Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pap949
STD - Sexually Transmitted Disease (sexuanbe prenosne choroby).
Delaji se vzdy pred ivf a platnost je 3 mesice, takze se v prubehu doby opakuji. nam je delali pri prvni konzultaci a pak pred 1 ivf (meli jsme propadle asi tyden)
@Toluma ano, koukala jsem už
nám to dělali zřejmě v rámci hormonálních profilů. Mně vzali 3 odběry krve a manželovi jeden. Výsledky neukázali, jen řekli, že máme všechno v pořádku.
@Pap949 tak to jsi mlada, to mas fakt velkou sanci. Ja na to chodila 5 let a zadarilo se az v mych 37. Hlavne aby ty spermie byly kvalitni. At porad bere ty vitaminy, cola na to nema podle mne vliv ale zdrava neni to je jasny.
@veria no já někde četla, ze cola snižuje plodnost o 30% těžko říct. No snad budou dobré, kromě špatného spermio nic jiného nemáme. Ale to je bohužel hodně důležité no ![]()
@Pap949
jojo, me tez nerekli, nechala jsem si pak ofotit vysledky z imuna.
jinak manzelovi pomohl reproman ![]()
S tou genetikou si hlavu nelam, nám to sice před prvním IVF dělali (maželova pojišťovna to proplácela, moje ne a platila jsem 5000), ale málokdy se něco najde. Pokud nemáte v rodině nějaké postižení, časté potraty apod., tak se nedivím, že ji nedělají hned.
Vzhledem k věku máte velkou šanci, že se to povede napoprvé, doteď to nejspíš nešlo jen kvůli tomu spermiogramu. Ale určitě si připlaťte za ICSI+PK, případně nějakou „lepší“ selekci spermií, např. MACS, pokud to klinika umí a dělá. Přece jen nějaký problém v tom spermiogramu je, milion je pořád strašně málo. Ono jich sice stačí pár, ale občas když je u chlapa nějaký problém, tak to má vliv jakoby na „kompetenci“ (nebo jak to nazvat) všech spermií, i když některé naoko vypadají OK.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.