Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pap949
STD - Sexually Transmitted Disease (sexuanbe prenosne choroby).
Delaji se vzdy pred ivf a platnost je 3 mesice, takze se v prubehu doby opakuji. nam je delali pri prvni konzultaci a pak pred 1 ivf (meli jsme propadle asi tyden)
@Toluma ano, koukala jsem už
nám to dělali zřejmě v rámci hormonálních profilů. Mně vzali 3 odběry krve a manželovi jeden. Výsledky neukázali, jen řekli, že máme všechno v pořádku.
@Pap949 tak to jsi mlada, to mas fakt velkou sanci. Ja na to chodila 5 let a zadarilo se az v mych 37. Hlavne aby ty spermie byly kvalitni. At porad bere ty vitaminy, cola na to nema podle mne vliv ale zdrava neni to je jasny.
@veria no já někde četla, ze cola snižuje plodnost o 30% těžko říct. No snad budou dobré, kromě špatného spermio nic jiného nemáme. Ale to je bohužel hodně důležité no ![]()
@Pap949
jojo, me tez nerekli, nechala jsem si pak ofotit vysledky z imuna.
jinak manzelovi pomohl reproman ![]()
S tou genetikou si hlavu nelam, nám to sice před prvním IVF dělali (maželova pojišťovna to proplácela, moje ne a platila jsem 5000), ale málokdy se něco najde. Pokud nemáte v rodině nějaké postižení, časté potraty apod., tak se nedivím, že ji nedělají hned.
Vzhledem k věku máte velkou šanci, že se to povede napoprvé, doteď to nejspíš nešlo jen kvůli tomu spermiogramu. Ale určitě si připlaťte za ICSI+PK, případně nějakou „lepší“ selekci spermií, např. MACS, pokud to klinika umí a dělá. Přece jen nějaký problém v tom spermiogramu je, milion je pořád strašně málo. Ono jich sice stačí pár, ale občas když je u chlapa nějaký problém, tak to má vliv jakoby na „kompetenci“ (nebo jak to nazvat) všech spermií, i když některé naoko vypadají OK.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď