Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kontramatka jo máš pravdu. Ale my si děláme domácí fajtas tortilly, ale občas je chuť na KFC a když šel manžel okolo tak to koupil @wewa ne nejsem. Ale píšu z mobilu a chovám miminko, jinak táta je Slovák, ale vychovávali mě prarodiče z mámy strany a ty jsou Češi, vlastní máma na mě kašlala a rodiče spolu nežili, ale manželé byli do mých 11 let
@hulala píše:
@kontramatka já si myslím, že je.
Když ji teď bolí břicho? ![]()
Smažené jídlo nadýmá víc než luštěniny. Obzvlášť fast food. ![]()
A slovensky neumím, babička z táty strany vůbec zase neumí česky, ale s dědečkem se asi dorozumeli, nikdy jsem ho nepoznala
@Kriss Tina píše:
Holky v klidu, zakladatelka si dala po 3 letech KFC a vy ji tu skoro kamenujetejá to nejim ani nevyhledávám, ale nepřijde mi takový zlo když si někdo jednou za takovou dobu dá
Kdo tady někoho kamenuje? Zakladatelka se zeptala na názor a má zde názory různé. O kamenování jsem nikde nic nečetla.
Už přestalo mě bolet a malá má bolení s prdíky od druhého dne svého života. ![]()
@CoocaCola no já že ten psanej projev je hroznej…a k tématu teda,colu atd v těhotenství a při kojení nepiju,je to hnus navíc v horku je po tom ještě větší žízeň ale KFC jednou za rok fakt nevadí.
@CoocaCola píše:
Už přestalo mě bolet a malá má bolení s prdíky od druhého dne svého života.
A myslíš, že pitím colových nápojů jí jako pomůžeš? ![]()
@kontramatka píše:
@CoocaCola Tak pro alkohol v těhotenství nebo kojení není omluva.
Twistra si můžeš udělat i sama a je vynikající. Trotily z celozrnné mouky a olivového oleje, trocha vody a sůl. opečeš, dáš do pytle aby neztvrdly. Kuřecí obalíš jako řízek ale místo strouhanky nadrtíš kukuřičné lupínky a upečeš v grilu v troubě. Plníš do tortil s rajčetem plátkem salátku a lžící tatarky nebo kysané smetany různě ochucené. Z toho tě břicho bolet určitě nebude. A za peníze co to stojí v KFC si těch tortil uděláš deset.
Tak tak ,to uplne miluju,akorat teda neobaluji,jen ochutim bylinkami a hodím na gril…
Myslím,že už vím co si dneska dame k obědu ![]()
@hulala píše:
@kontramatka já si myslím, že je.
Já taky myslím, že je to OK. ![]()
Jezisi co resite?
nerikam pit colu apod cele dny, ale napriklad pekne vychlazena sklenicka coly s ledem v tehlech hicech paradne osvezi. A pokud to nenadyma nebo nejak jinak netrapi miminko, tak proc to resit? Docela zasnu, ze nekdo je schopny resit jedno jedine jidlo z KFC (i kdyz ve vysledku je to kus kureciho obaleny a usmazeny - ale to je i doma delany rizek), jako by zakladatelka ted z toho mela umrit. Jasne, kdyz se preji, tak hold bricho boli ![]()
Pro zakladatelku - opravdu to jidlo az tak neres, zvytecne se stresujes a pozoruj miminko, po cem ma boleni briska a to pak omez. Myslim, ze to paleni jizvy nema s kfc souvislost, spis na ni tlaci streva kvuli te zacpe jak zminujes. Mam dva cisare a jizva zpocatku trochu pobolivala jen pri velke na wc
Coca-colu jsem pila vic jak pulku těhotenství,bylo to,to jediné co mi pomahalo na nevolností. Po porodu jsem ji pila,jen u jidla hormony z kojení mi nedelali dobře, takže s colou byl jediný zpusob jak se najist,abych to hned nesla vyzvracet. Samozdrejme jsem ji nepila na litry. Resila jsem to i s gynekologem a ten v tom neviděl problém.
@Oliverka28 Cola mnohým pomůže i na bolest hlavy když si nemohou vzít lék. Mě ji poradili i v porodnici na migrénu. Ale já to teda nedala. Už tak mi dítě pořád brečelo a vůbec nespal a ještě mu posílat colu mi přišlo jako sebevražda ![]()
@beruska9 píše:
Co tyce kojeni, muzes jist vsechno, dokud nevypozorujes, ze to diteti skodi. Akorat alkohol s mirouZiju v zahranici, tohle preventivni omezovani poloviny jidelnicku tady nevedou.
A celkove, kdyz uz neco snis, tak nema cenu resit, jestli jsito mohla
S cisarem nevim
K @CoocaCola hele ty budeš mít tu coca colu asi hodně ráda vid?
už podle nicku