Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
Včera přišel manžel unavený pozdě domů a jelikož jsme finančně nic moc tak si KFC dovolíme jednou za čas.
No tak ho přinesl. Malé jsou 4 týdny tak jsem si v 9:00 večer snědla KFC a v 1:00 kojila a nic se u ní nezměnilo ( zatím) teď jsem to dojedla co zbylo. A navíc ještě předtím jsem po 14 dnech od jejího narození začla pít zase kolové nápoje a prdíky a bolení bříška měla už v porodnici a vždycky mi teče mlíka, že jsme durch mokré. Akorát dělá poslední dobou, že spí a občas začne se vrtět a hejkat nebo co to dělá za skřeky a ksichti se a vrtí a pak spí zase dál. Samozřejmě ještě piju z kohoutku vodu a čaj vychlazený ovocný. Který děláme tříletému dítěti.
Vím, že pálivé se nesmí, ale snad jí to jednou za čas neuškodí. Ale tu kolu musím omezit na noc aby lépe usínala.
Tak když do teď neměla žádnou reakcí na KFC tak když předtím několikrát ochutnala několikrát Coca-Cola, Pepsi, Kofola, tak už to po KFC nic nového nebude? Přece jen bublinky není pálivé jídlo, ale asi reakce vyjde na stejno.
a teď mimo miminko. Můžu taklhe brzo po císaři pálivé? Nějak mě bolí břicho, ale už mě bolelo i dva Dny předtím a pak přestalo. Asi v důsledku že jsem musela do vany zvednout starší dítě na přebalení
Co tyce kojeni, muzes jist vsechno, dokud nevypozorujes, ze to diteti skodi. Akorat alkohol s mirou
Ziju v zahranici, tohle preventivni omezovani poloviny jidelnicku tady nevedou.
A celkove, kdyz uz neco snis, tak nema cenu resit, jestli jsito mohla ![]()
S cisarem nevim ![]()
Nechápu, proč si nemůžeš odříct aspoň kvůli dítěti ty hnusy. A vůbec se nedivím že tě bolí břicho s tím co do sebe láduješ. Teď, kdy jsou všude kvanta čerstvé sezónní zeleniny a ovoce. Nechápu. ![]()
Moc to řešíš, jednou za čas to neuškodí. Spíš ty coly bych omezila to není nic dobrého ani pro nekojiciho člověka ![]()
Píšeš,jak kdyby bylo KFC nějaký luxus
to mě baví…
Jednou za čas to neuškodí,ale kojící matka (teda dle mě i normální clovek) by měla jíst vyváženou stravu a ne KFC s Colou ![]()
No pokusím se omezit chutě na Colu opravdu jsem měla KFC jednou za poslední 3 roky. Měla jsem ho v prvním těhotenství a pak když bylo malému rok a půl protože jsem kojila do roka už pak nechtěl a mlíko se i stratilo. Jo alkohol v tomto těhotenství a nynějším kojení jsem omezila v prvním jsem se vdávala v 5. Měsíci a měla povoleno od doktora přípitek a na silvestra jsem v prvním těhotenství taky měla povoleno jednu skleničku a v kojení jsem nepila nic a piju jen při oslavách a podobných událostí, normálně né akorát v září jedeme na tu svatbu, jedno šampaňské nic neudělá.
Jinak nepiju ( jen při slavnostních událostech jako každý jiný)) akuřák už vůbec nejsem a ani nebylo. Jednou zkusila, mimo těhotenství a kojení.
No když ujíždím na Twisterech tak sem neodolala. Snad ji není z toho blbě. @catherine100 @hulala opravdu jen výjimečně a nic to sní neudělalo
snad už ani se neprojeví
Vůbec to neřeš, když nestíhám, zastaví se klidně v McDrive, vůbec nad tím nepremyslim. Tedy Colu, kávu ani čaj nepiji, ale to je ještě pozůstatek z těhotenství.
@CoocaCola Tak pro alkohol v těhotenství nebo kojení není omluva.
Twistra si můžeš udělat i sama a je vynikající. Trotily z celozrnné mouky a olivového oleje, trocha vody a sůl. opečeš, dáš do pytle aby neztvrdly. Kuřecí obalíš jako řízek ale místo strouhanky nadrtíš kukuřičné lupínky a upečeš v grilu v troubě. Plníš do tortil s rajčetem plátkem salátku a lžící tatarky nebo kysané smetany různě ochucené. Z toho tě břicho bolet určitě nebude. A za peníze co to stojí v KFC si těch tortil uděláš deset.
@hulala píše:
@kontramatka v klidu, tak si občas dá. Já taky.
Tak to snad ale neznamená, že to je v pořádku. ![]()
Holky v klidu, zakladatelka si dala po 3 letech KFC a vy ji tu skoro kamenujete
já to nejim ani nevyhledávám, ale nepřijde mi takový zlo když si někdo jednou za takovou dobu dá ![]()
@kontramatka jo máš pravdu. Ale my si děláme domácí fajtas tortilly, ale občas je chuť na KFC a když šel manžel okolo tak to koupil @wewa ne nejsem. Ale píšu z mobilu a chovám miminko, jinak táta je Slovák, ale vychovávali mě prarodiče z mámy strany a ty jsou Češi, vlastní máma na mě kašlala a rodiče spolu nežili, ale manželé byli do mých 11 let