Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pap949 Ano. Ale asi az na 6. pokus. Jako bonus ale mame uz i druhou, ktera se naopak zadarila prirozene, a to necekane bez jakehokoliv snazeni. Priroda je nevyzpytatelna. ![]()
@veria to s manžela spermiogramem asi nevyjde 😆 😆 😆 😏 jinak já jsem zřejmě zdravá 😆 😆 jinak moc gratuluji 😊 😊
@Pap949 Dekuju. Nikdy nevis. Spermio se muze zlepsit, vzdyt se mu uz ted strasne zlepsil. Nejdriv 9 ks a pak milion? Drzim palce at vyjde 1. pokus. Pokud jsi zdrava, jsou sance velke.
@Pap949 Určitě si budeme připlácet ICSI a prodlouženou kultivaci a vy?
@Cebinka
Ano ICSI nám bylo doporučeno kvůli špatnému spermio a prodlouženou kultivaci taky 😆 😊 pak jen když bude více embryí, tak to zamražení
jinak nic jiného. Nějak jsem četla o tom asistovaném hatchingu nebo embryoglue či co… Nechci to nějak přehánět a zkusíme to ze začátku jen takhle.
@Pap949 Přesně taky to nechci přehánět…no přítel má taky špatný spermiogram
já jsem v pořádku.
@Pap949 to je rozumny. AH a embryoglue jsou podle mne uz jen tahani penez. Naopak ICSI i PK skoro nutne.
@veria no taky jsme koukali, jak se to zlepšilo, začal brát vitamíny a tak trochu změnil životosprávu, hlavně co se týče cocacoly a čokolád. Mně nic zásadního neříkali, tak snad zdravá jsem a podaří se to 😊 sice máme ještě čas, co se týče věku. Ale přece jen napoprvé to bude nejlepší 😆 mohu se ještě zeptat ohledně nějakého toho protokolu? Co jsem četla, je krátký a dlouhý. To se určuje podle čeho?
@Cebinka tak jsme na tom stejně, jak tak koukám 😆 😊 si pak můžeme psát ohledně stimulace
![]()
@Pap949 podle mne se to urcuje od oka
No, nejdriv mi davali dlouhy, pak kratky, nevim no, uvidis jak budes reagovat. Kolik ti je?
@Kyslíková
STd je zkratka pro pohlavni choroby, takze ty zakladatelka ma - delaji se povinne ![]()
@Pap949 jaké vitamíny jste prosím nasadili po tom prvním spermiogramu? Sice neměl tabulkové výsledky, ale zlepšení to je fakt skokové.
Můj bere selzink plus, koenzym Q10 s biotinem, macu a vit. E. SPG žádný zázrak, zatím zkoušíme IUI, ale dr. tlačej do IVF a na to se moc necejtim a pořád doufáme v lepší spg. Díky. ![]()
@veria aha, takže to je ve hvězdách 😆 😆 😆 uvidíme tedy 😊 25 mi je
Příspěvek upraven 16.02.20 v 20:32
@Toluma já myslela, že nám teprve budou dělat. Ale koukala jsem, co std znamená 😆 takže to máme negativní 😊
@jahodova.limonada nejdřív bral ráno jeden prášek fertilan a večer druhý prášek fertilan a selzink plus. A od 20.ledna bere navíc folandrol. Hlavně hodně omezil coly, dřív měl vážně klidně jednu denne
teď si dá max jednu za měsíc, čokoládu musel mít taky každý den a to už také nemá, skoro každý den měl horké vany, teď se jen sprchuje, spí bez trenek a do práce začal chodit pěšky… Nevím, čím se to zlepšilo, ale jsme rádi. Stačí nám ke každému vajíčku jedna spermie 😆 😆 😆 😊
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď