Keramické korunky - dilema

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
14.6.16 23:08

Keramické korunky - dilema

Mám dilema co myslíte? Mám podstoupit možnost keramických korunek na přední čtyry zuby, které mi to dorovnají. A nebo nechat si spravit dvojku, kde mám díru a zkusit vyhledat konzultaci přes rovnátka. Na keramických korunkách mě brzdí to viditelný broušení zubu v podstatě mi zničí moje tři zdravý zuby, který jsou jen křivý. Do budoucna mi to příjde jako špatný řešení, korunky nevydrží do smrti. Nějaké rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
15.6.16 06:56

Ty fotky nejsou moc dobrý, ale přijde mi že i na té druhé dvojce máš tmavé zabarvení - stará výplň, kaz?…takže pokud to tak je, tak to není to „zničení tří zdravých zubů“…Ale nechala bych si zuby řádně opravit (všechny) a šla na konzultaci k ortodontistovi, aby posoudil, co s tím…ty jedničky máš rotované celkem dost a myslím si, že by se ty zuby musely hodně brousit, aby se to korunkama dorovnalo a neměla jsi je moc masivní…
Přikláněla bych se spíš k ortodontické léčbě s tím, že pokud by ti časem nevyhovovala estetika (např. hodně proplombované zuby), tak se to dá řešit keramickýma fazetama).
A máš prořezané horní osmičky? Nebo víš, zda je máš vůbec založené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.6.16 10:33

@Malaga Výplň jsem na jedničce nikdy neměla. Je to skvrna, zubař neříkal nic a to mi dělal rentgen. Co vím od předchozího zubaře tak vedle té díry v jedničce kaz je.
Zuby jsem vlastní blbostí dost zanedbala, teď už se mužu jen bít do hlavy, že jsem blbá a nechala to dojít takhle daleko. K zubaři již pravidelně docházím a postupně mi bude zuby spravovat hlavně ty kazy. Ale teď se jedná o tu přední díru. Zubař mi doporučil keramickou korunku za 2 900,– + 300,– plast a nebo faset kov 1 100,– + materiál + - 100,–. Co myslíte? Jinak ty osmičky, před měsícem mi tahal osmičku nahoře a k tomu sedmičku, v které byly už jen kořeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.6.16 11:08

@DenisaSvecova už jsem to zmiňovala - nejdříve bych šla na konzultaci k ortodontistovi. Jinak můžeuse zeptat odkud jste? zaujaly mě ty ceny - u nás na klinice stojí 1 celokeramická korunka 7500-8000 Kč…do předního úseku bych určitě metalokeramiku nedávala - při úsměvu vám jsou vidět krčky a stává se, že kov zabarvuje dáseň do šeda (vzniká tetováž).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.6.16 11:17

@Malaga Ale on mi v podstatě nenabídl nic jiného než tu keramickou korunku a ukazoval mi vzory, jak to vypadá a na netu co jsem se koukala keramický korunky vpředu vypadá to fakt dobře.
Jsem z Pardubic. Díru v zubu mám už zhruba pět let. Zub je mrtvý. A u předchozího zubaře byl postup zase jiný, pak jsem odešla. Cpal mi do zubu léčivý destičky s tím, že zub musíme léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.6.16 11:26

@DenisaSvecova jestli to bude celokeramika tak super. jinak na tu ortodoncii, jestli o té konzultaci uvažuješ, se objednej ještě před zákrokem a poraď se, protože některé zámečky na protetice špatně drží, ale to by ti měl říct ten ortodontista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.6.16 11:32

Jenže mě tíží čas, na ortodoncii mě objednají minimálně v listopadu, jestli vůbec. A já už mám jedno jediný přání, mít tu díru v háji! Chci se usmívat, jako normální člověk, ne se schovávat. Třeba až to nasadí, budou ty zuby z boku vypadat jinak. Kdo ví. Jsou i křivější zuby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.6.16 11:37

@DenisaSvecova no nevim, zrovna u zubů jsou nemalé investice…psala jsi, že tam tu díru máš i pět let.Na placenou konzultaci na ortodoncii můžeš i třeba do Prahy a tam jsou ty termíny bližší…ale je to na tobě…

@DenisaSvecova píše:
Jenže mě tíží čas, na ortodoncii mě objednají minimálně v listopadu, jestli vůbec. A já už mám jedno jediný přání, mít tu díru v háji! Chci se usmívat, jako normální člověk, ne se schovávat. Třeba až to nasadí, budou ty zuby z boku vypadat jinak. Kdo ví. Jsou i křivější zuby :nevim:

Anebo třeba taky nebudou…Jako je to tvoje věc, ale já bych se nechtěla u zubů spokojit s nějakým „třeba“, ale každý to má nastaveno jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.6.16 11:44

Já po těch pěti letech, kdy jsem nedocházel k zubaři vůbec jsem samozřejmě ráda za každou radu nebo zkušenost a vážím si toho.
Ale co jiného s mrtvým zubem?
Jasně před pěti lety a víc kdy se mi zub zlomil jsem navštívila ještě mojí dětskou zubařku zadělala mi to bílou plombou a byl klid. Ale teď jsou ty postupy asi jiné, nerozumím tomu a zubaře nesnáším. Jsem šťastná, když mi dá další termín a já odcházím domu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.