Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všichni ![]()
Chtěla sem se poptat, zda už někdo vyzkoušel metodu Kinesiotaping, buď u fyzioterapeuta nebo sám doma. Můj chlap totiž dělá fyzicky namáhavou práci a nějaké mastičky, alpa apod. mu už moc nepomáhají, tak mě na=adlo jestli by ty pásky nebyly třeba účinnější. Akorát mám trošku strach, že když to budu lepit třeba já doma, tak mu to můžu nalepit nějak blbě a ještě mu tím uškodit nebo tak… Co myslíte? Cenově jsem se dívala že nějak drahé zas nějak šíleně nejsou. ![]()
Pomáhá to velmi, ty pásky v podstatě „nahrazují“ nebo doplňují funkci svalu (šlachy), působí ve směru kontrakce svalu - která způsobuje daný pohyb. Podle mě dle videa (jsou i na youtube) to zvládneš.
Ublížit by to nemělo, viděla jsem dost podivně provedené tapy i od profi trenérů a svou funkci viditelně splnily.
@lavazza2 měla jsem párkrát polepená záda a určitě mohu doporučit, vždy mi pomohl…jen k tomu lepení doma…určitě bych si to nechala nalepit od někoho, kdo tomu rozumí, mohla bys manželovi i ublížit, pokud to neumíš a z videí na netu se to člověk, dle mého mínění, nenaučí. Alespon tak mi to říkala má fyzioterapeutka.
@weyky Já si třeba myslím, že se to zvládnout dá, ostatně jsou na to jednodenní kurzy
žádná věda to není. Pokud člověk zapochybuje, radím shlédnout anatomické video na danou partii, aby člověk pochopil, co kam a jak funguje.
Lepim si doma podle videi… byla jsem i u fyzioterapeutky, ta mi to ukazala. Ale rekla mi, ze pokud si to nalepim i spatne nemuzu si ublizit, pokud bych citila ze neni neco ok odlepit a znovu jinak.
@weyky @puntice Díky za názory..
Upřímně mě šlo hlavně o menší plochu těla - konkrétně zápěstí na ruce (dělá zedníka a fasády, takže ho dost namáhá při tahání omítky).. Ale na ty záda by mu to taky bodlo
Myslíte že třeba praktický lékař mi taky třeba dokáže v tomhle poradit?
@puntice to ano, dá se to naučit, věda to není..jen na to první lepení bych si to opravdu nechala od někoho zkušeného ukázat a poradit a ne hned začít sama doma ![]()
@lavazza2 na praktika bych v tomhle moc nevsázela
spíš rehabilitační sestry…ty o tom budou něco vědět.
@weyky Já se tohohle moc nebojím, stejně jako akupresury, baněk… odborník ti o tom řekne, že ty přesné body stejně nejdou určit
že ano, je to základ, ale hlavně se nebát - já mám třeba hrůzu jen z lymforenáže, tu tedy nedělám ani po kurzu… ![]()
@lavazza2 ukáže ti to fyzioterapeut a většina fitesstrenérů
Pouzivam je pravidelne, kvuli kotniku a lokti na zavody a je lepsi kdyz to zatejpuje nekdo, kdo tomu rozumi, alespon poprve, kdy ti vysvetli, jak s tou paskou vubec zachazet, kde ji napnout, kde ne atd. ono i na maly plochy tela je dulezite, aby to treba zacinalo na nejakym uponu svalu a koncilo na urcitym miste. Staci to jednou poradne ukazat a vysvetlit. Jinak tim muzes i ublizit nebo to nebude mit zadny efekt. Neodporucuju nosit ty tejpy hodne pravidelne, protoze pak ty svaly ochabuji
@Jocelyn77 @puntice @weyky @eli26 Díky za názory
Radši to fakt nejprve proberu s někým kdo se v tom vyzná ![]()