KETy se nedaří

118
8.8.22 06:24

KETy se nedaří

Ahoj všichni :-)
Chtěla jsem se zeptat, zdali má taky někdo takové zkušenosti.
Mám konkrétně po 3tím KETu a zase neúspěšně. Ani ťuk.
KET mít musíme - musíme mít emrijka po genetickém vyšetření kvůli tomu, že jsme s manželem oba přenašeči genu SMA-1…
Chodíme do Gennetu. Vyšetření máme hotová. V té základní imunologii mi vyšlo, že mám zvýšené nk buňky a zvýšené CRP. To ale prý může být mojí váhou…(ca 100 kg/173 cm..)
Jinak připravená na KET jsem vždy dobře - sliznice mi roste, jsem relativně v klidu, ale už skoro před vložením mě začne bolet břicho na ms a vlastně to pokračuje dál.. a tt jsou negativní, po vysazení nějakého progesteronu přijde ms…
Měla jste to některá podobně, co pomohlo, nebo děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.8.22 09:56

Ahoj!
Vlastní zkušeností neposloužím, ale měla jsem kolegyni (která cítila potřebu nám dopodrobna líčit svou cestu za dítětem) a ta otěhotněla, až když pořádně zhubla (měla 95 kg). Zhubla, když začala jíst zdravou vyváženou stravu a přidala denní pohyb (procházky, pilates).

Že tě začne bolet před transferem břicho také není asi úplně normální - jsi z toho vždy nějak nervózní? Podrážděná? Chceš doopravdy dítě? Nebo chceš strašně, strašně moc? Tohle všechno může být potenciální problém/blok, proč se nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.8.22 09:58

@Epampeliska92 U nás problém byl v Gennetu. A to není žádný drb nebo pomluva. Naše stížnost se smazala že stolu se smíchem. :roll:
Zaměřila bych se na imunologii. Jak Vám léčí zvýšené nk buňky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.8.22 09:59

@Epampeliska92 jinak nechci se tě dotknout, ale váha může mít také vliv. Snažila bych se zhubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
8.8.22 10:16

@Ťarbík01 děkuji za odpověď…
Můžu se zeptat jaký problém? My chodíme do Libereckého…
A jinak ohledně té váhy, je to možné. Zkusím se do toho taky pustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
8.8.22 11:43

@Epampeliska92 tak my byli v Praze. A chyb bylo až až.
Takže jen pro příklad. Ztratili mi krev na genetiku (doteď nevím kde je, hlavně že jsem podepisovala papír, jak s takovým materiálem je obzvláště opatrně nakladano) no a na kartu mi někdo napsal, že genetika v pořádku. To že se genetika nedělala, tak jsem zjistila náhodou a to asi po roce a čtvrt, co jsme byli v Gennetu. Další věc. Můj gynekolog 2× objevil polyp na stejném místě, napsal mi zprávu do Gennetu, ať to zkontroluji. V Gennetu to doktorka zkontrolovala a polyp neobjevila. Takže se šlo do IVF (naprosto zbytečna stimulace, vyhozené peníze a pokus). Jelikož polyp tam byl, jen ona ho neviděla, ač jsem schválně yla v době cyklu, kdy je polyp vidět. No a byl mi poté vyoperovan a já se na to operátora schválně ptala a ten polyp tam byl i v době, kdy doktorka tvrdila, že tam není. A další věc je, že jsem říkala, že mám špatné imuno. Protilátky proti spermiím, ana protilátky a protilátky proti embryu. Věděla jsem to, jelikož jsem si nechala odebrat už předtím jinde imuno. A v Gennetu mi ho odebrali a prý imuno ok. Můžete do IVF. Nedalo mi to a imuno jsem si vyběhala u mudr. Černé (dříve Maličkove) a ta se podívala na mě výsledky z imunologie z Gennetu a řekla mi, že se nedivím, že ivf nevyšlo. Že embryo ani nemělo šanci. :nevim:
Takže začala imuno léčba. A mohla bych pokračovat dál o špatně stimulaci, zacházení se spermiema atd :nevim: Ale to už je na dlouho. Myslím že toto za příklad stačí. :nevim:
Určitě bych si vyběhala ještě jinde imuno. A řešila to. Pokud máte možnost jet do Prahy, tak doporučuji mudr. Černou.
A jinak o Libereckém Gennetu jsme něco slyšela, ale nezažila jsem, tak nemohu nic psát a ani soudit. Takže v tom neporadím. My přešli jinam a po letech se dočkali. A nebyla to náhoda. Byla to spolupráce nás, centra asistované reprodukce, lékařů a laborky. Díky tomu jsme se dočkali. Zůstat v Gennetu, tak nic nemáme. :nevim:
Vždycky je dobře dát váhu dolů (nemyslím to zle, je to osobní téma, což chápu), ale i v těhotenství by vám nadváha dělala problémy. Cukrovka, horší viditelnost na utz a nemluvím o připomínkach některých sester nebo lékařů ohledně váhy pacientky. Zažila jsme to na vlastní uši a oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.22 06:05

Neúspěšné KET, reakce CAR

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jaké je chování Vašeho Car po neúspěšném KET?
Zda mají snahu to řešit - třeba změnit léčbu, odeslat na vyšetření apod.
Protože mě příjde že to že Vám zavolají s otázkou " Dneska jste si měla udělat test, jak vyšel?… Aha nevyšel… Hm ale tady vidím že máte ještě dvě zmražená embrya tak až budete chtít ozvěte se…
Příjde mi to zvláštní a nebo je to takhle normální? Děkuji za odpovědi. A přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.8.22 10:10

@VeronikaNelly
Ahoj, snad si domluvím schůzku s Dr. co nejdříve. Dám vědět, na čem jsme se domluvily.
Odbytí brát nebudu :-) Prostě se nenechám.
Mám v plánu určitě dát do kupy životosprávu a budu chtít větší vyšetření imunologie.
Chtěla bych se dostat k Dr. Černé (Malíčkové) na ní jsem slyšela samé pozitivní recenze.
Také mi občas přijde, že se na mě koukají jen jako na další nádobu jako kasičku :zed: ale to se nedá nic dělat. Byznys to je…Ale já platím, tak si budu i v rámci možností diktovat, co a jak chci…(To jsem napsala docela drsně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
10.8.22 13:04
@Ťarbík01 píše:
@Epampeliska92 tak my byli v Praze. A chyb bylo až až.
Takže jen pro příklad. Ztratili mi krev na genetiku (doteď nevím kde je, hlavně že jsem podepisovala papír, jak s takovým materiálem je obzvláště opatrně nakladano) no a na kartu mi někdo napsal, že genetika v pořádku. To že se genetika nedělala, tak jsem zjistila náhodou a to asi po roce a čtvrt, co jsme byli v Gennetu. Další věc. Můj gynekolog 2× objevil polyp na stejném místě, napsal mi zprávu do Gennetu, ať to zkontroluji. V Gennetu to doktorka zkontrolovala a polyp neobjevila. Takže se šlo do IVF (naprosto zbytečna stimulace, vyhozené peníze a pokus). Jelikož polyp tam byl, jen ona ho neviděla, ač jsem schválně yla v době cyklu, kdy je polyp vidět. No a byl mi poté vyoperovan a já se na to operátora schválně ptala a ten polyp tam byl i v době, kdy doktorka tvrdila, že tam není. A další věc je, že jsem říkala, že mám špatné imuno. Protilátky proti spermiím, ana protilátky a protilátky proti embryu. Věděla jsem to, jelikož jsem si nechala odebrat už předtím jinde imuno. A v Gennetu mi ho odebrali a prý imuno ok. Můžete do IVF. Nedalo mi to a imuno jsem si vyběhala u mudr. Černé (dříve Maličkove) a ta se podívala na mě výsledky z imunologie z Gennetu a řekla mi, že se nedivím, že ivf nevyšlo. Že embryo ani nemělo šanci. :nevim:
Takže začala imuno léčba. A mohla bych pokračovat dál o špatně stimulaci, zacházení se spermiema atd :nevim: Ale to už je na dlouho. Myslím že toto za příklad stačí. :nevim:
Určitě bych si vyběhala ještě jinde imuno. A řešila to. Pokud máte možnost jet do Prahy, tak doporučuji mudr. Černou.
A jinak o Libereckém Gennetu jsme něco slyšela, ale nezažila jsem, tak nemohu nic psát a ani soudit. Takže v tom neporadím. My přešli jinam a po letech se dočkali. A nebyla to náhoda. Byla to spolupráce nás, centra asistované reprodukce, lékařů a laborky. Díky tomu jsme se dočkali. Zůstat v Gennetu, tak nic nemáme. :nevim:
Vždycky je dobře dát váhu dolů (nemyslím to zle, je to osobní téma, což chápu), ale i v těhotenství by vám nadváha dělala problémy. Cukrovka, horší viditelnost na utz a nemluvím o připomínkach některých sester nebo lékařů ohledně váhy pacientky. Zažila jsme to na vlastní uši a oči.

Prosím, jak je cele jméno te Černé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
10.8.22 13:06
@Lulu0707 píše:
Prosím, jak je cele jméno te Černé?

@Ťarbík01 a kam jste přešli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
1.12.22 09:34

posun

Ahoj, tak nakonec jsme přešli do PHA do Gennetu k dr. Jarošové…
Asi to nejlepší, co jsme mohli udělat. Udělali nám i velkou imunologii a zjistili mi 37,3 % zvýšené NK trofoblastem? norma je < 15… takže mě čeká ještě laparo a odebrání vejcovodů, přeléčení imuno, ERA test a vložíme rovnou dvě embrijka, a děj se vůle boží :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí