Ket říjen 2020

25
17.9.20 22:17

Ket říjen 2020

Ahoj holky, doufám že tady je mezi vámi někdo, kdo se taky pomalu přípravuje na říjnový ket 😊
Já jsem dnes začala brát estrofem, jsem z toho taková
:roll: protože nemám ráda léky. Ale bohužel to jinak nejde.
Tak že bychom si to čekání tady trochu zkrátili :)
Jinak doma mám už 2,5 letou holčičku :srdce: Také po ketu. Tak snad to vyjde i tentokrát a přivezu jí z Prahy sourozence :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
18.9.20 13:47

Taky se chystáme, měli jsme jít v září, ale bohužel tam byla cysta, možná dvě. Každopádne by měly zmizet, byly tam asi ze stimulace ze srpna :nevim:…já se spíš bojím, aby nám centra do té doby nezavřeli, když je situace jaká je. Jinak my mimčo zatím žádné, tohle je naše 3. IVF a 5. transfer, změnili jsme centrum, ze ktereho jsme nadsnění, tak věřím, že to konečné klapne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
18.9.20 15:42

No tak to budu držet pěsti, ať už to konečně vyjde :dance: Musí to být hrozně náročné. Nedovedu si to představit.
Nad tím, že by se to mohlo zavřít, jsem ani nepřemýšlela. Vím, že nemocnice tenkrát brala jen akutní případy, ale tohle je přece jen vždy soukromý institut, tak to snad mají trochu jinak. Nebo teda těžko říct.
Nedovedu si představit, že budu brát léky na stimulaci a pak mně řeknou ať nejezdím 8o
Jako hodně jsem přemýšlela, zda to nasadit teď nebo ještě počkat. Zda se to třeba nepodaří normálně. V červenci jsem totiž byla s polypem pod narkózou, co byl na sliznici a doktor říkal, že ten tomu bránil. Ale zároveň řekl, že už by déle nečekal a zavolal po zhojení do centra.
A tím. že mně ten zákrok to zase vše rozházel a už taky nejsem nejmladší, tak jsem ty léky nasadila.
A skrz to, co se děje mám taky trochu obavu, že to někde chytím a tím se to zkomplikuje, ale musím doufat, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
18.9.20 15:43

Jinak já tenkrát taky měnila centrum. A vlastně ještě dřív, než jsem šla na ivf. A jsem hrozně spokojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
19.9.20 16:03

Ahoj moje první ivf

Ahoj začínám zítra pichat injekce. Je to pro mě úplně nové. Nevím co čekat, bojím se hypertimulacniho syndromu a aby embrya rostly. Máme špatný spermiogram. Je jich málo a ani se nehybou :roll: a ještě mají špatný tvar 8o :roll: 8o ještě dodám je mi 32 let a už mám dvě děti s předchozím manzelem 9 a 6, ale přítel 37 nemá žádné. Nejdřív jsem s nim otěhotněla v prosinci 2019 ale po 14 dnech jsme o miminko přišli. Nejspíš špatnou spermii, jak nám bylo poté řečeno, po spermiogramu a od te doby to jde od 10 k 5. Spermiogram se stále horší a horší a nelze už otěhotnět přirozene. Na zavedení bych měla jít cca za 18 dni tak doufám ze tam budou mít co dat :,( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
20.9.20 08:02

@AaaaAlenka Já nevím, ve vašem případě bych vůbec IVF nepodstupovala. Ty nemáš problém otěhotnět vůbec a spermiogram se hodně mění. Tohle je úplně ten typicky případ, kdy IVF vůbec není třeba. To, že se těhotenstvi občas nepovede, je normální, stava se to hodně často. IVF je náročné finančně, zdravotně, psychicky a nemá vůbec takovou úspěšnost, jak si lidé myslí. Ve tvém. Věku (do 35) je to kolem 30 procent na 1 cyklus. Pote se šance ještě snižují. Osobně bych rok počkala, partnerovi poridila vitamíny a teprve pak to kdyztak šla řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
20.9.20 12:59

Ahoj, taky se chystám na říjnový KET. Teď čekám na výsledky ERA testu a na příchod MS a pak to spustíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.9.20 15:24

@AaaaAlenka na naše první ivf jsem s partnerem šla, když mně bylo 35 a jemu 37. Někdo by možná řekl, že za námi nebylo tak dlouhé snažení. Ale skrz věk, jsem nechtěla čekat. Neměla jsem ovu, partner špatný spermiogram. A možná po nasazení nějakých léků by nám to třeba vyšlo i normálně. Ale když jsem viděla i v mém okolí, že ani takto po ivf, ket to nemusí být hned, tak jsem prostě nečekala. A jsem za to ráda.
Bohužel vás nepotěším, já měla hyperstimulační a ET se nekonal. Ale zase jsem měla dost vajíček a za tři měsíce šla na KET z kterého mám holčičku :srdce: takže to stálo za to.
A jsem ráda, že jsem tenkrát nečekala. Nebyla jsem totiž tolik ve stresu, že to nevyjde. Prostě jsem to brala ještě v klidu.
A ano, injekce byl pro mě velký boj, narkózu taky dvakrát nemusím.
Ale rozhodněte se sama svým :srdce:
Může se to povést normálně, ale…
My teď jdeme po 2,5 letech na další KET a doufám, že to půjde zase vše :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.9.20 15:28

@Jaab @Synekdoche7 @DandátkoP
Jinak nám holky přeju samé dobré výsledky 🤗 Čtvrtý den beru estrofem, příští čtvrtek utz kdy se dozvím, kdy jdu na to. Tak snad se nic ne💩 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
20.9.20 18:48

@Misha 38 děkuji, tobě i všem ostatní
taky jen samé dobre zprávy…
pro mě je to první KET, zatím se zda, ze to půjde v nativním cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
20.9.20 19:23

Když on má spermiogram čím dal horší, já se modlím aby za 14 dni tam nějakou tu spermii našli. Bere vitaminy a podobne a má to ještě horší než na začátku o dost horší. Má tu nejhorší diagnózu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
20.9.20 19:25

Ty ultrazvuky bývají dva? Před stimulaci? A kolikaty den cyklu jste šli na odběr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
20.9.20 19:50

@AaaaAlenka hodnoty spermiogramu jsou proměnlivé, vitaminy, životosprávou nebo třeba čínskou medicínou se mohou upravit, ale není to z týdne na týden… a na oplodnění stačí jedna spermie :)

UTZ bývají dva nebo víc, podle toho, jak rychle folikuly rostou a podle toho a podle délky cyklu Ti také naplánují odběr. Měla jsem tři cykly stimulace a odběr byl jednou 13DC, jednou 14DC a jednou 12DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
20.9.20 20:07

Ale my už jsme tím vším prošli, vitaminama, testama atd, ani iui mi neudělali i když už jsme ba to byla stimulovala. Řekli mi, ze mi tam nemají co dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
20.9.20 20:07

Ale my už jsme tím vším prošli, vitaminama, testama atd, ani iui mi neudělali i když už jsme ba to byla stimulovala. Řekli mi, ze mi tam nemají co dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí