Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všichni ![]()
Chtěla jsem se zeptat, zdali má taky někdo takové zkušenosti.
Mám konkrétně po 3tím KETu a zase neúspěšně. Ani ťuk.
KET mít musíme - musíme mít emrijka po genetickém vyšetření kvůli tomu, že jsme s manželem oba přenašeči genu SMA-1…
Chodíme do Gennetu. Vyšetření máme hotová. V té základní imunologii mi vyšlo, že mám zvýšené nk buňky a zvýšené CRP. To ale prý může být mojí váhou…(ca 100 kg/173 cm..)
Jinak připravená na KET jsem vždy dobře - sliznice mi roste, jsem relativně v klidu, ale už skoro před vložením mě začne bolet břicho na ms a vlastně to pokračuje dál.. a tt jsou negativní, po vysazení nějakého progesteronu přijde ms…
Měla jste to některá podobně, co pomohlo, nebo děkuji za rady ![]()
Ahoj!
Vlastní zkušeností neposloužím, ale měla jsem kolegyni (která cítila potřebu nám dopodrobna líčit svou cestu za dítětem) a ta otěhotněla, až když pořádně zhubla (měla 95 kg). Zhubla, když začala jíst zdravou vyváženou stravu a přidala denní pohyb (procházky, pilates).
Že tě začne bolet před transferem břicho také není asi úplně normální - jsi z toho vždy nějak nervózní? Podrážděná? Chceš doopravdy dítě? Nebo chceš strašně, strašně moc? Tohle všechno může být potenciální problém/blok, proč se nedaří.
@Epampeliska92 U nás problém byl v Gennetu. A to není žádný drb nebo pomluva. Naše stížnost se smazala že stolu se smíchem. ![]()
Zaměřila bych se na imunologii. Jak Vám léčí zvýšené nk buňky?
@Epampeliska92 jinak nechci se tě dotknout, ale váha může mít také vliv. Snažila bych se zhubnout.
@Ťarbík01 děkuji za odpověď…
Můžu se zeptat jaký problém? My chodíme do Libereckého…
A jinak ohledně té váhy, je to možné. Zkusím se do toho taky pustit…
@Epampeliska92 tak my byli v Praze. A chyb bylo až až.
Takže jen pro příklad. Ztratili mi krev na genetiku (doteď nevím kde je, hlavně že jsem podepisovala papír, jak s takovým materiálem je obzvláště opatrně nakladano) no a na kartu mi někdo napsal, že genetika v pořádku. To že se genetika nedělala, tak jsem zjistila náhodou a to asi po roce a čtvrt, co jsme byli v Gennetu. Další věc. Můj gynekolog 2× objevil polyp na stejném místě, napsal mi zprávu do Gennetu, ať to zkontroluji. V Gennetu to doktorka zkontrolovala a polyp neobjevila. Takže se šlo do IVF (naprosto zbytečna stimulace, vyhozené peníze a pokus). Jelikož polyp tam byl, jen ona ho neviděla, ač jsem schválně yla v době cyklu, kdy je polyp vidět. No a byl mi poté vyoperovan a já se na to operátora schválně ptala a ten polyp tam byl i v době, kdy doktorka tvrdila, že tam není. A další věc je, že jsem říkala, že mám špatné imuno. Protilátky proti spermiím, ana protilátky a protilátky proti embryu. Věděla jsem to, jelikož jsem si nechala odebrat už předtím jinde imuno. A v Gennetu mi ho odebrali a prý imuno ok. Můžete do IVF. Nedalo mi to a imuno jsem si vyběhala u mudr. Černé (dříve Maličkove) a ta se podívala na mě výsledky z imunologie z Gennetu a řekla mi, že se nedivím, že ivf nevyšlo. Že embryo ani nemělo šanci. ![]()
Takže začala imuno léčba. A mohla bych pokračovat dál o špatně stimulaci, zacházení se spermiema atd
Ale to už je na dlouho. Myslím že toto za příklad stačí. ![]()
Určitě bych si vyběhala ještě jinde imuno. A řešila to. Pokud máte možnost jet do Prahy, tak doporučuji mudr. Černou.
A jinak o Libereckém Gennetu jsme něco slyšela, ale nezažila jsem, tak nemohu nic psát a ani soudit. Takže v tom neporadím. My přešli jinam a po letech se dočkali. A nebyla to náhoda. Byla to spolupráce nás, centra asistované reprodukce, lékařů a laborky. Díky tomu jsme se dočkali. Zůstat v Gennetu, tak nic nemáme. ![]()
Vždycky je dobře dát váhu dolů (nemyslím to zle, je to osobní téma, což chápu), ale i v těhotenství by vám nadváha dělala problémy. Cukrovka, horší viditelnost na utz a nemluvím o připomínkach některých sester nebo lékařů ohledně váhy pacientky. Zažila jsme to na vlastní uši a oči.
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jaké je chování Vašeho Car po neúspěšném KET?
Zda mají snahu to řešit - třeba změnit léčbu, odeslat na vyšetření apod.
Protože mě příjde že to že Vám zavolají s otázkou " Dneska jste si měla udělat test, jak vyšel?… Aha nevyšel… Hm ale tady vidím že máte ještě dvě zmražená embrya tak až budete chtít ozvěte se…
Příjde mi to zvláštní a nebo je to takhle normální? Děkuji za odpovědi. A přeji hodně sil.
@VeronikaNelly
Ahoj, snad si domluvím schůzku s Dr. co nejdříve. Dám vědět, na čem jsme se domluvily.
Odbytí brát nebudu
Prostě se nenechám.
Mám v plánu určitě dát do kupy životosprávu a budu chtít větší vyšetření imunologie.
Chtěla bych se dostat k Dr. Černé (Malíčkové) na ní jsem slyšela samé pozitivní recenze.
Také mi občas přijde, že se na mě koukají jen jako na další nádobu jako kasičku
ale to se nedá nic dělat. Byznys to je…Ale já platím, tak si budu i v rámci možností diktovat, co a jak chci…(To jsem napsala docela drsně)
@Ťarbík01 píše:
@Epampeliska92 tak my byli v Praze. A chyb bylo až až.
Takže jen pro příklad. Ztratili mi krev na genetiku (doteď nevím kde je, hlavně že jsem podepisovala papír, jak s takovým materiálem je obzvláště opatrně nakladano) no a na kartu mi někdo napsal, že genetika v pořádku. To že se genetika nedělala, tak jsem zjistila náhodou a to asi po roce a čtvrt, co jsme byli v Gennetu. Další věc. Můj gynekolog 2× objevil polyp na stejném místě, napsal mi zprávu do Gennetu, ať to zkontroluji. V Gennetu to doktorka zkontrolovala a polyp neobjevila. Takže se šlo do IVF (naprosto zbytečna stimulace, vyhozené peníze a pokus). Jelikož polyp tam byl, jen ona ho neviděla, ač jsem schválně yla v době cyklu, kdy je polyp vidět. No a byl mi poté vyoperovan a já se na to operátora schválně ptala a ten polyp tam byl i v době, kdy doktorka tvrdila, že tam není. A další věc je, že jsem říkala, že mám špatné imuno. Protilátky proti spermiím, ana protilátky a protilátky proti embryu. Věděla jsem to, jelikož jsem si nechala odebrat už předtím jinde imuno. A v Gennetu mi ho odebrali a prý imuno ok. Můžete do IVF. Nedalo mi to a imuno jsem si vyběhala u mudr. Černé (dříve Maličkove) a ta se podívala na mě výsledky z imunologie z Gennetu a řekla mi, že se nedivím, že ivf nevyšlo. Že embryo ani nemělo šanci.
Takže začala imuno léčba. A mohla bych pokračovat dál o špatně stimulaci, zacházení se spermiema atdAle to už je na dlouho. Myslím že toto za příklad stačí.
Určitě bych si vyběhala ještě jinde imuno. A řešila to. Pokud máte možnost jet do Prahy, tak doporučuji mudr. Černou.
A jinak o Libereckém Gennetu jsme něco slyšela, ale nezažila jsem, tak nemohu nic psát a ani soudit. Takže v tom neporadím. My přešli jinam a po letech se dočkali. A nebyla to náhoda. Byla to spolupráce nás, centra asistované reprodukce, lékařů a laborky. Díky tomu jsme se dočkali. Zůstat v Gennetu, tak nic nemáme.
Vždycky je dobře dát váhu dolů (nemyslím to zle, je to osobní téma, což chápu), ale i v těhotenství by vám nadváha dělala problémy. Cukrovka, horší viditelnost na utz a nemluvím o připomínkach některých sester nebo lékařů ohledně váhy pacientky. Zažila jsme to na vlastní uši a oči.
Prosím, jak je cele jméno te Černé?
Ahoj, tak nakonec jsme přešli do PHA do Gennetu k dr. Jarošové…
Asi to nejlepší, co jsme mohli udělat. Udělali nám i velkou imunologii a zjistili mi 37,3 % zvýšené NK trofoblastem? norma je < 15… takže mě čeká ještě laparo a odebrání vejcovodů, přeléčení imuno, ERA test a vložíme rovnou dvě embrijka, a děj se vůle boží
![]()