Zkušenosti s kinesiotapingem

731
24.11.17 08:27

Kinesiotaping? Vyzkoušel někdo?

Ahoj všichni :)

Chtěla sem se poptat, zda už někdo vyzkoušel metodu Kinesiotaping, buď u fyzioterapeuta nebo sám doma. Můj chlap totiž dělá fyzicky namáhavou práci a nějaké mastičky, alpa apod. mu už moc nepomáhají, tak mě na=adlo jestli by ty pásky nebyly třeba účinnější. Akorát mám trošku strach, že když to budu lepit třeba já doma, tak mu to můžu nalepit nějak blbě a ještě mu tím uškodit nebo tak… Co myslíte? Cenově jsem se dívala že nějak drahé zas nějak šíleně nejsou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1961
24.11.17 09:19

:mavam: Pomáhá to velmi, ty pásky v podstatě „nahrazují“ nebo doplňují funkci svalu (šlachy), působí ve směru kontrakce svalu - která způsobuje daný pohyb. Podle mě dle videa (jsou i na youtube) to zvládneš.
Ublížit by to nemělo, viděla jsem dost podivně provedené tapy i od profi trenérů a svou funkci viditelně splnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
24.11.17 09:21

@lavazza2 měla jsem párkrát polepená záda a určitě mohu doporučit, vždy mi pomohl…jen k tomu lepení doma…určitě bych si to nechala nalepit od někoho, kdo tomu rozumí, mohla bys manželovi i ublížit, pokud to neumíš a z videí na netu se to člověk, dle mého mínění, nenaučí. Alespon tak mi to říkala má fyzioterapeutka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
24.11.17 09:25

@weyky Já si třeba myslím, že se to zvládnout dá, ostatně jsou na to jednodenní kurzy :nevim: žádná věda to není. Pokud člověk zapochybuje, radím shlédnout anatomické video na danou partii, aby člověk pochopil, co kam a jak funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
24.11.17 09:27

Lepim si doma podle videi… byla jsem i u fyzioterapeutky, ta mi to ukazala. Ale rekla mi, ze pokud si to nalepim i spatne nemuzu si ublizit, pokud bych citila ze neni neco ok odlepit a znovu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
24.11.17 09:29

@weyky @puntice Díky za názory.. :) Upřímně mě šlo hlavně o menší plochu těla - konkrétně zápěstí na ruce (dělá zedníka a fasády, takže ho dost namáhá při tahání omítky).. Ale na ty záda by mu to taky bodlo :think:Myslíte že třeba praktický lékař mi taky třeba dokáže v tomhle poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
24.11.17 09:33

@puntice to ano, dá se to naučit, věda to není..jen na to první lepení bych si to opravdu nechala od někoho zkušeného ukázat a poradit a ne hned začít sama doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
24.11.17 09:34

@lavazza2 na praktika bych v tomhle moc nevsázela :think: spíš rehabilitační sestry…ty o tom budou něco vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
24.11.17 09:43

@weyky Já se tohohle moc nebojím, stejně jako akupresury, baněk… odborník ti o tom řekne, že ty přesné body stejně nejdou určit :mrgreen: že ano, je to základ, ale hlavně se nebát - já mám třeba hrůzu jen z lymforenáže, tu tedy nedělám ani po kurzu… :oops:
@lavazza2 ukáže ti to fyzioterapeut a většina fitesstrenérů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
24.11.17 10:02

Pouzivam je pravidelne, kvuli kotniku a lokti na zavody a je lepsi kdyz to zatejpuje nekdo, kdo tomu rozumi, alespon poprve, kdy ti vysvetli, jak s tou paskou vubec zachazet, kde ji napnout, kde ne atd. ono i na maly plochy tela je dulezite, aby to treba zacinalo na nejakym uponu svalu a koncilo na urcitym miste. Staci to jednou poradne ukazat a vysvetlit. Jinak tim muzes i ublizit nebo to nebude mit zadny efekt. Neodporucuju nosit ty tejpy hodne pravidelne, protoze pak ty svaly ochabuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
24.11.17 10:43

@Jocelyn77 @puntice @weyky @eli26 Díky za názory :) Radši to fakt nejprve proberu s někým kdo se v tom vyzná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí