Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zavádíme v přirozeném cyklu, pochopila jsem to správně? Já měla KET blastocysty, ale ne v přirozeném cyklu, takže asi neporadím. V prirozenem cyklu bych si to nelajzla, protože mam cykly někdy 32 a někdy 25dni, takže bych věděla prd, kdy je to vhodné.
Ted koukám, ze morula je před blastocystou, takže z toho bych usoudila, ze v prirozenem cyklu bys mela dostat morulu rozhodne driv, nez blastocystu a asi driv, nez 5dni pred MS ![]()
Je to 4denní morula. Ano, mám přirozený cyklus. Beru vždycky akorát utrogestan a píchnu si Ovitrelle. Ta délka cyklu je 25-26, asi tím, že je to pravidelně, tak jsem mohla mít přirozený. Ale právě po tom posledním transferu to bylo jen 24 dní ![]()
Zakladatelka
Tak s ovitrile to moc přirozené neni, ne? Ale ja nejsem doktor, jen mam za sebou jedno umělé, jinak zkušenosti zadne.
Ovitrille je na vyvolani ovulace, ze? Takze to pak soupnou dovnitr ve spravnou dobu, nejsou blby. A abys to nedostala, tak beres ten utrogestan (ja nedostala MS, dokud jsme nevysadila, ale nekdo ma MS i s tim). Takze si myslim, ze oni to delaji dobře
vyvolaji ovulaci, vlozi „mimco“ a snazi se zastavit menstruaci.
Jeste by to mohlo podporit neco na rust delozni sliznice a tak…
A proc davate jen morulu a necekate na blastocystu? Ale oni ti to takhle asi doporucili, ze? Tak asi jsou presvedceni, ze takhle je to správné.
Nepomohla jsem ti, promin ![]()
V caru přece kontrolují růst folikul kvůli načasování transferu, pak se pichne ovitrelle a následuje zavedení ne?
Já moc děkuji za názor
. Já jen třeba nerozumím tomu, že embryo je 4 denní, ovulace po ovitrelle byla 13. den a embryo mi zavedli 20. den. Přijde mi tam velký rozestup. Ale právě taky doufám, že vědí, co dělají..
Proč máme moruly, to nevím. Měli jsme zaplacenou prodlouženou kultivaci. Embrya se vyvíjela dobře.
Zakladatelka
Na ultrazvuk jdu vždycky jen jednou, 10. nebo 11. den cyklu, to mi rovnou řeknou, kdy si dát Ovitrelle, jak užívat Utrogestan a kdy přijít na transfer.
Zakladatelka
Zakladatelko, mám to podobně. Cyklus mám 26 dní, ovulaci vždy 14DC. Ket mám také v nativu, ovitrelle píchám 13DC. Teď půjdu na ket 20DC, 2 blastocysty. Taky mi to přijde pozdě, ale dává to smysl. A utrouš mi ms taky nepodrzi, jen se o pár dní vždy posunul
Cyklus 25 dní není krátký, ale naprostý normal. Držím palce, ať se brzy zadaří ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj,
absolvovala jsem IVF na jedné klinice a moc bych vás chtěla poprosit o váš názor. Problém je na straně manžela, já jsem prý zdravá.
Čeká mě teď poslední KET, další embrya už nemáme. První věc je, že všechna byla ve stádiu moruly, což jsem četla, že není úplně vhodné.. Je i tak šance, že transfer vůbec vyjde?
Především se chci zeptat na načasování transferu. Mám krátký cyklus 25 dní, někdy 26, jednou byl za poslední měsíce i 24. Předtím pár dní špinění (hormonálně by vše mělo být v pořádku). Poslední transfer byl ale až 20. den cyklu a prakticky hned dva dny poté jsem začala špinit a pak za pár dní přešla menstruace. Chci se proto zeptat, zda nebyl transfer pozdě? Máte někdo zkušenost?
Zároveň jestli máte nějaký tip, co udělat, aby to tentokrát vyšlo… Budu moc ráda.
Předem moc děkuji.