Zubař fasety

166
14.6.16 09:31

Zubař fasety

Ahoj lidi. Prosím vás o radu nebo zkušenost, jak to vidíte vy. Mám delší dobu díru v zubu (viz foto) a díky tomu křivé dva přední zuby. Dnes jsem navštívila zubaře, ptala se jakým způsobem srovnat ty dva zuby.
Doporučil mi buď kovový a nebo keramický fasety. Keramické fasety by mě vyšli na 10 800,– na přední čtyry zuby, ale mě jde o to (to mě samozřejmě napadlo až po cestě domu)
proč si budu nechávat zbrousit čtyry zdravý zuby, který jsou pouze křivý a dalo by se to do budoucna srovnat rovnátky. Vím, že fasety jsou jen na nějakou určitou dobu, tuším že na 6let do budoucna bych musela stále obnovovat, je mi 21let zatím. Co myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35944
14.6.16 09:40

Tak si zajdi na ortodoncii. Proč jsi to neřešila dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.6.16 09:48

Ano měla jsem to řešit dříve, ale strach ze zubaře byl velký, bohužel teď už to vím taky. Moje chyba. No přemýšlím nad tím, zkusit se objednat na ortodoncii a mezitím si nechat spravit ten zub, říkal že by to nahradil korunkou buď za 300,– nebo nějaká za 2 900,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.6.16 09:53

@DenisaSvecova Podobně křivé řezáky mám taky a pokud nejsou zkažené, tak bych je nechala na pokoji. Pokud vám nehrozí špatný skus, tak bych je nechala napokoji. Zubař si chce nejspíš jen vydělat. Nebo zkusit konzultaci u jiného zubaře. Mě takhle zachránil zubař před zničením zubů rovnátky. Pravá jednička mi rostla kolmo k ostatním zubům, zbytek zubů byl v pořádku tak mi zubař kam mě mamka vzala na konzultaci (placenou) poradil, že si mám na ten zub tlačit hodinu denně a ejhle za rok a půl se zub srovnal zhruba do roviny, je sice pořád trošku vybočený, ale skusu to nevadí a nehrozí vychýlení ostatních zubů tak to, že mám lehce křivý úsměv neřeším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
14.6.16 09:59

Hlavně kdyby jsi řešila ty křivé zuby dřív, myslím, ze do 18 jsou rovnátka o dost levnější.
Já nosila rovnátka a stále měla mezeru mezi jedničkami, zubařka mi to dodělala bílou plombou, ale to u tebe nepůjde. Takže buď bych řekla srovnat (fakt ne nejakym tlačením doma) a nebo ty fazety. Rovnátka jsou na dlouho, fazety jsou drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.6.16 10:35

@pikola
no ja nosila rovnatka v puberte, zuby se mi krasne srovnaly, pak mi po dvacitce zacaly rust moudraky a zuby se zas uspesne natlacily pres sebe :roll: :lol: nastesti zadne drama a ve svem veku uz s rovnatkama fakt 2 roky chodit nebudu…

a jinak pokud jsou ty predni zuby zdrave, jakoze vypadaji, tak bych je nechala byt :nevim: at ve vysledku nemas vic problemu. ja mam dva zuby (nastesti ne predni) predelavane uplne - po 2 tehotenstvich) a pres hodne penez a velkou snahu dobreho zubare, ten vzhled proste neni dokonaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
14.6.16 11:51

@Ali-Ali já je mám rovný, ale osmičky už nemám a aby se to tam vešlo nemám taky čtyřky :mrgreen: bylo to těžké dospívání, ale jsem za to ráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.6.16 15:05
@pikola píše:
Hlavně kdyby jsi řešila ty křivé zuby dřív, myslím, ze do 18 jsou rovnátka o dost levnější.
Já nosila rovnátka a stále měla mezeru mezi jedničkami, zubařka mi to dodělala bílou plombou, ale to u tebe nepůjde. Takže buď bych řekla srovnat (fakt ne nejakym tlačením doma) a nebo ty fazety. Rovnátka jsou na dlouho, fazety jsou drahé.

Co by kdyby, to už je teď jedno :roll: No drahý to je, ale zubař mi v celku udělal ještě dobrou cenu za 10 800,– všechny zuby. Co jsem četla, jsou spíš dražší v jinuých městech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
14.6.16 15:11

@DenisaSvecova Ctyri keramicke fasety za 10 800 Kc? To jako vazne? To u meho stomatologa stoji tak jedna, se mi ani nechce verit ta cena :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
14.6.16 15:15

Ty fasety mas za hubicku, ta nizka cena je az podezrela :-) Nicmene i tak bych sla spise do rovnatek, bylo by mi lito v tak mladem veku nicit ctyri zdrave zuby brousenim, jeste ke vsemu horni predni. Do toho bych spis nesla. Kazdopadne bych si zasla jeste na konzultaci na ortodoncii, co ti reknou tam a az pak bych se rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.6.16 15:52

Tak nějak i uvažuji, nechat si dodělat ten děravý zub korunkou dočasně a zkusit se zeptat jinde, moje sestra dlouhodobé navštěvuje zubaře, který je přes estetickou stomatologii fakt machr, tak zkusit si domluvit návštěvu, poradit se s ním co a jak by to viděl, v podstatě do budoucna se mohu kdykoli rozmyslet pro jakoukoli variantu jestli keramické fazety nebo rovnátka. Jinak jo, 10 800,– mi taky příjde krásná až podezřelá cena, ale je to tak. No možná to bude tím, že Pardubice jsou prd*l oproti Praze, Brnu atd kde ty pálky fakt jsou vysoký :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.6.16 15:56

@lauraka no přísahám buď kovové za 4 500,– nebo keramické 10 800,– + 600,– ty plastové na čtrnáct dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.11.17 08:15

Ahoj, chtěla bych oživit diskuzi. Nahoře mi chybí 4 zuby, nemám na ně základ. Byly to na každé straně jeden vzadu a jeden ve předu. Ve předu to byly dvojky, tak mi v pubertě rovnátkama posunuli trojky na dvojky, zadní posunuli dopředu, aby ta mezera jak chybí trojky nebyla tak veliká. Několik let jsem ty rovnátka nosila a jak mi je sundali tak jsem měla zuby krásné. Jenže je to už cca 10 let a zuby se mi opět posunuly a je hodně vidět že ty trojky nemám. Na pravé straně to není tak hrozné, ale na levé tam vyloženě chybí celý zub. Přemýšlím jak jej nahradit, aby to nebylo moc drahé? Také ty čtyři přední zuby se mi zkřivily. Je to možné srovnat i jinak než rovnátky? Jak mi ty rovnátka sundali, tak mi na ty čtyři přední zuby zezadu dali drátek, ten se mi ale před pár lety rozbil. Nevíte, jestli je možné, když by mi jej zase zpravili, že by ty zuby srovnal? A může mi jej dát zubař, nebo musím na ortodoncii? Vím že nejlepší bude zeptat se přímo zubaře a taky to mám v plánu, jen jsem se chtěla zeptat ať si to i promyslím než tam půjdu. Děkuji Vám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.