Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
prosím o radu, jestli změnit CAR v Brně.
Od roku 2015 chodíme do Reprofitu. Hormonální profil i genetiku máme vyšetřenou, problém je ve spermiogramu. Nicméně nám bylo doporučeno preimplantační genetické vyšetření PGD embryí. Takže následovala 1. IVF, z PGD vyšli 2 zdravá embrya. Hned napoprvé nám to vyšlo a máme zdravého syna.
Pak začala snaha o druhé miminko. V roce 2018 byl transfer zdravého embrya z 1. IVF, neúspěšné.
2. IVF jaro 2019, stimulace Gonal, 7 oocytů, na konci 1 embryo, vyšetření PGD, transfer neúspěšný.
3. IVF podzim 2020, stimulace Menopur, 11 oocytů, na konci prodloužené stimulace 2 embrya, po vyšetření PGD 1 zdravé embryo, transfer leden 2020, pozitivní test, únor zamlklé těhotenství v 6 týdnu
Je mi už 36 a přede námi je poslední hrazený pokus, 4. IVF.
Přemýšlím, co dál, jestli trvat na imunulogickém i jiném dalším vyšetření, nebo změnit CAR? V Reprofitu jsem spokojená, ale říkám si, jestli by jinde neměli osobnější přístup a udělali více vyšetření, nebo mají jiný postup?
Poradíte, jak jste v jakém CARu byli spokojené? Zejména v CARech v Brně?
Děkuji.
Ahoj,
Jestli CAR menit, asi neporadim…ale ja byla a jsem maximalne spokojena s Repromedou. 1.IVF a 1.KET (na ET po odberu jsem nesla kvuli vysokemu poctu odebranych vajicek a tudiz hrozicimu ET), 4/12 embryi po PGD a jsem tehotna na prvni dobrou. Takze pokud by ses rozhodla pro zmenu, ja je moc doporucuji ![]()
@frbul Děkuji za názor. Podívám se na Repromedu.
Přeji hodně štěstí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď