Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,
máte někdo prosím zkušenosti s touto sedačkou Kiddy Phoenixfix Pro 2 (isofix)?
Podle D-testu z června 2013 vyšla jako nejlepé hodnocená sedačka! Tak se chci zeptat, kdo ji používá, jestli je spokojený?
Moc děkuji
Ahoj, máme a jsme naprosto spokojeni. Matěj v ní jezdí už od 7,5 kg, protože už se nevešel do vajíčka a i když byl hodně malinký, byl tam naprosto spokojen. Je lehoučká, dobře se přenáší a pultik je taky fajn, připadá mi hodně bezpečná. Na instalaci do auta je taky jednoduchá. A navíc je krásná ![]()
@Arnoštka H. Jen bych se ještě chtěla zeptat! Je možné s tou sedačkou dyžtak jezdit bez pultíku? Až bude větší, kdyby ji to třeba už vadilo a nechtěla se tak poutat!?
Ne, to nejde. Ten pultik zasunes před dítko a pripoutas pasama z auta. Jiné tam na sedacce nejsou. Na videu, co jsem našla někde na netu, jsou i věští děti, co si automaticky sedaji, berou pultik a čekají až je rodiče pripoutaji.
Taky máme a jsme spokojení…kupovali jsme jí, protože vyšla nejlépe v testech
…jen si říkám, jestli se malá nebude v létě pod tím pultíkem moc potit ![]()
@Jaru22 Ted jsem koukala na nějaká videa a májí sedačky dobrý klima systém! Ale samozřejmě že asi v těch velkých vedrech zpocený budou..i já mám vždy přilepený zadek ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, jak se vám tam děti vejdou teď v zimních bundách, a jestli se tam vejdou i v dalších zimách až budou naše dětičky větší…není tam těsno??? A máte tuhle sedačku někdo ve fabii roku 2003 či felicii - pásy. Díky Lenka ![]()
@lenistka Pultík není napevno, posunuje se podle dítěte, tedy i podle oblečení! Už jsme ji vyzkoušeli a jsme maximálně spokojeni:) I malý se cesta moc líbila, celou dobu se řechtala
A máme octavii a pásy se vejdou úplně v pohodě, s fabii zkušenosti nemám, ale myslím, že stejný výrobce by mohl bělat i stejně dlouhé pásy.
Ahoj holky,
rozhoduju se mezi touto sedačkou a maxi cosi rubi..a pořád nevím, chtěla bych tuto, ale bojím se, co ten pultík, píšete že dobrý, že se dá i posunout…mám strach, aby to malýmu nevadilo, že nemůže dát ručky dolů nebo tak, a když pojedeme opravdu na dálku, tak aby v tom vydržel…a až bude větší a tak…no prostě asi pořebuju uklidnit ![]()
@julia06 Ahojky, tak jsme ji taky pořídili, v manželově autě máme tuto sedačku, malá je v ní spokojená, na pultíku si hraje, má tam i místo si dát ručičky dolů, není to tak, že celou cestu musí mít ruce nahoře:) Když usíná, tak se i o pultík opře a hlava ji nepadá
Takže za nás super! Myslím, že pokud ten pultík bude mít od začátku, tak si na něj zvykne, protože nic jiného nepozná
Máme v mém, druhém autě, obyčejnější sedačku, bez pultíku a taky v ní sedí dobře, a vlastně pokaždé sedí v jiné sedačce a neprotestuje
Takže myslím, že je to spíš ve vaší hlavě, že je chudinka utiskovanej, ale myslím, že ty děti to moc nevnímají
a místa mezi pultíkem a sebou mají taky, není to úplně přilepené k tělíčku ![]()
Jj, právě že ta sedačka se mi zdá báječná, jenom mi v hlavě lítá, chudinka, aby se mohl vůbec hnout
o víkendu jsme byli zkoušet v prodejně cybex pallas 2014 a vyzkoušeli jsme si Kiddy gurandianfix 2014 od 6 do 36, vzhledem k ceně, jsem právě začala pokukovat po této, sice je jen do 18 kg, ale to vůbec nevadí
vím že pultík bude nastejno jak jako u tý 2014, ale seděl tam jen chvilku, tak mám menší obavy
u toho cybexu se třeba nemohl hnout vůbec, to mi ho fakt bylo líto
takže do tý Kiddy ho narvu i v kombinéze?
@julia06 JJ, malá nám v ní v kombinézce taky jezdí
Určitě vyberte sedačku 9-18kg je to bezpečnější!!!