Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podle mě to moc nejde se hlídat…Ono se ti ještě budě dělat blbě, tak by se to mohlo na chvíli zastavit
. Hlavně se nestresuj a užívej těhu. Já jsem přibírala do 24. tt ok, pak šla najednou kila nahoru sama ani nevím jak, nakonec jsem měla nahoře 25 kg. Ale těhu jsem si užila a vše je v pořádku. Dělej, jak to cítíš ![]()
Připadá mi to blbé přibírat tak brzy,za měsíc neunesu:-) blbě mě býva,hlavně žaludek mě bolí.Ale jinak si to užívám.
ivule ona ti doktorka/doktor sama řekne, jestli je to přibírání přiměřené, jako já jsem 22tt a mám nahoře jen dvě kila, zatím teda a chválí mě, že se asi držim, což ani tak pravda není, hehe ![]()
Každopádně bych jedla minimálně tak, abych nenabírala zbytečně moc, pak to shazovat, to by by mě švihlo..takže já když mám hladík, jakože ho mám docela často, tak si vezmu třeba jablíčko..prostě tam, kde můžu něco nezdravýho nahradit ovocem nebo tak, tak to dělám..(ale zrovna teď mi přítel běžel pro zákusky, takže asi tak
, takže zase to nepřehánět )
mám dost bohaté zkušenosti s těhotenskou cukrovkou. pokud to jde, tak zaháněj pocit hladu ovocem nebo zeleninou. ta je ještě lepší. určitě nedrž hladovku. na druhou stranu není pravda, že by ženská měla jíst za dva. zbytečně si tím zatížíš organismus. je potřeba najít nějakou zdravou rovnováhu. já teda měla v prvním těhu nahoře 9kg a v druhém 11kg. ale u prvního jsem měla dietu od 16tt a u druhého od samého začátku (oboje kvůli cukrovce). a opravdu se to dá ![]()
No, ja sama nabrala u tehotenstvi 25 kg a to jsem se rohodne neprejidala, ale sem tam tabulka cokoladky padla
. Nicmene je asi fakt rozumnejsi jist casto, malicke porce a zdravejsi variantu. Neni to lehke, priznavam. A cviceni je super, pokud tomu nic nebrani. L.
Ivule,tak to znám moc dobře,taky mě hlad budí,ale mám pocit,že už se to zlepšuje.Snažím se jíst pravidelně a malé porce.Mezi jídli si beru ovoce a zeleninu,nebo jen něco malého.Na mě to platí,zatim jsem ještě mepřibrala,jen oběmově ![]()
Počítám že na další kontrole už bude něco nahoře ![]()
Nemá smysl se hlídat, tělo si samo říká co potřebuje.. Hele, jsi těhotná, nač se hlídat.. Tedy pokud nemáš pak cukrovku.. Já jsem jedla co jsem chtěla, nijak jsem se nedržela na uzdě, protože jsem si říkala „Co když je to naposled co se můžu vymlouvat“
![]()
No jo,ale pak to shazovat,to bude morda.Cukrovku v rodině máme,mamka pichá 3× denně inzulín.Před 2 měsici jsem měla 64kg a ted skoro 70kg,to je dost.A ještě k tomu ta nemoc.
Ahoj,nezlob se na me,ale tohle jeste neni k tehotenstvi.Jsi teprve 5 tyden,embryo jeste nema ani srdicko ve vetsine pripadu,navic ho vyzivuje zloutkovy vacek ne placenta.
Priklanim se spis k tomu,ze marodis,nevim teda s cim,ale jestli to neni otravou,nudou doma.Znam take plno holek,ktere to meli hlavne v „hlave“,teda dnem kdy se dozvedely tehotenstvi,tak zacaly jist jak bezedne
.
Jinak spatne ti muze byt ze stoupajiciho hcg a nektere telo to proste spatne snasi.
Hlavne se neuraz,pisu ti to,protoze tady clovek nekdy uz nevi
.
ivule no a pokud má mamka cukrovku, tak to byc hse hlídala dvakrát tolik, tím se mění všechno
a ty kila..to je dost no,.. ![]()
ivule18 píše:
No jo,ale pak to shazovat,to bude morda.Cukrovku v rodině máme,mamka pichá 3× denně inzulín.Před 2 měsici jsem měla 64kg a ted skoro 70kg,to je dost.A ještě k tomu ta nemoc.
tak pokud máš riziko cukrovky, tak se raději omezuj ve sladkém.. i když ono je fakt těžké se udržet..
Marodím s depresema,takže léky už neberu,já to nesvádím vše na to malé,ale něco to do sebe má.Jinak se doma moc nenudím,pořád spím,sem strašně unavená:-(
ivule brala jsi AD? já před těhu jo, ono to taky může mít vliv na ty kila..
Ivule,tak to bude ale neco jineho,jak pises o te tve nemoci
.Beres nejake leky?Jestli prave ty nezpusobuji unavu a pribirani.
Ahojte mamky,jsem v pátém týdnu a jinak už dva měsíce marodím.Jsem strašně unavená,tak hodně spím i přez poledne.No a nejhorší je,že mě ze spánku klidně vzbudí hlad.Tak musím pořád jím.Když se nenajím,tak je mi špatně a mdlo.Už sem dost přibrala,mám se nějak hlídat?Ale mám obavy,že to nezvládnu.Děkuji Iva.