytečné.

Co se týče rodičů, každí jsou jiní. Naši mají na účtu čtvrt mega a na 40. narozeniny jsem od našich dostala náušnice za 700, které jsem si vybrala…
a abych teda měla překvapení, tak šla mamka do Kiku a koupila mi tam keramický domeček :mrgreen: s rozbitou střechou (asi v akci) svíčku a Ferrero se 4 bonbóny. Tak jsem se pak smála, že teda mi mohla koupit aspoň to velký Ferrero :mrgreen:, Taťka ten mi nedal nic. Dětem dává 100. Tak to mi taky mohl dát, když jsem měla tu 40 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale ve finále je to vlastně hrozně smutny, protože ode mě čekali oslavu s bowlingem a večeři, která by mě pro celou rodinu vyšla asi na 5 tisíc…

Nemyslím si, že až budu mít děti velké, tak budu takto hladová. Sama vím, že živit rodinu není jednoduché a mamka si tenkrát užila své, když nás živili v době krize a neměla práci, tak se divím, že si ode mě třeba necha zaplatit blbý máslo, který mi někde koupi v akci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.25 09:00

Zlatí moji rodiče, kteří mezi mnou a ségrou nerozlišovali.
Zlatí my i tchánovci naší dcery, kde jsou vztahy i mezi námi výborné.
Na svatbu jsme mladým přispěli velkou částkou všichni, i když to nepožadovali.
Ale kdybychom peníze neměli, tak by to samozřejmě nešlo.
A svatba byla před 9 lety komplet asi za 100 tisíc včetně šatů pro nevěstu šitých na zakázku, oběda, večerního rautu, fotografa. Dýdžeje a ubytování asi pro 4 kamarády a prstýnky a oblek pro ženicha si platili mladí sami.
Některé cukroví na hostinu a na výslužky jsme pekli doma (moje mamka, ségra a já), část se objednala.
Ale vím, že ne každí rodiče to financovat mohou.

• Citovat
  • Upravit
25111
25.1.25 09:02
@Anonymní píše: Více

Zaprvé, radost třeba mají, může se ti to jen zdát, že ne. Ono zase jestli je to tvoje nevlastní matka, může to brát jinak. S bratrem, tvoje nevlastní matka je jeho biologická matka? Nebude ten odlišný vztah také tím? A k povinnému obdivování auta a povinné pomocí kdykoliv za zavolání, ne nemusíš vždy přiběhnout jako poslušná holčička. Jsi dospělá, máš svého muže a klidně můžeš říct, že se ti to nehodí. Je to tvoje právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
25.1.25 09:05

Jo a co se týče peněz na svatbu, na tu jsem měla našetřeno 10 let, platili jsme si komplet všechno sami a výhodu to mělo. Svatý klid. Nikdo nám nemohl absolutně do ničeho kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 09:20
@MartinaIrena píše: Více

Tak můj táta řekl, že nebude tančit tanec s rodiči. Tolik k tomu, jak se asi těší. :palec:

• Citovat
  • Upravit
101683
25.1.25 09:28

A co, ja taky nebudu tancit s dětmi a ne fakt to nevypovídá nic o tom, zda se na jejich svatbu ci maturitak budu ci nebudu tesit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 09:35
@j.a.n.i1 píše: Více

A proč nechceš, nebo nebudeš?

• Citovat
  • Upravit
691
25.1.25 09:36

Tak za prvé je mi moc líto, jak to vaši prožívají/neprožívají a že dělají rozdíly mezi tebou a bratrem.

Ale za druhé, víš, že ostatní se k tobě chovají tak, jak jim dovolíš?
Takže bych přestala skákat jak oni pískají, naučila bych se říkat ne a svoji energii bych investovala do tvé nové rodiny. Častěji bych říkala, že nemám čas nebo že se ti to nehodí a ať poprosí bratra.
Nic víc nevysvětluj nebo se do toho ještě zamotáš, prostě krátce slušně a ahoj.

Chápu, že tě to mrzí, ale jsou věci, které neovlivníš, protože je to v těch ostatních, ale čím míň budeš se tím zabývat, tím ti bude líp.
Přeju ti krásnou svatbu 🙂 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101683
25.1.25 09:39

Protože netancuji, neumim to a nehodlam sebe ani dite nikde ztrapnovat. Ale ono je vlastně fuk proc, podstatné je, ze nechci a ze to nema nic společného s tim, zda se na danou akci tesim ci netesim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
25.1.25 09:39

A proč nebudeš? To jsem nikdy neslyšela, že by nějaký rodič odmítl tančit na svatbě se svou dcerou/synem.
To tančil i můj táta, který tanec bytostně nesnáší. A bylo to krásné a dojemné a oba jsme si to užili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
25.1.25 09:43

Aha, nechceš. Vždyť nemusíte tančit žádný valčík, stačí přešlapovat na místě.
A nemá být svatba hlavně o přání ženicha/nevěsty? To se fakt nemůžeš na 5 minut hecnout a zatančit si se synem na jeho svatbě? Mě by to tedy neskutečně mrzelo, přijde mi to z tvé strany dost sobecké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný