Přibírání po myo-inositolu?

Anonymní
29.7.22 20:21

Přibírání po myo-inositolu?

Přibírá se po čistém myo-inositolu? Beru s listovkou a cítím se taková objemnější, sice to beru tak dav týdny ale nevím, někde se píše, že se účinky těchto doplňků stravy objeví cca 3 měsíce po užívání.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.7.22 20:52

Ano, je to normální, i po Fertiproně. Je to určitý druh cukru. Jsou tam vitamíny B, podporují chuť k jídlu. Z toho důvodu jsem to přestala brát hned po jednom cyklu, měla jsem 3 kg nahoře. Jídlo i pohyb stejně, účinky béčka znám, dávala jsem si na to pozor.

• Citovat
  • Upravit
8666
29.7.22 21:17

A nemělo by to být spíš naopak? Myo inositol reguluje hladinu cukru v krvi, proto se i doporučuje při PCOS, který je často s kolísáním cukru v krvi spojován. Beru docela velké dávky a spíš bych řekla, že hubnu, protože nemám hlad a stačí mi menší porce. Na každého to bude mít zřejmě jiný efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
29.7.22 21:43
@BrnackaM píše:
A nemělo by to být spíš naopak? Myo inositol reguluje hladinu cukru v krvi, proto se i doporučuje při PCOS, který je často s kolísáním cukru v krvi spojován. Beru docela velké dávky a spíš bych řekla, že hubnu, protože nemám hlad a stačí mi menší porce. Na každého to bude mít zřejmě jiný efekt.

Já také, bere se běžně na PCOS a pomáhá právě s metabolismem cukrů…
EDIT:opravila jsem informaci

Příspěvek upraven 31.07.22 v 01:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
29.7.22 23:54

Kéž by, ale bohužel jsem po něm nepřibrala. Teda přibrala jsem po něm na břiše - protože jsem otěhotněla. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
30.7.22 10:15

@PhereNicae já k tomu beru ještě koenzym Q10, ten by měl být právě na kvalitu. A právě se potřebuju zbavit nějak PCOS, protože ten mi likviduje tu kvalitu (momentálně). Uvidíme, co to přinese. Kdysi jsem brala inositol jen měsíc a povedlo se hned první IUI, jen to skončilo biochemickým. Až hodně zpětně jsem si uvědomila, že to mohlo být díky myoinositolu. Protože tehdy ani Dr. neviděl klinický nález PCOS na vaječnících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
30.7.22 10:16

@whitemirror jak dlouho jsi ho brala než jsi otěhotněla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
30.7.22 14:33

@BrnackaM 2 měsíce. A odkud máš informaci, že myoinositol zhoršuje kvalitu vajíček? To mi přijde jako dezinformace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.22 16:23

Taky si myslím, že je to dezinformace. Myo-inositol jí má právě zlepšovat :think: Možná to biochemické bude tím, že u nás žen s PCOS se to stává, bohužel… Jinak, berete ostatní jen myo? Já četla, že se hubne po D-chiro-inositolu, někde zas, že stačí jen myo… Jsem docela zmatená :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.22 16:24

Hlavně my jde o to, abych nebyla inzulínově rezistentní a neměla víc volného testosteronu, ten normální mám v normě… (což je také divné) :(

• Citovat
  • Upravit
30.7.22 16:27

Myo nebo D-chiro… Tak jsem teď hledala a také jsem se v tom ztratila :lol:
Kdo ví odpověď? 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
30.7.22 19:30

@whitemirror informaci o zhoršené kvalitě vajíček tu zmiňovala @PhereNicae já jen vím, že mi PCOS likviduje kvalitu. Protože folikulů mám vždy dostatek, ale houby v nich :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
30.7.22 19:38

Já mám přípravek, v kterém jsou oba typy, ale zdali se po tom hubne, to netuším. Mě jde spíš o to PCOS, aby se zpravilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.7.22 01:23

Pardon, s tou kvalitou jsem se spletla (jen jsem si pamatovala, že má být nějaký poměr těch dvou myo- a D-chiro)… pardon. Ten myo právě nesmí chybět. Prý má být v poměru 40:1 s tím d-chiro, ale doufám, že věština přípravků to tak snad už má namíchané..?

(je to tady https://pcosdiva.com/…yo-inositol/)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.7.22 01:31
Já beru každý den kvůli PCOS, ale nesnažím se otěhotnět, jen kvůli těm metabolickým efektům..
@BrnackaM píše:
Já mám přípravek, v kterém jsou oba typy, ale zdali se po tom hubne, to netuším. Mě jde spíš o to PCOS, aby se zpravilo

jj, to je těžké s PCOS, je s tím dost trápení.. Hodně žen (včetně mě) má při tom problém s ovulací..
Jako určitě ten inositol nám pomáhá, je na to spousta studií.. na tom webu PCOS diva doporučují ještě tisíc dalších doplňků stravy, ale člověk neví, jak moc to zabere.

Držím pěsti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital