Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, ráda bych se zeptala na pár info - v listopadu šel manžel na spermiogram, kde byl výsledek pouze 9 kusů schopných spermií. Nasadili jsme vitamíny a objednali se do CARu Pronatal Nord. Při vstupní prohlídce mi udělali ultrazvuk a manželovi vzali krev na hormonální profil. Mluvili o genetice, pokud by spermiogram vyšel opět špatně, hledali by příčinu. Nasadili mi gynprodyl a při ms jsem jela já na hormonální profil a manželovi udělali další spermiogram (začátek února). Za týden jsme jeli znovu na kontrolu. Spermiogram se zlepšil na 1 milion spermií, jeho hormonální profil v pohodě a můj taky, kromě vyšší hodnoty prolaktinu. Dostala jsem nějaké léky a vzali mi ten den ještě jednou krev. Dále jsme dostali tiskopisy a rovnou i tabulku s věcmi, které u ivf budeme požadovat. Další den jsem volala na výsledky prolaktinu a už byl v normě. Objednali jsme se dle doktorky na 26.2. na další návštěvu, kam si už máme vzít tiskopisy a prý i peníze na injekce. Ukážou mi nějaký ten stimulační plán. V papíru mám jen fsh 8,2 lh 6 estradiol 111 amh 5,11 prolaktin 1325 štítná žláza v normě, protilátky neg., std neg. u obou.
Otázka tedy zní, stačí před ivf takové testy? Žádná genetika atd neproběhla, jen ty hormonální profily. Já jen aby se nám to teď napoprvé nepovedlo a oni nám neřekli, že to budeme podstupovat znovu a nám teprve podruhé nabídnou genetiku atd. Přece jen už teď budeme platit přes 20 tisíc, tak aby ten první pokus bez jiných vyšetření nebyl „k ničemu“.
Děkuji za odpovědi
@Pap949 Oba s manzelem mame za sebou jeste odbery na pohlavni choroby, ja genetiku, stery na bakterie (chlamydie, stafylokok, ureaplazma), vitamin D, trombofilni mutace a ja i genetiku. Ale kazdy CAR treba postupuje jinak.🤷🏻♀️
@Kyslíková
Na chlamydie mám, ty mám negativní. Pohlavní choroby budou ještě dělat, to máme v papírech. Nic víc ale právě už ne.
Stačí. Genetika se dela az pri opakovanych neuspesich. To by se pojiszovna nedoplatila kdyby kazdymu hned delali genetiku pred prvnim IVF.
@veria
Děkuji za odpověď. Já myslela, že genetiku si platí člověk sám a ne přes pojišťovnu.
Při takových hodnotách AMH a FSH máte vysokou pravděpodobnost, že se Vám zadaří. V tuhle chvíli jsou další testy zbytečné. Zařazují se až postupně při neúspěších dle relevance.
@Pap949 Ahoj, tak to jsme na tom stejně, taky chodíme do stejného centra a máme stejný testy jako vy nic víc…27.2 jdeme pro léky a sepsat tiskopisy…tak se asi zeptám a uvidíme… doufám, že se zadaří ![]()
@Pap949 nám genetiku dělali ještě před IVF. A po neúspěšném transferu ještě podrobnou imunologii. Držím palce ať se zadaří ![]()
@Cebinka
Taky Teplice pronatal jo? Hezký, to jdete den po nás 😆 😆 😆 pro léky jako už na stimulaci? Nebo v jaké jste fázi? My jsme dostali tiskopisy domu, takže to máme vse vyplněné a jen to podepíšeme..
@kavenka tak z předchozí odpovědi to prý při takových hodnotách amh a fsh stačí ![]()
Děkuji moc
![]()
@Pap949 Jojo, taky Teplice
pro léky na stimulaci, tiskopisy máme taky doma a tam jen podepíšeme.
@Pap949 píše:
@veria
Děkuji za odpověď. Já myslela, že genetiku si platí člověk sám a ne přes pojišťovnu.
Nee plati to pojistovna, nam myslim delali po 2. neuspesnem pokusu. Mozna dokonce az po 3. Vetsinou tam stejne nic nenajdou. Preju hodne stesti, jsou to nervy.
@Cebinka
Tak to máme přesně taky tak, to je hustý 😆 😆 co si připlácíte navíc?
@veria aha, tak to jsem nevěděla
ano, nervy to jsou. Pro mě to byly nervy už jen když nám řekli, že to přirozeně nepůjde. A Vám se zadařilo? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď